Twitter reageert op Alanis Morissette die zich uitspreekt over het feit dat hij een wettelijk verkrachtingsslachtoffer is

Inhoudsopgave:

Twitter reageert op Alanis Morissette die zich uitspreekt over het feit dat hij een wettelijk verkrachtingsslachtoffer is
Twitter reageert op Alanis Morissette die zich uitspreekt over het feit dat hij een wettelijk verkrachtingsslachtoffer is
Anonim

Alanis Morissette heeft wettelijke verkrachtingsclaims gemaakt in een nieuwe documentaire Jagged, die deze week in première gaat op het Toronto International Film Festival (TIFF).

De Ironische zangeres is openhartig over haar verkrachting toen ze 15 jaar oud was in een nieuwe HBO-documentaire geregisseerd door Alison Klayman en vertoond op TIFF op 13 september. De zangeres was niet aanwezig.

Alanis Morissette zegt dat cultuur niet naar vrouwen luistert

In de film bespreekt de Canadese kunstenaar meerdere gevallen van verkrachting toen ze een tiener was.

“Het kostte me jaren in therapie om zelfs maar toe te geven dat er van mijn kant enige vorm van slachtofferschap was geweest”, zei ze in de film, volgens The Washington Post.

“Ik zou altijd zeggen dat ik ermee instemde, en dan zou ik eraan worden herinnerd als: 'Hé, je was 15, je stemt niet in op 15'. Nu heb ik zoiets van: 'Oh ja, het zijn allemaal pedofielen. Het is allemaal wettelijke verkrachting.'”

De ster heeft de identiteit van haar vermeende misbruikers niet onthuld. Ze zei ook dat ze eerder "een paar mensen" over haar beweringen had verteld, maar dat "het een beetje aan dovemansoren gericht was".

“Het zou normaal gesproken een staand, uit de kamer gaand moment zijn,” zei ze.

De zangeres richtte zich ook tot het slachtoffer en beschuldigde sommige vrouwen ervan dat ze hun misbruikers niet meteen aangaven.

"Je weet dat veel mensen zeggen: 'waarom heeft die vrouw 30 jaar gewacht? En ik ben als fck off. Ze wachten geen 30 jaar. Niemand luisterde of hun levensonderhoud werd bedreigd of hun familie werd bedreigd, "zegt ze.

Het hele 'waarom wachten vrouwen'-gedoe? Vrouwen wachten niet. Onze cultuur luistert niet.”

Fans denken dat Alanis Morissette zich haar ervaring op nummer 'Hands Clean' herinnerde

Fans van Morissette reageerden op haar beweringen op sociale media na berichten over de documentaire.

"Ze vertelde ons dit in haar nummer 2002 Hands Clean en we luisterden niet", schreef een fan op Twitter.

"Iedereen die nu vraagt waarom Alannis "30 jaar heeft gewacht" om haar verkrachting te melden, kan naar deze hitsingle luisteren", schreef iemand anders.

Het nummer bevat teksten die verwijzen naar een jongere vrouw die relaties heeft met oudere mannen en haar overtuigt om te zwijgen.

"Zorg er gewoon voor dat je het niet tegen mij vertelt, vooral niet tegen leden van je familie / We houden dit het beste voor onszelf en vertellen het niet aan leden van onze innerlijke groep", luidt het lied.

"Destijds voelde het als een volkslied voor elke vrouw die hardvochtig is gebruikt en opzij is gegooid. Maar de regel 'vermeende misdaad' viel me altijd op, en slaat nu harder voor mij", leest de fan's volg- up tweet over het nummer.

Aanbevolen: