10 langstlopende tv-programma's in de televisiegeschiedenis

Inhoudsopgave:

10 langstlopende tv-programma's in de televisiegeschiedenis
10 langstlopende tv-programma's in de televisiegeschiedenis
Anonim

Met de première van het 10e seizoen in 2021, denken sommige fans misschien dat The Walking Dead hoog op de lijst staat van de langstlopende shows in de televisiegeschiedenis, maar deze geliefde series zijn top TWD in levensduur.

Tijden zijn veranderd en televisie heeft letterlijk een lange weg afgelegd. Sommige shows, zoals Law and Order, leken de tand des tijds te doorstaan. Met de première van het 22e seizoen in 2021, lijkt de al lang bestaande show niet snel ergens heen te gaan.

Streamingdiensten zoals Netflix en Hulu zijn populairder dan ooit tevoren, en Amerikanen besteden vele uren aan het bingewatchen van hun favoriete televisieprogramma's, inclusief de oldies but goodies.

Af en toe komen zulke fenomenale shows dat alle generaties om hen lachen, van hen leren en denken dat ze ze zullen doorgeven aan hun kinderen en kleinkinderen. Hier zijn 10 van de langstlopende tv-programma's in de televisiegeschiedenis.

10 'Algemeen Ziekenhuis'

Algemeen ziekenhuis in 1963
Algemeen ziekenhuis in 1963

General Hospital ging in première op ABC op 1 april 1963. Het is verbijsterend om te bedenken dat een show meer dan 50 jaar heeft geduurd en meer dan 14.000 afleveringen heeft uitgezonden! Het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat soapseries de blauwdruk zijn voor reality-tv-shows. Mensen kunnen geen genoeg krijgen van een goed (of tumultueus) liefdesverhaal en heel veel nagelbijtend drama.

9 'Dagen van ons leven'

Dagen van ons leven in 1965
Dagen van ons leven in 1965

Hier is weer een soap die al meer dan 50 jaar bestaat! Days of Our Lives ging in première op NBC op 8 november 1965. Net als General Hospital was dit oorspronkelijk een serie van een half uur die een uur lang favoriet werd bij de fans. De show zag in 2008 bijna het levenslicht niet meer vanwege de lage kijkcijfers. Het gaat echter al 56 jaar goed.

8 'Sesamstraat'

Sesamstraat 40e verjaardag
Sesamstraat 40e verjaardag

Sesamstraat debuteerde op PBS op 10 november 1969. Het kinderprogramma is uitgezonden in huizen in meer dan 120 landen. Het themalied is aanstekelijk. Beroemde gasten verschijnen op de show. Kinderen zijn dol op de felgekleurde Muppets, en misschien is Sesamstraat een schuldig genoegen voor ouders die verstrikt raken in kindernostalgie.

7 'Meesterwerk'

Meesterwerk PBS in de jaren 70
Meesterwerk PBS in de jaren 70

Masterpiece, voorheen bekend als Masterpiece Theatre, is een andere al lang bestaande serie van PBS waar veel mensen niet zo bekend mee zijn als onze andere inzendingen. Het is een televisieserie met drama-anthologie, die voor het eerst debuteerde op 10 januari 1971. Als je een geschiedenisfan bent die zin heeft in een fantastische bewerking van klassieke romans en biografieën, stem dan af!

6 'De prijs is goed'

De prijs is goed met Drew Carey en Bob Baker
De prijs is goed met Drew Carey en Bob Baker

Dus, deze spannende spelshow liep oorspronkelijk negen jaar op zowel NBC als ABC, maar de officiële herlancering was op 4 september 1972. The Price is Right is onmiskenbaar een Amerikaans hoofdbestanddeel met meer dan 48 seizoenen. Bob Barker stopte met het hosten van de spelshow in 2007, en Drew Carey viert meer dan tien jaar als presentator!

5 'The Young And The Restless'

The Young and the Restless Cast
The Young and the Restless Cast

Hier hebben we weer een met drama gevulde soapserie op onze lijst. Deze serie debuteerde op CBS op 26 maart 1973. Wist je dat The Young and the Restless oorspronkelijk The Innocent Years heette! ? Gelukkig koos Lee Phillip Bell, co-schrijver van de serie, voor de titel die we vandaag kennen en waar we van houden!

4 'Saturday Night Live'

Saturday Night Live met cast van Bridgeton
Saturday Night Live met cast van Bridgeton

Heb je de hertog van Hastings, we bedoelen Regé-Jean Page, onlangs gezien op Saturday Night Live?

Deze comedy-schetsserie is onvoorspelbaar omdat je nooit weet wie een gastrol mag spelen om te pronken met hun komische timing. De serie debuteerde op 11 oktober 1975 en heeft de carrières van enkele van onze favoriete komieken al meer dan vijf decennia lang gelanceerd!

3 'Rad van Fortuin'

Rad van Fortuin op televisie
Rad van Fortuin op televisie

Op 6 januari 1975 bracht NBC galgje tot leven met Wheel of Fortune. Chuck Woolery presenteerde de show zes jaar, maar Pat Sajak nam het over als gastheer voor de wielspin van een show in 1981. In 1982 nam Vanna White deel aan de show.

2 'Gevaar!'

Ken Jennings wint op Jeopardy
Ken Jennings wint op Jeopardy

Wist je dat Jeopardy! heeft zijn oorsprong al in 1964? De gesyndiceerde quizshow werd aanvankelijk uitgezonden van 1964-1975 en kende een paar herhalingen totdat het de show werd die we kennen en waar we vandaag van genieten met wijlen gastheer Alex Trebek op 10 september 1984. Gevaar! heeft een lange geschiedenis, net als Ken Jenning's winning streak van 74 wedstrijden! Trebek verloor zijn strijd tegen alvleesklierkanker op 8 november 2020.

Op 19 februari beëindigde Ken Jennings, de speler die GOAT in gevaar bracht, zijn interimperiode als gastheer van de geliefde spelshow. Katie Couric begon de show te hosten op 8 maart en zal dat doen tot 19 maart 2021. Beroemdheden nemen de show op zich in stints van 6 weken, maar Ken Jennings als vaste gastheer zou niet zo'n slecht idee zijn.

1 'The Bold And The Beautiful'

Afbeelding
Afbeelding

Soap-opera's lijken de televisiewereld te beheersen! Deze serie werd voor het eerst uitgezonden op 23 maart 1987 als de zusterserie van The Young and the Restless. Dit is de enige primetime soap die een half uur duurt. Volgens het Guinness World Records is The Bold and The Beautiful de meest populaire tv-soap voor overdag.

Aanbevolen: