10 aankomende muziekfilms om naar uit te kijken

Inhoudsopgave:

10 aankomende muziekfilms om naar uit te kijken
10 aankomende muziekfilms om naar uit te kijken
Anonim

2020 was een zwaar jaar, met de verspreiding van de pandemie leek de hele wereld stil te staan. Openbare evenementen werden afgelast, winkelcentra gingen op slot en overal sloten theaters de komende tijd hun deuren. En in een wereld waar elke populaire Broadway-show is gesloten, waar kan een muziektheaterfan zijn oplossing vinden? Waarom op het witte doek natuurlijk.

Hoewel bioscopen over de hele wereld nu leeg staan, worden films nog steeds langzaam en gestaag uitgebracht. Met de komst van streamingdiensten kunnen Hollywood-studio's nu hun films met een groot budget uitbrengen zonder dat er bioscopen of dure marketingcampagnes nodig zijn. En het is gewoon zo dat veel aankomende filmreleases gebaseerd zijn op geliefde muzikale klassiekers. Dus waarom niet hieronder een kijkje nemen en zien welke aankomende filmmusical op je 'must-watch-lijst' komt te staan.

10 'In The Heights'

de cast van 'in the heights&39
de cast van 'in the heights&39

Na het succes van Hamilton is Lin Manuel Miranda nu van plan terug te keren naar zijn roots met deze filmische bewerking van zijn debuutmusical. In The Heights, geregisseerd door Jon M. Chu en met Anthony Ramos in de hoofdrol, vertelt het verhaal van een diverse cast van personages die proberen te navigeren door werk, romantiek en het chaotische landschap van New York City. De film zou in 2020 uitkomen, maar liep helaas vertraging op vanwege de uitbraak van het coronavirus. Inmiddels is echter bekend gemaakt dat de film op 18 juni 2021 op HBO Max wordt uitgebracht.

9 'Assepoester'

Camila Cabello in Assepoester
Camila Cabello in Assepoester

Gebracht door de scenarioschrijver van Pitch Perfect, zal deze originele muziekfilm een moderne draai geven aan het klassieke sprookje door het te updaten met een diverse cast en feministisch verhaal. Camilo Cabello zal de hoofdrol spelen en wordt vergezeld door Broadway-legendes zoals Idina Menzel en Billy Porter. In oktober 2020 kondigde Cabello aan dat ze originele liedjes voor de film zou schrijven. De film zal momenteel naar verwachting op 16 juli 2021 in de bioscoop verschijnen

8 'Encanto'

Encanto-logo
Encanto-logo

Eind 2020 werd aangekondigd dat de volgende originele animatiefilm van Disney een muzikale fantasie zou zijn genaamd Encanto. Geïnspireerd door de Colombiaanse cultuur en folklore, vertelt de film het verhaal van de Madrigalen, een magische familie die verscholen in de Zuid-Amerikaanse wildernis leeft. De film wordt geregisseerd door Byron Howard en Jared Bush en bevat nieuwe nummers geschreven door Lin Manuel Miranda. De film staat gepland voor een release op 24 november 2021.

7 'Mean Girls'

Gemene meiden cast
Gemene meiden cast

Na de succesvolle Broadway-run krijgt de Mean Girls-musical nu zijn eigen Hollywood-make-over. Het begon zijn leven als een komische film, met in de hoofdrol Lindsey Lohan en Rachel McAdams, en het zal interessant zijn om te zien hoe deze nieuwe film de franchise nieuw leven kan inblazen.

Originele scenarioschrijver, Tina Fey, is al aan het project toegevoegd. Er is echter verder niets bekend over de cast, regisseur of releasedatum.

6 'De kleur paars'

Kleurzweem Purple Musical
Kleurzweem Purple Musical

Gebaseerd op de met een Pulitzer bekroonde roman van Alice Walker, was de originele Color Purple-musical een doorslaand succes voor het Broadway-podium. The Color Purple vertelt het veertigjarige verhaal van Celie, een Afro-Amerikaanse vrouw die haar eigen identiteit probeert te vinden. Het is een verhaal dat al generaties lang geliefd is. Nu zal de musical zijn eigen filmische bewerking krijgen, geregisseerd door Blitz Bazawule van Black is King fame. Tot nu toe is er geen nieuws over de cast van de film, maar de release van de film staat gepland voor 20 december 2023.

5 'Beste Evan Hansen'

Ben Platt in Dear Evan Hansen
Ben Platt in Dear Evan Hansen

Geïnspireerd door de succesvolle Broadway-musical, vertelt Dear Evan Hansen het verhaal van Evan Hansen, een sociaal angstige tiener die de zelfmoord van een klasgenoot gebruikt om zijn eigen middelbare schoolstatus te verhogen. Geregisseerd door Stephen Chbosky en met een score geschreven door Pasek en Paul van The Greatest Showman, wordt verwacht dat de film een ontroerend en krachtig stuk muzikale cinema zal zijn. De film is zo ingesteld met een cast met alle sterren, met Ben Platt, Julianne Moore en Amy Adams. Momenteel staat de film gepland voor een release op 24 september 2021.

4 'Tik, tik… Boem!'

Andrew Garfield in Tick, Tick … Boem! boekhandel acteur huur musical jonathan larson
Andrew Garfield in Tick, Tick … Boem! boekhandel acteur huur musical jonathan larson

Gebaseerd op de minder bekende autobiografische musical van RENT-componist Jonathan Larson, Tick, Tick…Boom! vertelt het verhaal van Jon, een worstelende componist die op zoek is naar betekenis in de onstuimige wereld van New York City. De film zal het regiedebuut zijn van Lin Manuel Miranda, met in de hoofdrollen Andrew Garfield, Vanessa Hudgens en Alexandra Shipp. Helaas werd de productie van de film in april 2020 stopgezet vanwege de COVID-19-pandemie. De film is inmiddels gefilmd en zal naar verwachting in 2021 op Netflix worden uitgebracht.

3 'West Side Story'

West Side Story-cast
West Side Story-cast

Geregisseerd door Stephen Spielberg en met een scenario van Tony Kushner, wordt West Side Story de volgende big-budget musical die op het witte doek verschijnt. Gebaseerd op de iconische Broadway-show van Stephen Sondheim, hervertelt de film het klassieke verhaal van Romeo en Julia, waarbij het verhaal wordt geplaatst tegen het conflict tussen twee rivaliserende New Yorkse bendes en de jonge geliefden die er tussenin komen te zitten. Omdat het de tweede keer is dat de musical voor de camera is aangepast, zal deze nieuwe versie een diverse cast van opkomend talent bevatten, met Ansel Elgort en Rachel Zegler in de hoofdrollen als de twee geliefden. De film is gepland om te worden uitgebracht in de bioscopen op 10 december 2021.

2 'Iedereen heeft het over Jamie'

Max Harwood als Jamie New
Max Harwood als Jamie New

Gebaseerd op de populaire West-End-musical, Everybody's Talking About Jamie vertelt het verhaal van Jamie New, een openlijk homoseksuele tiener die hoopt een carrière als beroemde drag queen na te streven. De film, met in de hoofdrollen Max Harwood, Richard E. Grant en Sarah Lancashire, zou oorspronkelijk op 23 oktober 2020 uitkomen. Vanwege de COVID-19-pandemie werd de release van de film echter uitgesteld tot februari 2021 voordat deze van de releasekalender werd verwijderd.. Momenteel heeft de film geen releasedatum.

1 'De Kleine Zeemeermin'

Logo van de kleine zeemeermin
Logo van de kleine zeemeermin

De kleine zeemeermin, die Disney's volgende big-budget muzikale remake wordt, haalde onlangs de krantenkoppen voor de gedurfde beslissing van de studio om Halle Bailey (een Afro-Amerikaanse actrice) in de titulaire rol te casten. De film vertelt het verhaal van Ariel, een opstandige zeemeermin die de hulp inroept van een zeeheks om haar in een mens te veranderen, zodat ze kan zoeken naar de prins op wie ze verliefd is geworden.

De studio is een heruitvinding van een van Disney's meest gekoesterde geanimeerde sprookjes en heeft kosten noch moeite gespaard bij het vinden van het perfecte creatieve team om het verhaal tot leven te brengen. De film wordt geregisseerd door Rob Marshall en bevat ook vier nieuwe nummers geschreven door Alan Menken en Lin Manuel Miranda. De film zal ook een all-star cast bevatten, waaronder Javier Bardem, Melissa McCarthy, Daveed Diggs, Akwafina en Jacob Tremblay. Momenteel heeft de film geen releasedatum.

Aanbevolen: