De waarheid over Tupac Shakur's relatie met zijn broers en zussen

Inhoudsopgave:

De waarheid over Tupac Shakur's relatie met zijn broers en zussen
De waarheid over Tupac Shakur's relatie met zijn broers en zussen
Anonim

In de hele muziekgeschiedenis zijn er veel artiesten geweest die beroemd werden om snel weer in de anonimiteit te verdwijnen. In een paar zeldzame gevallen hebben muzikale artiesten echter zoveel voor de massa betekend dat ze jarenlang gevierd zijn gebleven. De erfenis van Tupac Shakur zal bijvoorbeeld de geschiedenis ingaan, aangezien hij een lange lijst met geliefde liedjes heeft opgenomen, ook al stierf hij toen hij veel te jong was

Hoewel Tupac Shakur ongetwijfeld een legende is, is het ook vermeldenswaard dat hij een mens was, net als iedereen. Als gevolg hiervan is er een relatief kleine groep mensen die van Tupac hield omdat ze hem persoonlijk kenden. Aan de andere kant had Tupac beruchte ruzie met enkele van zijn collega's, wat duidelijk maakt dat de legendarische rapper niet met iedereen overweg kon. Met dat alles in gedachten roept het de vraag op: wat is de waarheid van Tupacs relatie met zijn broers en zussen?

Tupac Shakur's relatie met zijn halfzus Sekyiwa "Set" Shakur

In de loop der jaren is er veel gesproken over de relatie van Tupac Shakur met zijn beroemde activistische moeder Afeni Shakur. Gezien het feit dat zowel moeder als zoon ongelooflijke levens leidden, wat ertoe leidde dat veel mensen hen vierden en anderen hen afkeurden, is dat heel logisch. Een ding dat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat Afeni meer dan één kind had.

Twee jaar nadat Tupac Shakur werd geboren, beviel zijn moeder Afeni Shakur van haar tweede kind, een dochter die Sekyiwa Shakur heette. Hoewel Sekyiwa een andere biologische vader had dan haar beroemde broer, leek dat nooit tussen de halfbroers en -zussen te komen. Tupac hield zelfs zoveel van zijn zus dat hij haar bijnaam Set in een aantal van zijn liedjes deed nagaan.

Toen Tupac Shakur's leven van hem werd afgenomen toen hij nog maar vijfentwintig jaar oud was, rouwden zijn fans over de hele wereld. Natuurlijk moet het vanzelfsprekend zijn dat zijn halfzus op een veel persoonlijker vlak er kapot van was. Tupac en Set zijn tenslotte opgegroeid en hebben hun moeilijke jeugd samen doorstaan.

Hoewel Tupac Shakur en Sekyiwa "Set" Shakur een hechte band hadden, heeft ze naar verluidt lange tijd niet gewild dat mensen wisten wie haar beroemde broer is. De reden daarvoor is dat Set haar eigen plek in de wereld moest vinden in plaats van dat mensen haar definiëren aan de hand van de reputatie van haar beroemde broer en moeder. Gelukkig lijkt Set de afgelopen jaren een stuk zelfverzekerder te zijn geworden en is ze nu blij om de erfenis van haar broer publiekelijk te vieren. Het is duidelijk dat Pac en Set heel veel van elkaar hielden.

Tupac Shakur's relatie met zijn stiefbroer Mopreme Shakur

Voordat Tupac Shakur stierf, onthulde hij dat zijn biologische vader niets met hem te maken wilde hebben totdat hij rijk en beroemd werd. Dat wil echter niet zeggen dat Tupac tijdens zijn jeugd volledig zonder mannelijk rolmodel ging, omdat hij als kind twee verschillende stiefvaders had. Dankzij een van zijn moeders huwelijken had Tupac ook een oudere stiefbroer Mopreme Harding die later de achternaam Shakur zou gaan dragen.

Hoewel de ouders van Tupac Shakur en Mopreme Shakur gingen scheiden, beschouwden ze zichzelf nog steeds als broers. Hierdoor bleven Tupac en Mopreme dicht bij elkaar tot het moment dat de legendarische rapper werd vermoord. Nog steeds erg beschermend voor Tupac's nalatenschap, toen het kamp van Donald Trump een verklaring aflegde over het achterlaten van een ticket voor Tupac om een van de bijeenkomsten van de president bij te wonen, riep Mopreme de publiciteitsstunt uit.

Mopreme Shakur was niet alleen de broer van Tupac Shakur, maar ook zijn leeftijdsgenoot. Mopreme is tenslotte een rapper die onder zijn echte naam is gegaan en ook bekend staat als Wycked en Konami. Hoewel het duidelijk is dat hij nooit de hoogten heeft bereikt die zijn broer bereikte, was Mopreme lid van twee hiphopgroepen met Tupac, Thug Life en Outlawz.

Tupac Shakur's relatie met zijn peetbroer Yaki Kadafi

Toen Tupac Shakur's moeder Afeni nog steeds zwanger was van de toekomstige rapsuperster, stond ze terecht naast verschillende andere leden van de Black Panthers, waaronder Sekou Odinga. In die periode werden Afeni en Odinga's vrouw Yaasmyn Fula extreem close en het paar ging samenwerken als paralegals en woonde zelfs samen. Toen de twee vrouwen samenwoonden, weigerde Yaasmyn te getuigen tegen enkele van haar medeactivisten en als gevolg daarvan werd ze voor achttien maanden naar de gevangenis gestuurd.

Toen Yaasmyn Fula bij Afeni Shakur woonde, had ze een zoon die later Yaki Kadafi zou worden. Toen Yaasmyn naar de gevangenis ging, bleef Yaki bij de familie Shakur wonen. Omdat Yaki en Tupac lange tijd samenwoonden, beschouwden ze elkaar als peetbroeders.

Gedurende het veel te korte leven van Tupac bleef hij extreem close met Yaki Kadafi. Toen Tupac acht maanden de gevangenis in ging, zou Yaki hem naar verluidt dagelijks bezoeken. Bovendien vormden Yaki en Tupac samen de rapgroep Outlawz, waarin ook Mopreme Shakur te zien was. Helaas reed Yaki in het voertuig achter de BMW waarin Tupac zat toen de raplegende werd neergeschoten en leed aan de verwondingen die hem het leven kostte. Van alle verhalen nam Yaki de dood van Tupac op zijn zachtst gezegd extreem hard op. Nog geen twee maanden na de dood van Tupac onderging Yaki een soortgelijk lot toen hij werd neergeschoten en op negentienjarige leeftijd om het leven kwam.

Aanbevolen: