Wat is er met Gotye gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Gotye gebeurd?
Wat is er met Gotye gebeurd?
Anonim

Veel muzikanten uit de jaren 2010 verdwenen gewoon na een paar hits. Er was LMFAO bekend van hun clubknaller, Party Rock Anthem; Gym Class Heroes-frontman Travie McCoy, bekend van zijn hit, Billionaire met Bruno Mars; en Gotye die ons het ultieme liefdeslied gaf, Somebody That I Used to Know. Na het succes van zijn single verdween Gotye gewoon van de radar en maakte schijnbaar nooit meer muziek. Dit is wat er echt met de Australische zangeres is gebeurd.

Heeft Gotye 'Iemand die ik kende' gestolen?

Tegenwoordig worden veel artiesten aangeklaagd wegens copyrightkwesties. Maar Gotye was al voorzichtig met deze dingen in 2011. Hij schonk de nodige eer aan Luiz Bonfa wiens track Sevilla zwaar werd gesampled voor Somebody That I Used To Know.50% van de roy alty's van de hit gaat naar Bonfa's landgoed. "Er zijn nooit rechtszaken geweest", vertelde Gotye in 2013 aan news.com.au. "Er was een moment waarop ik had kunnen overwegen om naar de rechtbank te gaan, maar ik wilde die tijd van mijn leven daar niet aan besteden. Het ongelooflijke werk dat mijn managers me beschermden tegen zeer verstrekkende verzoeken om percentages van mijn songwriting. Uiteindelijk besloot ik dat het logischer was om me op creatieve dingen te concentreren en niet vast te houden aan geld en advocaten en rechtbanken. Je wilt niet om op plaatsen te zijn die je energie afvoeren."

De zanger heeft nog nooit een cent verdiend met zijn YouTube-kanaal. De officiële videoclip van zijn nummer is de afgelopen tien jaar meer dan 1,8 miljard keer bekeken. In 2013 waren zijn advertentie-inkomsten al miljoenen waard. "Ik ben niet geïnteresseerd in het verkopen van mijn muziek", zei Gotye over het niet innen van zijn YouTube-roy alty's. "Dat is de reden dat ik geen advertenties op mijn YouTube-kanaal plaats, wat vreemd lijkt voor mensen in het huidige klimaat, maar dat is een beslissing die je kunt nemen. Zo ben ik met al mijn muziek. Over het algemeen wil ik mijn muziek nooit synchroniseren voor producten."

"Advertenties vragen overal ter wereld onze aandacht. Als je iets kunt doen waar je om geeft en waar andere mensen om geven en het buiten die wereld houden die voelt alsof het allemaal om 'hey koop dit spul' ' dan is dat een goede zaak', vervolgde hij, eraan toevoegend dat hij zijn eigen 'regels' heeft om geld te verdienen met zijn muziek. "Ik vind het niet erg om mijn muziek te synchroniseren met creatieve projecten zoals tv of film. Ik heb mijn eigen regels gemaakt, als een studentenfilm mijn film wil gebruiken, zeg ik over de hele linie ja, er is geen geld mee gemoeid. Als iemand het commercieel wil gebruiken, kijk ik wat het budget is en de creativiteit van het project."

Waarom heeft Gotye niet meer muziek gemaakt?

In 2014 kondigde Gotye in een nieuwsbrief aan dat hij niet langer muziek zou maken onder zijn artiestennaam. "Er zal geen nieuwe Gotye-muziek zijn. Wacht, misschien komt die er wel. Ik ben er op dit moment niet helemaal zeker van. Er zijn veel onvoorziene omstandigheden", zei hij in de verklaring. "Een daarvan is het voortdurende menselijke vermogen tot geluidswaarneming. Als de wereld in het huidige tempo luidruchtiger wordt, en gevallen van beginnende doofheid dienovereenkomstig toenemen, en ik mijn magnus opus uitbreng in een formaat dat het genereren en versterken van geluidsgolven via een of andere vorm van audioreproductietechnologie vereist om waarneembaar te zijn, zal iemand dit werk horen?"

Daarna bleef hij muziek maken als lid van de Australische band The Basics die in 2002 werd opgericht. Ze hebben twee albums uitgebracht, The Age of En titlement (2015) en B. A. S. I. C (2019). In 2016 deed hij nog enkele samenwerkingen als Gotye. Hij was te zien in het nummer van elektronische muzikant Bibio, The Way You Talk, evenals in Martin Johnson's debuutsingle, The Outfield. Hij had meer kunnen doen, maar zoals hij eerder zei, hij is er niet gek op om zoveel geld te verdienen met zijn vak.

Waar is Gotye nu?

Gotye maakt tegenwoordig nog steeds muziek. Hij is misschien van de grote hitlijsten verdwenen, maar hij is nog steeds erg op dat muzikale pad. Hij staat nu bekend om zijn bijdrage aan het behoud van de discografie van de elektronische muziekpionier Jean-Jacques Perrey, na zijn overlijden in 2016. In de afgelopen jaren heeft Gotye zich gericht op het beheersen van het in 1941 uitgevonden instrument, Ondioline, dat fundamenteel was in Perrey's werk. "Het duurde vijf jaar actief zoeken voordat ik er een kreeg", zei de kunstenaar over het verkrijgen van het instrument in 2017. "De uitvinder Georges Jenny heeft er slechts ongeveer 700 gemaakt, maar er zijn er lang niet zoveel meer in de wereld en zelfs als je dat doet vinden, zijn ze meestal niet in goede staat."

"Je kunt een ongelooflijk breed scala aan geluiden inbellen op de Ondioline," vervolgde hij, "en de unieke mechanica om het te spelen stelt je in staat om heel gevoelig geluiden te creëren en met een muzikale behendigheid die ik gewoon niet voel aanwezig op de meeste andere elektronische instrumenten uit de jaren '40 - of decennia daarna". Na jaren van hechte vriendschap met Perrey, bracht Gotye in mei 2017 het album Jacques Perrey Et Son Ondioline uit. Hij nam zelfs een zeskoppig orkest mee genaamd The Ondioline Orchestra voor een live uitvoering van Perrey's muziek.

Aanbevolen: