Alles waar de Pussycat Dolls mee bezig zijn geweest sinds hun splitsing

Inhoudsopgave:

Alles waar de Pussycat Dolls mee bezig zijn geweest sinds hun splitsing
Alles waar de Pussycat Dolls mee bezig zijn geweest sinds hun splitsing
Anonim

In de jaren 2000 was The Pussycat Dolls een definitieve naam om geld te verdienen in de muziekindustrie. Oorspronkelijk gevormd als een burlesque gezelschap, werden Nicole Scherzinger en co een popgroep na de suggestie van Interscope CEO Jimmy Iovine. Hun wereldwijde succes omvat tientallen jaren dankzij hitparades als "Don't Cha", "Buttons", "Stickwitu" en hun multi-platina debuutplaat PCD. Ondanks dat ze één groepslid misten, slaagden The Pussycat Dolls er toch in om het succes te repliceren met hun tweede album, Doll Domination, in 2008.

Die gloriedagen zijn echter allang voorbij. Na een reeks interne geschillen gingen The Pussycat Dolls uit elkaar en gingen ze in 2010 op pauze. De afgelopen jaren is er gesproken over een reünie. De meiden kwamen in 2020 voor het eerst weer bij elkaar met 'React', hun eerste single in meer dan tien jaar, en stonden op het punt om op tournee te gaan voordat de wereldwijde pandemie toesloeg. Dit is wat de Dolls deden tijdens de pauze van de groep.

6 Kimberly Wyatt

Before The Pussycat Dolls, Kimberly Wyatt was een danseres in de comedy-schetsshow Cedric the Entertainer Presents en had een cameo-tegoed in Nick Lachey's muziekvideo 'Shut Up'. Tijdens die periode van PCD's hiaat, volgde Wyatt een reeks projecten, waaronder haar jurydebuut op Sky1's Got to Dance talentenjacht en als de helft van het muzikale duo Her Majesty & the Wolves. Ze is een getalenteerde kok en actrice, won in 2015 ook BBC One's Celebrity MasterChef en werd in 2019 gecast als een van de hoofdpersonages in CBBC's dramedy Almost Never.

5 Jessica Sutta

Na The Pussycat Dolls ging Jessica Sutta een behoorlijk succesvolle solocarrière tegemoet. Ze scoorde geschiedenis als het eerste PCD-lid dat bovenaan de Billboard Club-hitlijst stond in hun solo-inspanningen met haar uptempo electropop-debuutsingle, "Show Me", in 2011. Haar debuutalbum als soloartiest, I Say Yes, werd uitgebracht in 2017.

"Ik heb veel geleerd van Nicole [Scherzinger]", vertelde de danseres/zangeres aan Billboard over hoe de frontvrouw van PCD haar carrière voortstuwde in een interview in 2017. "Ze liet me hard werken, omdat mijn stem niet was waar het is om vandaag."

4 Carmit Bachar

Naast haar indrukwekkende portfolio als een van de Pussycat Dolls, speelde Carmit Bachar ook de hoofdrol in verschillende iconische muziekvideo's tijdens haar periodes met de Dolls. Ze heeft verschijningstitels in Jay-Z en Bey's "Crazy In Love" iconische videoclip, Aaliyah's "Rock the Boat", "Shut Up" voor The Black Eyed Peas en meer. Ze verliet de groep in 2008 om soloprojecten na te streven en verwelkomde een nieuwe toevoeging aan haar leven, een dochter genaamd Keala, in 2011 uit haar huwelijk met haar oude partner Kevin Whitaker.

3 Nicole Scherzinger

Als leadzanger van The Pussycat Dolls is het geen verrassing dat Nicole Scherzinger de meeste exposure kreeg van alle leden. Sinds de groep werd ontbonden, waagde Scherzinger zich in vele kanten van haar kunstenaarschap. Ze was jurylid voor vele talentenjachten, waaronder The Sing-Off, The X Factor US en UK gedurende vijf seizoenen, en Australia's Got Talent. Daarnaast heeft ze ook een paar indrukwekkende titels in haar filmografie: Men In Black 3, Moana, Ralph Breaks the Internet en het onlangs uitgebrachte Annie Live! muzikale special.

"Veel daarvan stal de vreugde van wat ik aan het doen was, omdat ik in een zeer donkere wereld leefde. Ik was ofwel aan het werk of kwelde mezelf", herinnerde ze zich aan The Guardian over haar lichaamsbeeldproblemen tijdens de eerdere dagen van The Pussycat Dolls en de druk om dat perfecte beeld van een vrouw te zijn, "Ik heb er niet eerder van kunnen genieten."

2 Melodie Thornton

Tien jaar na het verlaten van The Pussycat Dolls om een solocarrière na te streven, slaagde Thornton erin om haar debuut-EP, Lionness Eyes, in augustus 2020 uit te brengen onder A&M en Republic Record-afdrukken. Daarnaast was ze ook te zien in verschillende opwindende muzikale projecten: "Something About You" op het 13e album Authentic van raplegende LL Cool J en een gastoptreden in "Ballin'" van Fat Joe allemaal in 2013.

"Ik gaf mijn huis op, ik gaf mijn auto op, ik stopte alles in de opslag. Ik woonde op tournee, ik heb jarenlang niets gekocht", vertelde ze aan Entertainment Tonight over haar opoffering om haar solocarrière mogelijk te maken. "Het is elke nacht een ander bed. Ik zou tussen de reizen door bij mijn beste vriend [thuis] blijven. Dus, drie weken per keer, sliep ik op zijn bank en ging dan weer op pad en dit ging jaren door."

1 Ashley Roberts

Vier jaar na The Pussycat Dolls bracht Ashley Roberts haar debuutalbum Butterfly Effect uit via het album Metropolis London Music. Haar debuutsingle, "A Summer Place", werd uitgebracht in 2010. Daarnaast nam ze ook deel aan enkele van de meest prestigieuze tv-talentenshows zoals Dancing on Ice en Strictly Come Dancing in respectievelijk 2013 en 2018.

Aanbevolen: