Johnny Depp wordt meegesleept vanwege zijn opmerkingen tegen 'Cultuur annuleren

Johnny Depp wordt meegesleept vanwege zijn opmerkingen tegen 'Cultuur annuleren
Johnny Depp wordt meegesleept vanwege zijn opmerkingen tegen 'Cultuur annuleren
Anonim

Johnny Depp is onlangs onder vuur komen te liggen vanwege behoorlijk eigenwijze opmerkingen over annulatiecultuur.

Tijdens zijn optreden op het jaarlijkse San Sebastian Film Festival, liet Johnny Depp fans verbijsterd achter toen hij zijn gepassioneerde gedachten over cancel-cultuur deelde. In een recent artikel benadrukte Deadline de beweringen van Depp dat de beweging "te ver was gegaan".

Na in het verleden "geannuleerd" te zijn, verklaarde Depp: "Het kan worden gezien als een gebeurtenis in de geschiedenis die duurde, hoe lang het ook duurde, deze annuleringscultuur, deze onmiddellijke haast om te oordelen gebaseerd op wat in wezen neerkomt op vervuilde lucht, Het loopt nu zo uit de hand dat ik je kan beloven dat niemand veilig is. Niet een van jullie. Niemand de deur uit. Niemand is veilig.”

Depp vervolgde zijn tirade door te benadrukken hoe weinig het duurde voordat iemand als "geannuleerd" werd gebrandmerkt. Hij benadrukte hoe het te wijten kan zijn aan iets kleins als slechts 'één zin'.

Hij vervolgde door te delen: "Er is één zin voor nodig en er is geen grond meer, het tapijt is getrokken. Dit is niet alleen mij overkomen, het is met veel mensen gebeurd." Hij voegde eraan toe: "Dit soort dingen is gebeurd met vrouwen, mannen. Helaas beginnen ze op een gegeven moment te denken dat het normaal is. Of dat zij het zijn. Als dat niet zo is.'

Depp rondde zijn verklaring af door fans en kijkers te vragen "sta op, ga niet zitten" wanneer ze zien dat een geliefde onrecht wordt aangedaan.

Na de assertieve toespraak gingen velen naar Twitter om de acteur te bashen. Critici beweerden dat zijn meningen afkomstig waren uit een plaats van 'voorrecht'.

Een Twitter-gebruiker zei bijvoorbeeld: Grappig hoe mensen vroeger zonder gevolgen leefden, zijn het meest tegen eventuele gevolgen voor hun acties. Is het een twijfel dat de tegenstanders bijna allemaal blanke privileges zijn.”

Terwijl een ander het ermee eens was, beweerden ze dat annulatiecultuur meer ging over het nemen van "verantwoordelijkheid" dan iets anders. De Twitter-gebruiker ging vervolgens door met het verder bashen van Depp, omdat ze beweerden dat mensen die zijn mening deelden meestal degenen waren met de grootste ego's.

Anderen leken in de war door de verklaring van Depp. Ze geloofden dat de acteur daadwerkelijk had geprofiteerd van de annulatiecultuur omdat zijn fans vocaal en "consistent op sociale media" waren. De verklaring verwees naar de huiselijk geweld vete tussen Depp en ex-vrouw Amber Heard.

Hoewel critici Depp naar zich toe sleepten, waren anderen het met zijn beweringen eens. Velen verklaarden dat het definitieve karakter van de annulatiecultuur gevaarlijk was en dat er weinig tot geen ruimte was voor verlossing.

Aanbevolen: