The Bizarre Way Sylvester Stallone kostte Leonardo DiCaprio een Oscar-nominatie

Inhoudsopgave:

The Bizarre Way Sylvester Stallone kostte Leonardo DiCaprio een Oscar-nominatie
The Bizarre Way Sylvester Stallone kostte Leonardo DiCaprio een Oscar-nominatie
Anonim

Een succesvolle acteur worden is moeilijk en het juiste project op het juiste moment kan alles veranderen voor een artiest. In de jaren 90 zagen we grote sterren als Mark Wahlberg en George Clooney dit tot in de perfectie uitvoeren, en dit was ook het geval voor een jonge Leonardo DiCaprio.

Door de jaren heen heeft DiCaprio een aantal ongelooflijke films gemaakt die zijn erfenis in Hollywood hebben helpen verstevigen. Eerder had hij de kans om een rol te krijgen die hem een Oscar-nominatie zou hebben opgeleverd, maar Sylvester Stallone kostte hem per ongeluk het optreden.

Laten we terugkijken en zien hoe de zaken in dit scenario zijn verlopen.

Leonardo DiCaprio is een moderne legende

Er zijn niet veel acteurs in Hollywood die beweren net zo succesvol te zijn als Leonardo DiCaprio, en dat is te danken aan het werk dat hij al tientallen jaren levert. DiCaprio is een van de beste acteurs die vandaag de dag werkt, en hij blijft indruk maken met wat hij op tafel brengt.

Na zijn start in de jaren 80, groeide DiCaprio echt uit tot sterrendom in de jaren 90. De jonge acteur kreeg geweldige rollen aangeboden en hij koos wijselijk de juiste die hem hielpen een wereldwijde superster te worden. Dit zou doorgaan in de jaren 2000 en daarna, en zelfs nu heeft hij een voorliefde voor het kiezen van het juiste project.

Gedurende zijn hele carrière heeft DiCaprio de meest prestigieuze prijzen op het gebied van acteren in de wacht gesleept. Het was een geweldig moment voor filmfans om hem zijn eerste Academy Award te zien winnen voor zijn optreden in The Revenant, aangezien de acteur was genomineerd voor talloze Oscars voordat hij er eindelijk een mee naar huis nam.

Zoals we al zeiden, had DiCaprio in de jaren 90 de kans om in een aantal verschillende hitfilms te spelen, waaronder niemand minder dan Good Will Hunting.

Hij was voor de hoofdrol in 'Good Will Hunting'

In de jaren 90 was de jonge Leo een gloeiend hete artiest die studio's wilden voor hun grootste projecten. Er zijn verhalen naar voren gekomen over specifieke films waar hij zin in had, waarvan sommige een aantal indrukwekkende credits aan zijn illustere carrière zouden hebben toegevoegd. Echter, het nemen van een van deze andere rollen had de loop van zijn carrière drastisch kunnen veranderen.

Toen Good Will Hunting werd ontwikkeld, was DiCaprio een populaire keuze om de hoofdrol in de film te spelen, wat alleen maar het soort films laat zien waar hij altijd al op uit was.

Volgens Matt Damon: Geloof me, ze wilden het echt van ons afnemen. Ze zeiden: 'God, Leonardo DiCaprio zou hier zo goed in zijn.'''

Het is interessant om te bedenken hoe de film eruit zou hebben gezien met DiCaprio in de hoofdrol, want hij is altijd een uitzonderlijke acteur geweest. Damon's optreden in de film was echter uitstekend, en hij kreeg er zelfs een nominatie voor beste acteur van.

Wat veel mensen niet weten over de ontwikkeling van de film, is dat Sylvester Stallone een rol speelde bij het krijgen van de rol van Damon, wat altijd de manier was waarop de acteur en scenarioschrijver wilden dat de dingen zouden verlopen.

Stallone kostte hem de rol

Dus, hoe heeft Sylvester Stallone Leonardo DiCaprio per ongeluk de kans gekost om de Oscar-genomineerde hoofdrol in Good Will Hunting te veroveren? Het blijkt dat Matt Damon en Ben Affleck Stallone als inspiratie gebruikten om hun versie van het project te maken, in plaats van een studio het volledig over te laten nemen.

Toen Stallone Rocky aan het ontwikkelen was, was hij blut en kreeg hij honderdduizenden aangeboden om het script aan de studio te verkopen. Stallone hield echter stand omdat hij de kans wilde hebben om in de film te spelen en een beroemde acteur te worden. Het was een riskante zet, maar uiteindelijk wierp het zijn vruchten af voor de artiest.

Damon en Affleck waren op een vergelijkbaar pad met Good Will Hunting, en ondanks dat de studio niets liever wilde dan DiCaprio in de hoofdrol te casten, keek het duo naar het verhaal van Stallone voor inspiratie.

"Elke keer dat ze zeiden: 'Je kunt dit niet doen', zeiden we: 'Het is eigenlijk al een keer eerder gedaan.' Het verhaal van [Sylvester Stallone] veranderde mijn leven. Hij had ongelooflijk veel moed en hij heeft de loop van ons leven veranderd, "zei Damon.

In plaats van dat DiCaprio de rol en een Oscar-nominatie kreeg, kon Damon de hoofdrol in de film overnemen toen deze werd opgepikt door Miramax. Onnodig te zeggen dat de studio niet gelukkiger had kunnen zijn met de resultaten van de film en Damon's optreden.

Good Will Hunting had er heel anders uit kunnen zien, maar de inspiratie van Stallone gaf fans de best mogelijke versie van de klassieke film.

Aanbevolen: