Sean Young's bizarre auditie kostte haar de rol van Catwoman

Inhoudsopgave:

Sean Young's bizarre auditie kostte haar de rol van Catwoman
Sean Young's bizarre auditie kostte haar de rol van Catwoman
Anonim

De kans krijgen om in een grote DC-film te verschijnen, is een enorme kans voor elke artiest, en dit is nu al een paar decennia het geval. De stripboekgigant is de thuisbasis van helden als Batman en Wonder Woman, en ze hebben fans een aantal werkelijk fantastische films gegeven om van te genieten.

Tim Burton gaf in 1989 een iconische kijk op Batman en zijn castingkeuzes waren vrij uitzonderlijk. Sean Young was een gloeiend hete actrice en ze was in de stelling om Catwoman te spelen in Batman Returns. Haar auditie en haar gedrag in de nasleep hebben haar echter geen plezier gedaan bij het binnenhalen van de baan die uiteindelijk naar Michelle Pfeiffer ging.

Laten we Sean Young eens nader bekijken en de tijd dat ze Catwoman probeerde te spelen in Batman Returns van Tim Burton.

Sean Young is in klassieke projecten geweest

Na haar debuut in de jaren tachtig, bracht Sean Young haar jaren door in de entertainmentindustrie om te laten zien wat ze kon doen terwijl de camera's draaiden. Young is verschenen in een aantal echt klassieke projecten, en daarom is ze een actrice waar mensen nog tientallen jaren naar zullen blijven kijken.

Enkele van Young's meest opvallende projecten zijn Stripes, Blade Runner, Dune, Wall Street, Ace Ventura: Pet Detective en nog veel meer. Dit is een indrukwekkende lijst van credits, en het komt nauwelijks aan de oppervlakte van haar totale oeuvre.

Zelfs met al haar succes, wordt Young genoemd als moeilijk om mee te werken.

De actrice sprak hierover en zei: "Als je in de positie bent waarin je geacht wordt bestellingen op te nemen en je doet het niet, dan wordt je als moeilijk gebrandmerkt. Er zijn perioden in je carrière waar je meer bereid bent om bevelen aan te nemen dan andere keren en mensen proberen wijs te worden in hun onderhandelingen voordat ze foto's maken, maar iedereen is volkomen duidelijk over wat er wel of niet wordt gevraagd."

Ongeacht hoe mensen het vonden om met haar samen te werken, de actrice heeft tijdens haar carrière een aantal belangrijke stappen gezet. Op een gegeven moment kwam ze zelfs in aanmerking voor een rol in een prominente DC Comics-film.

Ze deed auditie voor Catwoman

Nadat hij werd vervangen voor de rol van Vicki Vale in Batman van Tim Burton, kreeg Sean Young de kans om opnieuw met Burton te werken in Batman Returns. Deze keer was Young echter in voor de rol van de iconische Catwoman.

Young kreeg niet zomaar de rol, en ze moest auditie doen en het opnemen tegen een aantal werkelijk indrukwekkende namen. In plaats van vast te houden aan de landing en de rol te krijgen, eindigde Young met een auditie die om de verkeerde redenen gedenkwaardig was.

Volgens Warner Bros. executive Mark Canton: "Mijn kantoordeur vloog open, wat veel zegt over hoe verschillend beveiliging tegenwoordig is, en Michael Keaton en ik zagen Sean Young gekleed als Catwoman over mijn bank springen en zeggen, 'Ik ben Catwoman!' We keken elkaar aan en zeiden: 'Ho.'"

Helaas stopte het daar niet voor Young en haar campagne om Catwoman te spelen. Ze ging zelfs naar een bizarre talkshow-optreden om haar claim als personage te claimen.

Ze ging te ver in de nasleep

Yahoo beschreef Young's verschijning in de show van Joan Rivers en schreef: "Ze betreedt het podium in haar Catwoman-gewaad en levert een monoloog die de campy Batman-tv-show uit de jaren 60 kanaliseert - waarin Julie Newmar en Eartha Kitt te zien waren als Gotham City's top katteninbreker - in plaats van Burton's gotische kaskraker uit 1989."

Klinkt een beetje vreemd? Welnu, deze stunt werd door niemand bijzonder goed ontvangen en Young kreeg er veel kritiek op. Niet alleen dat, maar dit hielp haar niet in het minst om Catwoman te spelen.

Hoewel ze de rol al die jaren geleden heeft gemist, heeft Young het niet helemaal opgegeven. Toen Young een paar jaar geleden met The Hollywood Reporter sprak, toonde Young nog steeds interesse om Catwoman op het grote scherm te spelen.

"Als deze leidinggevenden van Warner Bros. nu echt goede zakenmensen waren, zouden ze me vandaag Catwoman laten spelen, en ik zou een enorm bedrag verdienen. Maar ze zijn te dom. Je kunt mensen ertoe brengen water, maar je kunt er geen geweldige artiesten van maken. Niemand wil dat risico nemen, het is te eng. Als ze het bij het verkeerde eind hebben, kan het hun hun baan kosten. Als er daar echt goede zakenlieden waren, zou het een duidelijk geen brainer, maar ik run de studio niet."

Sean Young had een aantal goede dingen kunnen doen tijdens het spelen van Catwoman, maar Michelle Pfeiffer was de juiste persoon voor de baan.

Aanbevolen: