The Bizarre Way 'South Park' werd een hit

Inhoudsopgave:

The Bizarre Way 'South Park' werd een hit
The Bizarre Way 'South Park' werd een hit
Anonim

Gedurende de hele televisiegeschiedenis hebben sommige geanimeerde shows kunnen gedijen en tientallen jaren meegaan dankzij een trouwe aanhang die elke week afstemt. Projecten als The Simpsons en Family Guy zijn perfecte voorbeelden van wat er gebeurt als een geanimeerde show het juiste publiek bereikt.

In 1997 maakte South Park zijn debuut op het kleine scherm, en het zou niet lang duren voordat het een enorme hit zou worden. Het begin van de show is anders dan alle andere, en om te zeggen dat hun pad naar de top conventioneel was, zou een understatement zijn.

Laten we terugkijken en zien hoe South Park van een virale universiteitsvideo naar een van de beste shows aller tijden ging.

Een ranzige korte animatiefilm leidde tot een indiefilm

South Park seizoen één
South Park seizoen één

Het is gemakkelijk om te kijken naar het succes dat South Park de afgelopen 24 jaar heeft gehad en er gewoon van uit te gaan dat de show altijd voorbestemd was voor succes, maar de waarheid is dat er veel kwam kijken om South Park van de grond te krijgen de grond. In feite moeten we dingen terug naar de universiteit nemen om een glimp op te vangen van hoe de show tot stand kwam.

Trey Parker en Matt Stone, de makers van de show, studeerden samen aan de Universiteit van Colorado in de vroege jaren 90, en de twee filmmajors zouden al snel samenwerken aan een project met de titel The Spirit of Christmas. Dat project, dat gebruikmaakte van animatie op papier, was de oorsprong van wat South Park uiteindelijk werd.

Na het maken van The Spirit of Christmas, zou de video binnenkort op de campus worden vertoond en een soort lokale virale sensatie worden. In die tijd waren er veel bootleg-tapes voor comedy die mensen in handen konden krijgen, maar je moest weten waar je moest kijken. Gelukkig hadden de mensen van de Universiteit van Colorado twee komische genieën die dingen voor hen in elkaar zetten.

Ondanks dat het een lokaal succes was, kwam deze tape niet zomaar op mysterieuze wijze meteen in iemands handen terecht. In plaats daarvan zou het enige tijd duren voordat Parker en Stone vooruitgang boekten met wat bekend werd als South Park.

Een Indie Bootleg gaat in omloop

South Park
South Park

Nadat ze naar Los Angeles waren verhuisd, wilden Parker en Stone naam maken, maar in plaats van te proberen The Spirit of Christmas te shoppen, maakten de jongens een indieproject genaamd Cannibal! De musical. Dat project trok de aandacht van Fox-exec Brian Graden. Graden genoot van het project en zou uiteindelijk van The Spirit of Christmas gaan houden.

Dit is waar het interessant wordt. Volgens Looper genoot Graden zo veel van The Spirit of Christmas dat hij er 100 VHS-kopieën van maakte en het als een kerstcadeau naar mensen stuurde. Dit is een onwaarschijnlijke gebeurtenis die uiteindelijk een enorme impact op de show had en uiteindelijk jaren later samenkwam.

Twee jaar na deze toevallige gebeurtenis, gaf Graden Parker en Stone een minimaal budget om nog een project te maken. Dit veranderde in Jesus vs. Santa, wat uiteindelijk veel meer werd dan alleen een lokale sensatie op universiteitsniveau. In plaats van alleen een bootleg van de universiteit, werd Jesus vs. Santa gesmokkeld in Los Angeles, en eindigde uiteindelijk in de handen van de juiste beroemdheid.

George Clooney raakt betrokken

George Clooney
George Clooney

Nu lijken George Clooney en South Park op het eerste gezicht weinig gemeen te hebben, maar Clooney kreeg uiteindelijk een rol in de show die samenkwam. Terwijl de bootleg voor Jesus vs. Santa zich een weg baande door Los Angeles, stuurde Clooney zelf 300 exemplaren naar mensen met de juiste connecties. Laag en zie, interesse in een show ontstond en South Park was geboren.

South Park debuteerde in 1997 en verspilde geen tijd om een succes te worden op het kleine scherm. Het was een unieke manier om het decennium in stijl af te sluiten, en vanaf het begin heeft de show geen problemen gehad met het verleggen van de grenzen omwille van de komedie. Hierdoor heeft het door de jaren heen een trouwe en hondsdolle aanhang behouden.

Op dit moment wordt de serie beschouwd als een van de beste aller tijden, en Parker en Stone hebben een munt gemaakt dankzij het succes van de show. Er zijn meer dan 300 afleveringen van de show uitgezonden en op dit moment heeft het niets meer te bereiken. Desondanks blijven Parker en Stone kwaliteitscontent produceren.

Het was een onwaarschijnlijke weg, maar The Spirit of Christmas veroverde Colorado stormenderhand en groeide uiteindelijk uit tot een van de grootste shows aller tijden.

Aanbevolen: