Hoeveel is 'Hairspray'-maker John Waters waard in 2021?

Inhoudsopgave:

Hoeveel is 'Hairspray'-maker John Waters waard in 2021?
Hoeveel is 'Hairspray'-maker John Waters waard in 2021?
Anonim

John Waters is een naam die synoniem staat voor campiness, satire en LGBTQ-cultuur. Zijn films bekritiseren sociale normen over seksualiteit en parodiëren de meest gewaardeerde instellingen van Americana, met name de ineenkrimpende sociale normen en openlijk seksisme en onverdraagzaamheid van de jaren vijftig en zestig. Films als Crybaby, Hairspray, Serial Mom en de notoir bizarre Pink Flamingos hebben Waters allemaal gemaakt tot het icoon van buitensporige en opzettelijke oubolligheid die hij nu is. Zijn films dagen ook de schadelijke schoonheidsnormen en vetfobie van onze samenleving uit, zoals in Crybaby en Hairspray.

Hairspray is waarschijnlijk de beroemdste creatie van John Water, aangezien de Broadway-aanpassing een van de populairste musicals ter wereld is. Waters heeft naast zijn klassieke cultfilms ook een aantal boeken geschreven.

Waters, nu 75 jaar oud, claimt een vermogen van $ 50 miljoen. Hier is hoe de koning van het kamp zijn fenomenale rijkdom verwierf.

8 Hij begon in 1964

Waters begon in de jaren zestig met het maken van zijn cultfilms, vier jaar nadat hij uit zijn studentenhuis aan de NYU was gezet vanwege het roken van marihuana. Zijn eerste film was een korte titel Hag In A Black Leather Jacket. Waters zou een handvol andere korte films regisseren met titels die verwant zijn aan die stijl (Roman Candles, Eat Your Makeup, enz.) voordat hij in 1970 overging op speelfilms.

7 Zijn eerste films waren zijn meest bizarre

Waters' cultfilms waren afhankelijk van overdrijving. De dialogen en situaties waarin zijn personages zich bevonden waren allemaal te bizar om serieus te nemen, maar ook te bizar om niet te doen. Waters eerste speelfilm Mondo Trasho, werd voltooid in 1969 en zou worden gevolgd door werken met vergelijkbare thema's. Multiple Maniacs kwam uit in 1970 en in 1972 produceerde Waters een film die nu synoniem is met zijn naam, Pink Flamingos.

6 Hij werd mainstream in de jaren 80

Toen de naam van Waters aan invloed won in de underground filmscene, merkte hij dat hij uiteindelijk werd aangetrokken om meer mainstream werk te doen, hoewel dit alles betekent dat hij zware niveaus van kamp en het bizarre aan een groter publiek introduceerde. In 1981 vond hij een groter publiek met het succes van zijn film Polyester en een paar jaar later zou Waters de film produceren die hem de wereldberoemde schrijver en regisseur zou maken die hij vandaag de dag bekend staat.

5 'Haarlak'

Hairspray werd uitgebracht in 1988 en was een internationaal succes. Het duurde niet lang na de release van de film dat het muziekboek de ronde deed en de live-optredens van Hairspray begonnen. Hairspray raakt alle kenmerken van een Waters-klassieker. Overdreven plot, dialogen en personages die allemaal waarde hechten aan Amerikaanse culturele instellingen, terwijl ze onze acceptatie van sociale normen uitdagen, zijn er allemaal. Hairspray gebruikt deze middelen ook om de duistere aspecten van de Amerikaanse cultuur uit te dagen, met name zaken als casual racisme en vetfobie, die beide direct in de film worden uitgedaagd.

4 'Hairspray' wordt een klassieker

Hairspray had een brutowinst van $ 8 miljoen toen het in 1988 werd uitgebracht, een enorme winst gezien het feit dat de film was begroot op $ 2 miljoen en de remake van 2007 internationaal meer dan $ 200 miljoen opbracht. Er zijn zoveel vertolkingen van de show gedaan, zowel op Broadway als off-broadway, dat het onmogelijk is om de winst te berekenen die de naam van de show heeft gegenereerd in kaartverkoop en restanten voor Waters.

3 Hij maakte meer films

Dankzij het succes van Hairspray was er veel vraag naar Waters en zijn trashy merk. Twee jaar na Hairspray kwam zijn film Crybaby (1990) uit, en het was de film die de filmcarrière van Johnny Depp op gang bracht. Voorafgaand aan Crybaby was Depp alleen bekend van zijn tv-show 21 Jump Street, en niet lang daarna kreeg Crybaby Depp de rol die hem permanent in Hollywood installeerde, Edward Scissorhands. De film zou er ook toe bijdragen dat hij een favoriet werd van een andere grote regisseur, Tim Burton.

2 Hij is een productief schrijver en artiest

Waters is nog steeds de showman dat hij terug was in zijn underground-dagen en de hoogtijdagen van Hairspray. Hij toert jaarlijks een show genaamd A John Waters Christmas die in 1996 debuteerde in het Castro Theatre in San Francisco, omdat zijn liefde voor kamp ook een liefde voor Kerstmis met zich meebrengt, alle over-the-top tuindecoraties, boomslingers en opzettelijk lelijke truien zijn allemaal pure Waters-motieven die perfect zijn voor al zijn films. Hij is ook een zelfverklaarde bibliofiel en hij heeft meer dan 8000 boeken, waarvan vele zeldzaam of uitverkocht, in zijn collectie. Waters heeft zelf minstens 12 boeken geschreven en de titels onder zijn naam omvatten onder meer Shock Value, Carsick, Mr. Know It All.

1 Hij is nu ongelooflijk rijk

Dankzij zijn voortdurende ondernemingen in film en literaire kunst en een soort popart-benadering van film en schrijven, zit Waters nu behoorlijk (zoals hij het zeker zou beschrijven) op ten minste $ 38 miljoen, maar het komt dichter bij $ 50 miljoen als de totaliteit van zijn nalatenschap, inclusief zijn enorme verzameling zeldzame boeken, wordt meegerekend. Waters is ook een toegewijde beschermheer van de kunsten en doneert regelmatig aan theater- en beeldende kunstprojecten. Dankzij zijn geld houdt hij appartementen in zowel New York City als San Francisco. John Waters lijkt klaar om zijn publiek te blijven verrassen en in verwarring te brengen zolang hij maar aan het schoppen is, tot grote vreugde van zijn trouwe fans.

Aanbevolen: