A Tribe Called Quest: wat zijn de leden tot nu toe?

Inhoudsopgave:

A Tribe Called Quest: wat zijn de leden tot nu toe?
A Tribe Called Quest: wat zijn de leden tot nu toe?
Anonim

A Tribe Called Quest is een van de belangrijkste bands in de hiphopgeschiedenis. Ze behoren tot de gelederen van de Wu-Tang Clan en De La Soul vanwege hun innovatieve gebruik van jazz-achtige teksten en zachte maar ritmische beats. A Tribe Called Quest kan gemakkelijk worden gecrediteerd voor het leggen van de basis voor alternatieve rapgroepen en artiesten - artiesten als Pharell Williams en Tyler, The Creator hebben ze als invloeden genoemd. Terwijl veel rappers afhankelijk waren van zware bas en drums, gebruikte Tribe subtiele en ingehouden samples, zoals Lou Reeds A Walk on the Wildside baseline die werd gebruikt als de beat voor hun hit Can I Kick it. Hun teksten waren ook zachter, terwijl ze nog steeds zware onderwerpen als raciale onderdrukking en politiegeweld behandelden. Terwijl de groep een aantal ondersteunende spelers liet komen en gaan tijdens hun meer dan 20-jarige ambtstermijn, zoals Consequence en de legendarische Busta Rhymes, waren de originele en oprichtende bandleden producer Q-Tip, rapper Phife Dawg, DJ en co-producer Ali Shaheed Muhammad, en rapper Jarobi White.

Elk van de oorspronkelijke leden van A Tribe heeft een gevestigde, respectabele carrière opgebouwd die zowel prijzenswaardig is voor hun individuele prestaties als hun aanvankelijke succes nog steeds kan danken aan hun aansluiting bij zo'n cruciale, revolutionaire band. A Tribe Called Quest zorgde niet alleen voor een revolutie in hiphop, maar in de muziek als geheel, en dit is wat hun oorspronkelijke leden na die revolutie deden.

6 Q-Tip geeft les op NYU

Q-Tip, ook bekend als Kamaal Ibn John Fareed, is misschien wel het beroemdste lid van Tribe en wordt soms gecrediteerd als de leider en primaire oprichter van de band. Sinds het uiteenvallen van de band heeft hij in de muziek gewerkt als soloartiest, producer en docent. Hij is momenteel dj en host de Apple Music 1-radioshow Abstract Radio, die hij sinds 2015 doet. In 2016 werd Q-Tip benoemd tot artistiek directeur voor hiphopcultuur in het Kennedy Center, en in 2018 werd hij de instructeur van een jazzschool en hiphopcursus aan het Clive Davis Institute of Recorded Music van de Universiteit van New York. Dit alles komt bovenop zijn werk als acteur in film en televisie en zijn Grammy Award-winnende solo-albums.

5 Phife Dawg overleed in 2016

Phife Dawg, ook bekend als Malik Izaak Taylor, ging samenwerken met een reeks andere artiesten op verschillende albums en nummers, zoals Painz en Strife met Diamond D en La Schmoove met Fu-Schnikens. Phife Dawg voegde zich weer bij de rest van de groep voor een reünie-optreden op The Tonight Show met Jimmy Fallon in 2015 en hielp bij het opnemen van hun laatste album We Got It From Here … Thank You For Your Service. Helaas stierf Phif Dawg in 2016 op 45-jarige leeftijd als gevolg van complicaties veroorzaakt door zijn diabetes.

4 Ali Shaheed Muhammad produceerde de soundtrack voor 'Luke Cage'

Ali Shaheed Muhammad is consequent blijven werken in de muziekindustrie. Nadat A Tribe Called Quest uit elkaar ging, begon hij een R&B-supergroep genaamd Lucy Pearl met Dawn Robinson en Raphael Saadiq. Daarna bracht hij in 2004 zijn eerste soloalbum Shaheedullah and Stereotypes uit. Hij produceerde de soundtrack voor beide seizoenen van de Netflix/Marvel-serie Luke Cage, en is nu de co-host van het National Public Radio-programma Microphone Check.

3 Consequence bracht zijn nieuwste album 'No Cap Pack' uit in 2020

Consequence, ook bekend als Dexter Raymond Mills Jr., was nooit een voltijds lid van de band, maar hij was een gastrapper op ten minste een half dozijn nummers van A Tribe Called Quest, het meest populair op B- side” van hun beroemde album Award Tour. Consequence blijft soloprojecten schrijven en opnemen en als een aanbevolen speler op albums van anderen. Zijn laatste album, No Cap Pack, kwam uit in 2020. Consequence is ook een van de neven van Q-tip.

Het gerucht gaat dat er 2 Busta Rhymes op het aankomende album van Snoop Dogg zal verschijnen

De iconische rapper en legendarische MC was ook nooit een officieel lid, maar trad regelmatig op met de band en was een prominente artiest op hun hitalbum Midnight Marauders, met name op het nummer 'Oh My God'. Busta blijft schrijven, produceren, opnemen en samenwerken met andere rappers zoals Chuck - D en een paar van zijn andere old-school hiphop-tijdgenoten. Het gerucht gaat dat Busta Rhymes samen met Jadakis en Mary J. Blige op Snoop Doggs nieuwste album zal verschijnen. Busta is ook een acteur die te zien is in films als Finding Forrester, Shaft en Halloween Resurrection.

1 Jarobi White verliet de groep om chef-kok te worden

Jarobi White was een vroege uittocht van de band en vertrok toen ze aantoonbaar het populairst waren. Hij vertrok echter op goede voet en bleef hartelijk met de band. White verliet A Tribe Called Quest in 1990 om de culinaire kunsten na te streven en werd chef-kok voordat hij terugkeerde om hun laatste album op te nemen in 2016. White heeft meerdere hiphopprijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder VH1's Hip Hop Honours in 2010. Hij keerde af en toe terug naar de voor een aantal live-optredens, zoals het Bumperfest-muziekfestival 2006 of Rock The Bells in 2010. White is ook de manager van een rapper genaamd Head-Roc en als lid van het hiphopcollectief Native Tongues heeft hij regelmatig samengewerkt met anderen in de bemanning. Zo is hij te horen op de De La Soul-single "Peas Porridge" van hun album De La Soul Is Dead. Hij trad ook op voor een andere hiphopgroep die hij oprichtte, genaamd evitaN, die hun debuutalbum uitbracht in 2012.

Aanbevolen: