Wat is er met het slachthuis gebeurd? Dit is wat de voormalige leden nu doen

Inhoudsopgave:

Wat is er met het slachthuis gebeurd? Dit is wat de voormalige leden nu doen
Wat is er met het slachthuis gebeurd? Dit is wat de voormalige leden nu doen
Anonim

Er was eens in de late jaren 2000 en vroege 2010s, Slaughterhouse was een veelbelovende naam onder hiphopfans. De supergroep, die bestond uit productieve rappers als Joe Budden, Joell Ortiz, Crooked I en Royce da 5'9 , bracht een opwindend, fris geluid op tafel toen ze in 2008 voor het eerst met elkaar in contact kwamen op Buddens album Halfway House. Van daaruit besloten ze de groep te vormen en brachten ze hun titelloze debuutalbum uit in 2009. Het was een veelbelovende start, inderdaad, vooral gezien hun grote status in de rapgame destijds.

Fast-forward naar 2022, Slaughterhouse is nergens te zien of te horen. Kort na de redelijk succesvolle uitrol van het debuut tekende Slaughterhouse bij Eminem's Shady Records en bewees de waslijst van getalenteerde artiesten die onder Eminem flopten als hun labelpresident. Ze zijn officieel ontbonden, waardoor we een vraag van een miljoen dollar hebben: wat is er achter de gordijnen gebeurd en wat hebben voormalige leden van Slaughterhouse gedaan sinds ze van de kaart zijn gevallen?

8 Hoe veelbelovend was het slachthuis?

Na in januari 2011 te hebben getekend bij Shady, bracht Slaughthouse hun tweede album en hun major-labeldebuut uit, Welcome to: Our House, een jaar later. Commercieel verkocht het alleen al in de VS meer dan 200.000 exemplaren en piekte op nummer twee in de Billboard 200-hitlijst, wat hun meest succesvolle release tot op de dag van vandaag markeert.

Dus, wat is er sindsdien met hen gebeurd? Kortom, de groep werd gedaan vanwege creatieve botsingen tussen de bemanningen omdat er te veel creatieve en dominante krachten in zaten. Eminem sprak met Sway Colloway tijdens een interview in 2018 dat het was "omdat niet iedereen op dezelfde pagina stond wat hun favoriete nummers waren (voor het derde album). Dus ik dacht dat ze terug zouden gaan, zich zouden hergroeperen en proberen nog een paar nummers te maken."

7 Royce begon zijn 'PRhyme'-project

Terwijl Slaughterhouse op weg was naar hun derde album, dat uiteindelijk niet uitkwam, sloot Royce zich aan bij DJ Prime als een duo genaamd PRhyme. Ze maakten hun debuut als duo in 2014 en vier jaar later herbeleefden ze wat ze waren gebleven met PRhyme 2. De inwoner van Detroit bracht ook zijn zevende album uit, Book of Ryan, en zijn achtste, The Allegory, respectievelijk in 2018 en 2020. De laatste ontving een Grammy Award-nominatie voor Best Rap Album in 2020, hoewel hij verloor van Nas' King's Disease.

6 Joe Budden werd een hiphop-expert

Integendeel, Joe Budden hing in 2018 voorgoed de microfoon op, en zijn explosieve persoonlijkheid hielp hem succes te behalen als hiphopexpert op Complex's Everyday Struggle-podcast. Hij zou praten over tal van onderwerpen, variërend van muziek tot sport, evenals op The Joe Budden Podcast en op Revolt's State of Culture.

"Toen ik suggereerde dat ze waarschijnlijk een andere rapper zouden zoeken om mijn plaats in te nemen en toch muziek uit te brengen, vonden ze dat niet het beste idee, en dat was jaren geleden. Dat zou kunnen zijn veranderd," Budden zei in 2018 hoe hij ooit voorstelde om hem te vervangen, zoals XXL Magazine meldde.

5 Joe Budden's Beef met zijn voormalige baas Eminem in 2018

Slaughterhouse's uiteenvallen gaat een beetje dieper dan alleen creatieve verschillen - althans voor Joe Budden. Toen Eminem in 2017 Revival uitbracht, gooiden veel mensen het album met de grond gelijk, inclusief het ene Slaughterhouse-lid. Em stond niet alleen dicht bij de rapper-turn-expert, maar hij vroeg zich af waarom hij zo kritisch was over het album, terwijl Em er alles aan deed om de groep waarin hij zat op te pompen.

"Maar als ik hier ben, rondvliegend naar verschillende plaatsen en interviews doe en mijn platform probeer te gebruiken om Slaughterhouse elke kans die ik krijg op te pompen, en je gebruikt je platform om te proberen me te vernietigen?, "zei Em in een interview in 2018.

4 Joell Ortiz verliet Shady Records en werd een onafhankelijke artiest

Joell Ortiz tekende bij Eminem's Shady Records als soloartiest tijdens zijn tijd als Slaughterhouse-lid. Hij was eerder getekend bij Dr. Dre's Aftermath Entertainment na zijn explosieve opkomst in de vroege jaren 2000, maar vertrok in 2008. Hij verliet Shady echter niet al te lang daarna en bracht zijn derde album uit, House Slippers, onder Pen alty.

"Hij zei: 'Je zou niet aan me kunnen ontsnappen als je wilde, jij terug in de familie.' Het is een goede zaak. Ik weet dat Dre die beslissing van mij eerde omdat het de persoon valideerde waarvan hij dacht dat ik was, als een leider, "Ortiz herinnerde zich een ontmoeting met zijn oude labelpresident Dr. Dre tijdens het bijwonen van de Grammy's in 2011 als onderdeel van het toen door Eminem geleide Slaughterhouse.

3 Kxng Crooked's laatste volledige album als soloartiest werd uitgebracht in 2017

Ondertussen heeft Crooked zich bezig gehouden met zijn solo-inspanningen. Zijn laatste soloalbum, Good vs. Evil II: The Red Empire, wordt misschien in 2017 uitgebracht, maar de Long Beach-rapper heeft met veel mensen samengewerkt aan verschillende projecten.

Hij werkte samen met zijn Slaughterhouse-maat Joell Ortiz voor een gezamenlijk album, H. A. R. D., in 2020, en gedetailleerd hun verbijsterende relatie met de groep in hun tweede gezamenlijke album in 2022, Rise & Fall of Slaughterhouse.

2 Wat hebben deze Slaughterhouse-leden gezegd over 'Rise & Fall Of Slaughterhouse'?

De titel van het album is nogal controversieel, dus wat hebben de twee andere leden, Royce en Budden, erover gezegd? TL;DR: geen van hen was blij met het project. Royce ging naar Instagram om kritiek te uiten op het project en hun poging om de stichting van de groep 'af te branden' zonder het aan iemand te vertellen, terwijl Budden in maart een verhit debat met hen aanging tijdens een Instagram-livesessie in maart. Ouch.

1 Komt er een slachthuisreünie?

Dus, is er enig teken van de Slaughterhouse-reünie? Op basis van de recente opmerkingen die elk lid tegen anderen heeft gemaakt, is een nostalgische link misschien ver van de horizon. Zoals eerder vermeld, heeft Crooked's nieuwste samenwerkingsalbum met Ortiz verschillende ellebogen opgeheven, vooral van Royce en Budden, en het nam een verhitte wending toen de drie laatstgenoemde rappers ruzie maakten tijdens een live Instagram-sessie.

"Als iemand het verhaal draait, zijn het jullie twee heren," richtte Ortiz zich tot Budden en Royce en voegde eraan toe: "Vooral jij, Royce. Jij hebt het hier over de 25 procent. Je had 25 procent en je verbrandde Je doet allerlei wiskundige vergelijkingen over het bezit van een woning en shit. Waar het op neerkomt is dit: Crooked bracht een tas naar de tafel voor iets waar jullie al lang niet mee bezig zijn tijd."

Aanbevolen: