Wie is de echtgenoot van Riley Keough, Ben Smith-Petersen?

Inhoudsopgave:

Wie is de echtgenoot van Riley Keough, Ben Smith-Petersen?
Wie is de echtgenoot van Riley Keough, Ben Smith-Petersen?
Anonim

Riley Keough kan op heel wat punten aanspraak maken op roem. Om te beginnen is haar moeder - de muzikant Lisa Marie Presley - het enige kind van de legendarische Elvis Presley. Tegelijkertijd heeft Keough haar eigen weg naar bekendheid al uitgestippeld, met een acteercarrière die kan wedijveren met enkele van de besten in de branche.

De in Californië geboren ster acteert sinds 2010, toen ze net 20 was geworden. In haar eerste schermoptreden portretteerde ze muzikant Marie Currie in het biografische drama, The Runaways, met ook Dakota Fanning in de hoofdrol. Haar toprollen zijn sindsdien binnengekomen in producties als Magic Mike, Mad Max: Fury Road en The Girlfriend Experience, wat haar een Golden Globe-nominatie opleverde voor Beste Actrice – Miniserie of Televisiefilm.

Het is dan misschien logisch dat Keough, toen het tijd was om een levenspartner te kiezen, met een filmstuntman ging: een belangrijke baan in de industrie, maar een die haar man, de Australische Ben Smith-Petersen, meestal weghoudt uit de schijnwerpers.

Illustere huwelijksceremonie

Keough en Smith-Petersen ontmoetten elkaar in 2012 in Namibië, tijdens de opnames van Mad Max. De belangrijkste fotografie voor de post-apocalyptische actiefilm van George Miller vond plaats in het Dorob National Park van het land. Keough speelde een personage genaamd Capable, terwijl haar toekomstige echtgenoot was ingehuurd als stuntartiest.

Volgens de actrice kregen ze pas echt contact toen ze allebei naar Sydney, Australië reisden voor een aantal nieuwe opnames. Dit werd gemakkelijker gemaakt door het feit dat de bemanning Down Under nu veel kleiner was.

Na elkaar ongeveer anderhalf jaar te hebben gezien, kondigde het paar in augustus 2014 hun verloving aan. Ze stapten in februari van het volgende jaar in het huwelijksbootje, tijdens een illustere huwelijksceremonie in Napa, Californië, die werd bijgewoond door onder meer Zoë Kravitz en Dakota Johnson.

Een portret van de bruiloft van Riley Keough en Ben Smith-Petersen in 2015
Een portret van de bruiloft van Riley Keough en Ben Smith-Petersen in 2015

Keough vertelde USA Today in 2016 dat zodra ze begonnen uit te gaan, ze wist dat ze die ene had ontmoet: "Twee weken nadat we met hem uitgingen, waren we bij een benzinestation en ik dacht: 'Ik kon zie mezelf kinderen krijgen met deze persoon.' Het was alsof ik wist dat ik mijn man zou ontmoeten."

Grootste baan van zijn carrière

Mad Max was de grootste baan van Smith-Petersen in zijn carrière toen hij het landde, maar hij voerde sinds 2011 stunts uit in films. Volgens zijn IMDb-profielpagina was zijn eerste optreden in dit werk in een aflevering van de Australische periode-dramaserie genaamd Wild Boys.

Hij moet voorbeeldig werk hebben geleverd, want binnen twee jaar was hij al getikt voor soortgelijke rollen in de films The Great Gatsby en The Hunger Games: Catching Fire. Hij werd niet gecrediteerd voor zijn werk aan de laatste, maar hij bouwde heel snel een indrukwekkend portfolio op.

Na deze ervaringen met het werken met Hollywood's besten, keerde Smith-Petersen even terug naar zijn roots, met een andere baan in het romantische komediedrama Wonderland van Network Ten. Dit was in 2014, hetzelfde jaar dat hij een cameo kreeg in The Hobbit: The Battle of the Five Armies.

Sindsdien is hij van alleen optreden geëvolueerd naar het optuigen en coördineren van stunts op grote sets. Zijn werk omvat projecten als The Forever Purge, Suicide Squad en het vervolg in 2021. Hij speelde ook als stuntdubbel voor Jai Courtney in Storm Boy en Garrett Hedlund in Triple Frontier.

Actiebaan aangenomen

Smith-Petersen is twee jaar jonger dan zijn vrouw: hij werd geboren in juli 1991 in Byron Bay, New South Wales, Australië. Zijn liefde voor dwerggroei gaat terug tot zijn kindertijd, toen hij door een vriend van zijn moeder kennismaakte met vliegende trapezes.

Ben Smith-Petersen volgde al op jonge leeftijd vliegende trapezelessen in Australië
Ben Smith-Petersen volgde al op jonge leeftijd vliegende trapezelessen in Australië

Hij nam het tijdverdrijf als een eend in het water, en verbeterde snel zijn vak bij Circus Arts Australia in zijn geboorteplaats, onder leiding van de directeur van het instituut, Belinda Hultgren.

Na zijn tv-doorbraak in Wild Boys begon Smith-Petersen ook met acteren. In de film Agent Provocateur uit 2012 (ook gestileerd als Agent Elite), speelde hij een belangrijk personage met de naam Big Phantom. Sindsdien is hij ook te zien in de Amerikaanse films Habit en Aileen Wuornos: American Boogeywoman (beide 2021). In Mad Max werd hij in de cast gecrediteerd als Chanting War Boy en Red Flare Warrior.

In Smith-Petersen heeft Keough het gevoel dat ze een evenwichtige man heeft gevonden op wie ze smoorverliefd kan zijn, terwijl ze tegelijkertijd zijn beste vriend is. "Om niet te zeggen dat we niet verliefd op elkaar zijn, we zijn geobsedeerd door elkaar", meent ze."[Maar] ik voelde me altijd erg op mijn gemak bij hem, ik wilde altijd bij hem in de buurt zijn, zelfs vanaf het begin."

Aanbevolen: