De echte reden waarom Saweetie beroemd werd

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Saweetie beroemd werd
De echte reden waarom Saweetie beroemd werd
Anonim

Saweetie heeft een lange weg afgelegd sinds haar doorbraaksingle ICY GRL. Ze organiseerde onlangs MTV's EMA's en trad in dezelfde maand op op Saturday Night Live. Ze werd ook genomineerd in twee categorieën in de 2022 Grammy Awards - haar allereerste Grammy-nominatie drie jaar nadat haar eerste hit uitkwam. Natuurlijk zijn deze triomfen niet zonder controverses, vooral als het gaat om haar persoonlijke leven. Een voorbeeld is haar tumultueuze relatie met haar ex-vriend Quavo.

Maar ondanks dat ze tegenwoordig gelinkt is aan Lil Baby, lijkt de jonge rapper haar carrière als topprioriteit te hebben. In het afgelopen jaar heeft ze ook partnerships verworven met McDonald's, Mac Cosmetics en Crocs - Get It Girl, toch? Het is echt verbazingwekkend hoeveel ze heeft bereikt in minder dan vijf jaar in de mainstream biz. Maar hoe is ze eigenlijk begonnen? Hier is alles wat we weten over Saweetie's reis naar het sterrendom.

First Things First: wat is de echte naam van Saweetie?

Geboren Diamonte Quiava Valentin Harper als zoon van een Filippijnse Chinese moeder en Afro-Amerikaanse vader, Saweetie's artiestennaam is eigenlijk een bijnaam die haar grootmoeder heeft gegeven, die op jonge leeftijd getuige was van haar veelbelovende muzikale talent. Naar verluidt begon ze op 14-jarige leeftijd met het schrijven van muziek en gedichten. Ze deed open mics, deed mee aan talentenjachten en volgde rap terwijl ze studeerde en drie banen had.

Vastbesloten om het te maken in de industrie, begon ze op haar vijftiende liedjes op te nemen met haar telefoon. Ze filmde zelfs muziekvideo's. Na haar afstuderen aan de University of Southern California met een graad in communicatie en business, besloot Saweetie zich te concentreren op haar muziekambities. Ze verhuisde naar Los Angeles om een reputatie op te bouwen als freestyle-rapper. In 2016 begon ze grip te krijgen op haar Instagram, waar ze korte clips van haar rappen zou posten.

Hoe werd Saweetie beroemd?

Een Instagram-video van Saweetie die rapt over Khia's My Neck, My Back (Lick It) ging viraal in 2016. Al snel werd het een single genaamd ICY GRL en werd in hetzelfde jaar uitgebracht op Soundcloud. De officiële muziekvideo heeft momenteel meer dan 120 miljoen views op YouTube. Vanwege zo'n goede ontvangst bracht de nachtelijke sensatie begin 2018 een EP uit genaamd High Maintenance. Gedurende drie goede jaren zou Saweetie tonnen succes van die single ervaren. Op het hoogtepunt van haar populariteit won ze Tidal's Artist of the Week en Pigeons &Planes' Best New Artist of the Month.

Ze sloot uiteindelijk een platencontract bij Warner Records and Artistry Worldwide, dat eigendom is van haar manager, Max Gousse - de producer en A&R-manager die haar ontdekte via haar virale track. In juni 2018 ontving ICY GRL een gouden certificaat voor meer dan een half miljoen verkopen in de VS. Het jaar daarop ontving het een RIAA multi-platina-certificaat en bereikte het nummer 1 in de airplay-hitlijst voor ritmische liedjes van Billboard. Saweetie bracht in hetzelfde jaar haar tweede EP uit. Het eerste nummer My Type piekte op 21 in de Billboard's Hot 100. Het was haar eerste vermelding in de Top 40 van de lijst.

Wat Saweetie heeft gezegd over haar recente successen

In een recent interview met Billboard deelde Saweetie hoe het voelde om genomineerd te zijn in twee grote Grammy-categorieën. Ze zei dat ze "overrompeld" was, maar het gevoel heeft dat "alles op zijn plaats v alt zoals het zou moeten zijn". De rapper onthulde dat ze wakker werd met het goede nieuws. "Ik denk dat we heel hard hebben gewerkt", voegde ze eraan toe. "[2021] is het jaar waarin ik denk dat ik het hardst heb gewerkt en niet alleen in mijn carrière, maar ook in de jaren dat ik op aarde ben. Dus erkenning is zeer bevredigend na een jaar hard werken."

Gevraagd naar haar zakelijke ondernemingen, zei Saweetie dat ze bijzonder trots is op haar samenwerking met Mcdonald's. "Ik ben dol op McDonald's sinds ik een klein kind was", spoot ze."Ze zijn een top 10 voedselketenfranchise die wereldwijd bekend is, en het feit dat ik een ambassadeur was, opende zoveel deuren voor mij. Dus ik was dankbaar voor de ervaring. Je ziet niet veel mensen het doen - en daarbij was ik de eerste vrouw." Saweetie heeft inderdaad bij bijna elke beweging geschiedenis geschreven.

Haar Grammy-nominatie maakt deel uit van een grote overwinning voor de Filippijnse gemeenschap. Andere Filipijns-Amerikaanse artiesten zoals Olivia Rodrigo, H. E. R. en Bruno Mars hebben ook allemaal meerdere nominaties ontvangen. "Het was zo'n grote overwinning, want je ziet niet veel Filippijnse artiesten in hiphop of R&B", zei Saweetie over de prestatie. "Ik denk dat het geweldig is dat we onze cultuur vieren, zodat mensen die van ons bloed zijn, op ons lijken en komen van waar we vandaan komen, voor zover de oorsprong gaat, weten dat zij het ook kunnen. Vertegenwoordiging is echt belangrijk - en ik ben blij dat dat echt werd uitgelicht, want ik zag een paar artikelen [over]. Daar was ik blij mee."

Aanbevolen: