Olivia Rodrigo's ex Joshua Bassett onthult zijn verleden over misbruik

Inhoudsopgave:

Olivia Rodrigo's ex Joshua Bassett onthult zijn verleden over misbruik
Olivia Rodrigo's ex Joshua Bassett onthult zijn verleden over misbruik
Anonim

Waarschuwing: bevat vermeldingen van seksueel misbruik. Lezen op eigen risico

Zanger en acteur Joshua Bassett heeft opnieuw de krantenkoppen gehaald na de voortzetting van zijn gecompliceerde relatie met Olivia Rodrigo. Maar onlangs vertelde hij GQ over een gevoelig onderwerp en besprak hij hoe een reis naar Spanje zijn kwetsbare kant meer dan ooit naar voren deed komen.

Tijdens het werken aan zijn nieuwste project, verbleef de Disney-ster op een afgelegen locatie om alle PR te verwerken met Rodrigo en het drama achter haar liedjes die verband houden met hun uiteenvallen. Hij begon zelfhulpboeken en dagboeken te lezen en ging naar therapie. Maar in die tijd kwamen herinneringen uit zijn jeugd meteen weer bij hem terug.

Toen de moeilijke herinneringen bij hem terugkwamen, leidde een nacht in Spanje ertoe dat hij een breekpunt bereikte. "Ik ging met een paar vrienden naar Spanje. Er was één nacht in het bijzonder. Ik liet het eindelijk los… Ik heb drie en een half uur geschreeuwd en gehuild tot het punt waarop ik twee weken lang mijn stem verloor."

Jozua laat het er allemaal uit

Voortzetting van zijn discussie, gaf hij toe als kind seksueel te zijn misbruikt. "Ik heb in mijn jeugd veel seksueel misbruik meegemaakt. Ik herinnerde me dat pas vorig jaar, wat behoorlijk krankzinnig is. Ik heb het tot nu toe begraven. En toen ik een tiener was, misbruikte een veel oudere man me routinematig, en ik werd kan het niet zien voor wat het op dat moment was."

Bassett heeft onlangs op 3 december drie nummers uitgebracht die de moeilijke tijden die hij doormaakte bespraken. Het derde nummer "Set Me Free" werd geïnspireerd door zijn verwerking van het misbruik dat hij in zijn jeugd kreeg. Hij verwijst naar het lied als "een volkslied voor mij en het soort mensen dat mijn hele leven pijn en macht over mij heeft gehad."

Jozua's bekentenis toen zijn roem steeg

The High School Musical: The Musical: The Series-ster was in 2020 een paar maanden romantisch gekoppeld aan Rodrigo. Geruchten dat Rodrigo's liedjes geïnspireerd waren door haar relatie met Bassett circuleren al maanden in de media. Haar nummer "Drivers License" is genomineerd voor meerdere Grammy Awards. Ze werd ook genomineerd voor Best New Artist.

Tijdens zijn opkomst naar roem, plaatste Bassett op zijn sociale media om te bevestigen dat hij lid is van de LGBTQ+-gemeenschap. Nadat hij vragen had ontvangen op basis van een interview in 2021, plaatste hij een verklaring over zijn seksualiteit en zei: "Heb schaamteloos lief van wie je houdt. Het is oké om nog steeds uit te zoeken wie je bent. Het leven is te kort om onwetendheid en haat te laten winnen. Ik kies voor liefde."

Seksueel misbruik is een van de meest voorkomende vormen van misbruik van kinderen. Volgens het Rape, Abuse & Incest National Network (RAINN) vinden kinderbeschermingsdiensten bewijs voor een claim van seksueel misbruik van kinderen. Kinderen die dit trauma meemaken, hebben vier keer meer kans om symptomen van drugsmisbruik en PTSS te ontwikkelen, en hebben drie keer meer kans op een depressieve episode als volwassenen. Als jij of iemand die je kent lijdt aan seksueel misbruik of seksueel is misbruikt, neem dan contact op met de National Sexual Assault Telephone Hotline op 1-800-656-4673.

Aanbevolen: