Astroworld Slachtoffer's familieadvocaat beschuldigt Travis Scott van het ontwijken van verantwoordelijkheid

Inhoudsopgave:

Astroworld Slachtoffer's familieadvocaat beschuldigt Travis Scott van het ontwijken van verantwoordelijkheid
Astroworld Slachtoffer's familieadvocaat beschuldigt Travis Scott van het ontwijken van verantwoordelijkheid
Anonim

Een maand nadat tien mensen stierven tijdens een stormloop tijdens het Astroworld-muziekfestival van Travis Scott, heeft de rapper er eindelijk openheid over. Scott, wiens echte naam Jacques Bermon Webster II is, vertelde donderdag in een interview met radio-persoonlijkheid Charlamagne tha God dat hij niet wist wat er in de menigte gebeurde.

Het interview markeerde Scotts eerste publieke optreden sinds het festival, waarbij honderden mensen gewond raakten. Scott zei dat hij in die tijd in een "emotionele achtbaan" zat en dat hij niet wist wat er toen in de menigte omging. De rapper zei dat het voor hem voelde als een "gewone show".

Travis Scott wordt beschuldigd van het ontwijken van verantwoordelijkheid

Toen Charlamagne tha God de rapper vroeg of hij zich verantwoordelijk voelde voor wat er in Astroworld gebeurde, zei de rapper dat hij "een verantwoordelijkheid heeft om erachter te komen wat er is gebeurd" daar, en er een oplossing voor te vinden.

Robert C. Hilliard, de advocaat die de familie van het jongste slachtoffer van het festival, de 9-jarige Ezra Blount, vertegenwoordigt, heeft de bewering van Travis Scott verworpen dat de rapper zich niet bewust was van de gevaren waaraan het publiek werd blootgesteld. Hilliard heeft Scott gedagvaard omdat hij geen verantwoordelijkheid nam voor de tragedie die volgde op een door hem georganiseerd festival.

Hilliard reageerde op het interview, zoals gerapporteerd door Insider, en zei dat de verklaring van Scott het "duidelijk" maakte dat "hij en anderen zich duidelijk bewust waren van de potentiële veiligheidsrisico's van dit concert en van de catastrofale tekortkomingen" die leidden tot de dood van tien mensen en meer dan honderden gewonden.

Hoewel de advocaat het ermee eens is dat er een "oplossing" moet worden gevonden, zei hij dat een oplossing niet betekent dat Scott en degenen die betrokken zijn bij het opzetten van Astroworld "de verantwoordelijkheid voor deze tragedie" blijven ontwijken.

Hij drong er bij de rapper op aan om de pijn van de families die het slachtoffer zijn geworden van het muziekfestival niet te verlengen, en deelde dat het nodig was "zo snel mogelijk tot de volledige onverbloemde waarheid te komen, zodat genezing kan beginnen."

Tijdens het interview onthulde Scott dat de "energie" in Astroworld hem ervan had overtuigd dat het een reguliere show was. De hiphopartiest vertelde verder dat de aanwezigen "niet kwamen opdagen om schadelijk te zijn."

De rapper voegde eraan toe dat er een ongelukkige gebeurtenis had plaatsgevonden in Astroworld, en dat ze moesten uitzoeken wat er werkelijk was gebeurd.

Travis Scott hield zijn stilzwijgen over de tragedie gedurende een maand nadat deze plaatsvond, en in de tussentijd tekende hij goedkeuringsovereenkomsten met betrekking tot de geestelijke gezondheid die zijn fans woedend maakten.

Aanbevolen: