De waarheid over de relatie van Ellen Pompeo en Sandra Oh

Inhoudsopgave:

De waarheid over de relatie van Ellen Pompeo en Sandra Oh
De waarheid over de relatie van Ellen Pompeo en Sandra Oh
Anonim

Ze begonnen als stagiaires in het Seattle Grace Hospital en eindigden als zielszusters.

De hechte relatie tussen Cristina Yang en Meredith Gray overleefde een klap bij het altaar, een schietpartij in het ziekenhuis en zelfs een vliegtuigcrash. Aan het begin van haar medische carrière raakte Yang zwanger en zocht een beëindiging. Nadat ze Gray had opgegeven als haar contactpersoon voor noodgevallen, vertelde ze haar dat ze 'haar persoon' was. Het was een lijn die hun vriendschap zou gaan definiëren.

Hun onbreekbare band speelde zich gedurende tien seizoenen af - totdat actrice Sandra Oh - die Yang speelde - besloot andere acteermogelijkheden na te streven. "Creatief gezien heb ik echt het gevoel dat ik alles heb gegeven en ik voel me klaar om haar te laten gaan", vertelde de 50-jarige aan The Hollywood Reporter in 2013. Maar waar staat haar vriendschap met Ellen Pompeo die vandaag Gray speelde?

Ellen Pompeo heeft veel respect voor Sandra Oh

Sandra Oh en Ellen Pompeo over Grey's Anatomy
Sandra Oh en Ellen Pompeo over Grey's Anatomy

Ellen Pompeo en Sandra Oh zijn allebei erg drukke dames. Pompeo is niet alleen acteur in Grey's Anatomy, maar ook producer. In 2018 werd ze officieel de bestbetaalde vrouw op televisie, met een oogstrelende 20 miljoen dollar per jaar. Pompeo is sinds 2007 getrouwd met muziekproducent Chris Ivery en ze delen drie kinderen: Sienna May Pompeo Ivery, 7, Stella Luna Pompeo Ivery, 12, en Eli Christopher Pompeo Ivery, 4.

Oh is een acteur en producent in het populaire BBC America-drama Killing Eve, in de rol van de Britse inlichtingenagent Eve Polatri.

Eerder dit jaar was Oh uitvoerend producent en had hij de hoofdrol in de Netflix-komedie-dramaserie The Chair. Dus hoewel Pompeo en Oh elkaar misschien niet zo vaak zien als ze zouden willen, hebben de twee veel respect en bewondering voor elkaar.

Toen Oh de Greys verliet, won ze een SAG Award voor haar werk in Killing Eve. Pompeo ging naar Twitter om de wereld te vertellen hoe trots ze was op haar voormalige co-ster van tien jaar. "Sinds Arliss @IamSandraOh een meisje is waar je je ogen niet vanaf kunt houden als ze op het scherm staat… haar vaardigheid is moeilijk onder woorden te brengen, maar man, deze lofbetuigingen zijn zooo verdiend", schreef ze destijds. "Absoluut opgewonden voor deze getalenteerde vrouw."

Ellen Pompeo verliet bijna Grey's Anatomy met Sandra Oh

Greys-Anatomy-Ellen-Pompeo
Greys-Anatomy-Ellen-Pompeo

Vorig jaar onthulde Ellen Pompeo dat ze ooit overwoog om Grey's Anatomy samen met Sandra Oh te verlaten.

"Toen Sandra Oh de show verliet, had ik zoiets van, 'uh, hoe moet ik verder zonder Sandra?'", zei ze in een interview op de podcast van The Armchair Expert. "Meer van mijn werk, mijn dagelijkse scènes, was met Sandra en ze was zo'n geweldige scènepartner. Ik had zoiets van, is er een show zonder Sandra."

Pompeo besloot uiteindelijk te blijven en hielp haar tegenspeler zich voor te bereiden op haar vertrek. "[Ze] vertrok op de meest verbazingwekkende manier", vertelde Pompeo aan Entertainment Tonight. "Ze gaf iedereen zoveel aandacht. Ze wist dat 10 seizoenen alles was wat ze wilde doen en ze worden niet veel stijlvoller dan Sandra Oh."

Toen ze haar laatste scène met Pompeo filmde, zei Oh dat het een van de moeilijkste scènes was die ze ooit heeft gemaakt, maar wel een die ze altijd zal koesteren. "Het was diep emotioneel… ik kan niet zeggen hoe het voor haar was om dat te filmen, maar helemaal aan het einde herinner ik me hoe onze borsten omhelsden", herinnert ze zich aan The Hollywood Reporter.

Sandra Oh heeft geen plannen om terug te keren naar Grey's Anatomy

Grey's Anatomy Ellen Pompeo Sandra Oh
Grey's Anatomy Ellen Pompeo Sandra Oh

Het is acht seizoenen geleden dat Sandra Oh door de gangen van het Gray Sloan Memorial Hospital liep. Maar fans hopen nog steeds dat ze op een dag terugkomt. Oh heeft echter geen plannen om terug te keren naar de show en heeft dit krachtig uitgesproken tijdens de seizoenspremière van de podcast The Los Angeles Times Asian Enough.

"Nee", zei Oh toen hem werd gevraagd of ze een terugkeer naar Grey's heeft overwogen. "Ik vind het echter geweldig, en dit is ook waarom ik de show zo waardeer … dat ik dit nog steeds krijg."

De acteur vertelde dat ze Cristina meer ging waarderen naarmate ze langer weg was van de show.

"Het is heel zeldzaam, zou ik zeggen, om de impact van een personage op zo'n manier te kunnen zien," zei Oh. “Ik verliet die show, mijn God, bijna zeven jaar geleden. Dus in mijn gedachten is het weg. Maar voor veel mensen is het nog steeds springlevend. En hoewel ik het begrijp en er van hou, ben ik verder gegaan.

Pompeo zou ondertussen graag Oh terug op Grey's hebben, maar begrijp haar beslissing.

"Egoïstisch zou ik graag zien dat Sandra Oh terugkomt naar Grey's … maar ik hou ook zo veel van Killing Eve, en ik vind het geweldig om haar zoveel van deze ongelooflijke momenten te zien hebben", vertelde ze aan TV Line."Dus, hoeveel ik ook van Sandra hou, ik zou haar liever alleen zien schitteren. Daar geniet ik meer van. Dat geeft mij meer voldoening."

Aanbevolen: