Hoe was de relatie tussen Freddie Mercury en Mary Austin echt?

Inhoudsopgave:

Hoe was de relatie tussen Freddie Mercury en Mary Austin echt?
Hoe was de relatie tussen Freddie Mercury en Mary Austin echt?
Anonim

Na 50 jaar legendarische muziek te hebben gemaakt, wordt algemeen aangenomen dat Queen een van de grootste bands aller tijden is. Hoewel andere artiesten hebben geprobeerd ze af en toe af te zetten, zal er nooit een andere koningin zijn.

De zanger van de band, wijlen Freddie Mercury, wist fans niet alleen voor zich te winnen door zijn wilde vocale vaardigheden, maar ook door zijn adembenemende en magnetische live-optredens. Zelfs decennia later worden Queen-nummers nog regelmatig gedraaid in de mainstream media.

De met een Oscar bekroonde film Bohemian Rhapsody heeft een hernieuwde interesse gewekt bij jongere fans in het leven dat Freddie Mercury buiten het podium leidde.

De film toont niet alleen de liefdevolle relatie die hij had met zijn voormalige partner Jim Hutton, maar ook de relatie van Freddie met Mary Austin, zijn verloofde en eerste liefde.

Maar heeft de film de romance van Freddie en Mary nauwkeurig weergegeven? Blijf lezen voor de echte details achter een van de meest interessante relaties in de geschiedenis van de rockmuziek.

Hoe Freddie Mercury's relatie met Mary Austin werd vertolkt in 'Bohemian Rhapsody'

Hoewel Queen's muziek en nalatenschap iconisch zijn, kenden de meeste fans van de nieuwe generatie de ins en outs van Freddie Mercury's leven niet tot de film Bohemian Rhapsody uit 2018 werd uitgebracht.

In de film ontmoet Freddie (gespeeld door Rami Malek) Mary (gespeeld door Lucy Boynton) wanneer hij een Smile-optreden bijwoont, waar hij ook toekomstige bandleden Brian May en Roger Taylor ontmoet. Freddie ontdekt dan dat Mary in de kledingwinkel Biba werkt en komt daar opdagen om haar te zien.

De twee beginnen al snel een relatie en verhuizen samen naar een flat in Londen, terwijl ze zich verloven op het moment dat Queen internationaal succes begint te vinden. Ze gaan uit elkaar als Freddie zich realiseert dat hij niet hetero is, maar ze blijven vrienden voor de rest van zijn leven.

Freddie Mercury en Mary Austin's echte ontmoeting

Hoewel Bohemian Rhapsody in sommige opzichten accuraat was, vergde de film ook enkele creatieve vrijheden.

In werkelijkheid was het Brian May die met Mary begon te daten vóór Freddie, en Freddie kende Brian toen al. Toen Freddie Mary zag, was hij smoorverliefd en vroeg Brian of hij 'serieus' was over Mary, en vroeg toen of hij haar in plaats daarvan mee uit mocht vragen.

De twee leerden elkaar voor het eerst kennen in 1969, toen Freddie net de kunstacademie had afgerond en een aspirant-zangeres was.

Hoewel Mary onthulde dat het ongeveer drie jaar duurde voordat ze echt verliefd werd op Freddie, verhuisden de twee al snel naar een kleine flat in de buurt van Kensington Market, waar Freddie werkte in een kledingkraam die hij deelde met Roger Taylor.

Het echte liefdesverhaal van Freddie Mercury en Mary Austin

Zoals in de film te zien is, was Mary als een rots in de branding voor Freddie toen zijn carrière als een speer ging. Hij droeg het lied 'Love of My Life' aan haar op en vroeg haar op eerste kerstdag in 1973 met hem te trouwen.

"Ik was sprakeloos", herinnerde Mary zich van het voorstel. "Ik herinner me dat ik dacht: 'Ik begrijp niet wat er aan de hand is'. Het was helemaal niet wat ik had verwacht.”

Ondanks dat ze geschokt was door het onverwachte voorstel, zei Mary ja en waren zij en Freddie verloofd.

Volgens Smooth Radio kreeg Freddie al snel affaires met mannen terwijl hij verloofd was met Mary. In 1976 zou hij haar naar verluidt hebben verteld dat hij biseksueel was, en Mary antwoordde met: Nee Freddie, ik denk niet dat je biseksueel bent. Ik denk dat je homo bent.'

Het paar ging uit elkaar na dit gesprek, maar bleef op goede voet. Mary verhuisde naar een flat in de buurt en begon te werken voor Freddie's managementbedrijf, en bleef een goede vriend en vertrouwelinge.

In termen van andere geliefden had Freddie een paar korte relaties na Mary, maar de langstdurende en meest serieuze was Jim Hutton.

Jim bleef de laatste jaren van zijn leven bij Freddie en de twee droegen zelfs bijpassende trouwringen als een symbool van hun toewijding aan elkaar, ook al was het homohuwelijk destijds niet legaal in het VK.

Freddie Mercury en de vriendschap van Mary Austin

Ook al werkten Freddie en Mary niet als koppel, ze bleven hecht en hadden alleen positieve dingen over elkaar te zeggen.

Smooth Radio meldt dat Freddie ooit zei: "Al mijn geliefden vroegen me waarom ze Mary niet konden vervangen, maar het is gewoon onmogelijk. De enige vriend die ik heb is Mary, en ik wil niemand anders Voor mij was ze mijn echtgenote. Voor mij was het een huwelijk."

In Bohemian Rhapsody wordt getoond hoe Freddie tegen Mary zegt: We geloven in elkaar. Dat is alles.”

In het echte leven zei hij naar verluidt iets soortgelijks in een interview over zijn voormalige verloofde: We geloven in elkaar. Dat is genoeg voor mij. Ik zou niet op dezelfde manier verliefd kunnen worden op een man als op Mary.'

Freddie Mercury's gevoelens over Mary Austin aan het einde van zijn leven

In november 1991, na maanden van speculatie, bevestigde Freddie Mercury publiekelijk dat hij hiv-positief was getest en aids had. Op 24 november, slechts een dag nadat hij zijn verklaring had vrijgegeven, stierf hij op 45-jarige leeftijd op tragische wijze aan een bronchiale longontsteking als een complicatie van aids.

Er is gemeld dat Mary naast Freddie was en zijn hand vasthield toen hij voorbijging.

In september van dat jaar had Freddie zijn testament opgesteld en zijn enorme fortuin verdeeld tussen Mary, zijn ouders en zijn zus. Hij liet ook geld en bezittingen na aan zijn vrienden en geliefden, waaronder Jim Hutton.

Wat Mary zei over Freddie na zijn dood

Freddie liet Mary Austin achter met de taak om zijn as in het geheim uit te strooien op een privéplek waar hij niet gestoord zou worden. Ze heeft nooit de verblijfplaats van de as onthuld.

Mary verhuisde uiteindelijk naar Freddie's Londense herenhuis, Garden Lodge, dat hij haar in zijn testament had nagelaten. "Ik verloor echt mijn familie toen Freddie stierf", herinnerde ze zich later. "Hij was alles voor mij, behalve mijn zonen. Hij was als niemand die ik eerder had ontmoet.'

Tot op de dag van vandaag woont Mary in Garden Lodge en houdt ze zich voor zichzelf als fans van over de hele wereld komen en eerbetuigingen achterlaten voor Freddie op de hoge poorten van het pand.

Aanbevolen: