Is Freddie Mercury echt uitgevallen met zijn Queen-bandleden?

Inhoudsopgave:

Is Freddie Mercury echt uitgevallen met zijn Queen-bandleden?
Is Freddie Mercury echt uitgevallen met zijn Queen-bandleden?
Anonim

Publiek over de hele wereld reageerde positief op Bohemian Rhapsody uit 2018, waarvoor Rami Malek een Oscar won voor Beste Acteur. Hoewel zijn vertolking van Freddie Mercury uitstekend was, hebben Queen-fans opgemerkt dat er nogal wat feitelijke onjuistheden waren in de biopic, die het leven van Freddie beschrijft.

Tegen het einde van de film wordt getoond hoe Freddie Queen verlaat om solomuziek te gaan spelen, waarbij hij zijn bandleden van streek maakt. De drie muzikanten krijgen ruzie met Freddie, vol wrok over zijn succes als soloartiest.

Terwijl de scènes waren bedoeld voor vermakelijke cinema, speculeren fans of Queen echt heeft gevochten en zo uit elkaar is gegaan. Heeft de legendarische Freddie zijn laatste dagen op slechte voet doorgebracht met de andere leden van de band? Blijf lezen om erachter te komen.

Queen's uitbeelding in 'Bohemian Rhapsody'

De film Bohemian Rhapsody uit 2018 toont Freddie Mercury die ruzie krijgt met zijn Queen-bandleden. In de film krijgt Mercury een solo-deal aangeboden voor een niet nader genoemd maar indrukwekkend bedrag, dat hij aanneemt. Zijn vriend en manager, Paul Prenter, steelt hem weg van de band en moedigt hem aan om in plaats daarvan zijn soloprojecten voort te zetten.

Als de band hoort dat Freddie solo wil gaan, worden ze boos op hem en ontstaat er een gevoel van verraad. Freddie gaat naar München, waar hij solomuziek opneemt en in een konijnenhol van drugs en feesten v alt. Gedurende deze tijd merkt hij ook voor het eerst symptomen van aids op.

Freddies beste vriend en voormalige verloofde Mary reist naar München en ha alt hem over om terug te keren naar Londen. De film laat correct zien dat de twee een hechte relatie hebben. Hij verontschuldigt zich bij zijn bandleden en Queen herenigt zich om hun iconische set te spelen op Live Aid. Maar gebeurde het ook zo in het echte leven?

Heeft Freddie Mercury echt ruzie gemaakt met zijn bandleden?

In het echte leven waren er ruzies tussen de leden van Queen, net zoals er ruzies zijn in alle bands. Maar ze hadden geen enorme ruzie en gingen uit elkaar over Freddie's wens om solo te gaan.

Eigenlijk was Freddie niet eens het eerste bandlid dat een solocarrière nastreefde. Drummer Roger Taylor bracht in 1981 zijn eigen album Fun in Space uit. Freddie bracht zijn soloalbum Mr. Bad Guy pas in 1985 uit.

In 1982 bracht Queen hun Hot Space-album uit, dat slecht presteerde en negatieve recensies kreeg. Ze waren hier uitgeput van, evenals de druk van het toeren, en besloten collectief om een pauze te nemen.

Hoewel de vier leden van Queen goud troffen wanneer ze samen waren, hadden ze geen hekel aan elkaar omdat ze ook solocarrières hadden. Men denkt dat ze elk verschillende muziekstijlen hadden en elkaar de ruimte gaven om die wegen te verkennen.

De film laat zien hoe de band voor het eerst herenigd wordt tijdens Live Aid. Maar in werkelijkheid, toen ze in 1985 op Live Aid optraden, waren ze nog steeds samen en hadden ze ook net een stadiontour achter de rug, wat verklaart waarom ze aan de top van hun kunnen waren.

De argumenten tussen Freddie Mercury en Brian May

Freddie Mercury was de leadzanger van Queen, maar hij was niet de leider of baas van de band. Alle vier de leden mochten in gelijke mate bijdragen aan het songwriting- en opnameproces. En alle vier schreven ze hitnummers voor de band.

Hoewel ze allemaal meningsverschillen hadden, lijken die tussen Freddie en gitarist Brian May de meest prominente te zijn geweest. In een interview uit 1984 onthulde Freddie dat hij maar een paar minuten in dezelfde kamer als Brian hoefde te zijn voordat ze begonnen te kibbelen.

"Ik heb hem nog niet geslagen", grapte Freddie, voordat hij eraan toevoegde, "maar er is nog tijd."

Freddie Mercury prees zijn Queen-bandleden

Er waren mogelijk ruzies en meningsverschillen achter de schermen toen Queen hun muziek aan het maken was. Maar over het algemeen stonden de bandleden op goede voet met elkaar en respecteerden ze elkaar. Hoewel er video-opnamen zijn van Freddie en Brian die ruzie maken, zijn er ook van die interviews waarin Freddie Brian complimenteert.

In één geval noemde Freddie Brian 'de beste gitaartechnicus ter wereld'.

Wat Brian May en Roger Taylor hebben gezegd over Freddie Mercury

Tragisch genoeg stierf Freddie Mercury in 1991 aan aids-gerelateerde longontsteking. Sinds zijn overlijden hebben Brian en Roger openlijk gesproken over hun hechte relatie met de frontman.

"We hebben het op verschillende manieren aangepakt", onthulde Brian over de manier waarop hij met Freddie's dood omging (via Society of Rock). “Een tijdlang wilde ik echt ontsnappen aan Queen; Ik wilde er niets van weten. Ik denk dat dat mijn rouwproces was. Maar ik ben erg trots op wat we samen hebben gedaan.”

Roger gaf toe dat hij er nooit overheen is gekomen Freddie te verliezen. “Niemand van ons heeft dat. Ik denk dat we allemaal dachten dat we er vrij snel mee in het reine zouden komen, maar we hebben de impact [het verlies] op ons leven onderschat. Ik vind het nog steeds moeilijk om erover te praten. Voor degenen onder ons die zijn vertrokken, is het alsof koningin een heel ander leven was."

Freddie Mercury's relatie met John Deacon

Er is weinig met zekerheid bekend over Freddie's relatie met de voormalige Queen-basgitarist John Deacon, die de band verliet na het overlijden van Freddie. Maar fans speculeren dat zijn vertrek een bewijs is van hoeveel John om Freddie gaf.

Freddie's vriend en voormalig assistent Peter Freestone onthulde dat Freddie en John een hechte band hadden, en Freddie beschermde John, die van nature verlegen en stil is, tegen de valkuilen van roem.

“Zonder Freddie was John niet in staat om in de band te blijven,” legde Peter uit. "Freddie trok de aandacht weg, en zonder Freddie daar, denk ik niet dat John het aan zou kunnen."

Aanbevolen: