Is Mary Austin ooit getrouwd na haar scheiding van Freddie Mercury?

Inhoudsopgave:

Is Mary Austin ooit getrouwd na haar scheiding van Freddie Mercury?
Is Mary Austin ooit getrouwd na haar scheiding van Freddie Mercury?
Anonim

Mary Georgina Austin, beter bekend als Mary Austin, was de langdurige minnaar van Freddie Mercury. Haar hartstochtelijke liefde voor de zangeres van Queen katapulteerde haar naar roem.

Pas na de dood van Mercurius werd onthuld hoe belangrijk deze vrouw in zijn leven was, dat hij haar zelfs zijn 'vrouw' noemde.

Hoewel de zanger nooit wettelijk met Mary is getrouwd, noemde hij haar nog steeds zijn vrouw, zelfs lang nadat hij haar had bekend dat hij homo was - wat een einde maakte aan hun romantische relatie.

Na haar breuk met Freddie vragen velen zich af of ze weer liefde heeft gevonden. Hier zijn de details over wat er precies gebeurde in Mary's leven, inclusief haar liefdesaffaires.

Mary Austin's relatie met Freddie Mercury

Freddie Mercury was 24 jaar oud toen hij Mary ontmoette, die 19 was en in een kledingwinkel werkte. Jong en verliefd, de twee hadden geen idee wat de toekomst voor hen in petto had, zowel als geliefden als als vrienden.

Hoewel sommige muziekfans haar niet kennen, speelde Mary een belangrijke rol in de carrière en het persoonlijke leven van de overleden rockster.

Voordat ze met Freddie in zee ging, had Mary een relatie met Freddie's vriend en handgemaakte Brian. Toen de zangeres Mary zag, was hij geslagen en vroeg Brian of hij 'serieus' met haar was, en vroeg of hij haar in plaats daarvan mee uit mocht vragen.

Dit vond plaats in 1969 toen Freddie net de kunstacademie had afgerond en een aspirant-zangeres was. Hoewel Mary onthulde dat het haar ongeveer drie jaar kostte om echt verliefd te worden op de rockster, verhuisde het paar al snel naar een kleine flat in de buurt van Kensington Market, waar Freddie werkte in een kledingwinkel die hij deelde met Roger Taylor.

Mary werd een rots in de branding voor Freddie toen zijn carrière alsmaar groeide. In een interview herinnerde ze zich de tijd dat de zangeres haar in 1973 ten huwelijk vroeg.

Ze deelde: Ik was sprakeloos. Ik herinner me dat ik dacht: 'Ik begrijp niet wat er aan de hand is.' Het was helemaal niet wat ik had verwacht.' Ze accepteerde het ondanks haar verbazing over het onverwachte voorstel, en zij en Freddie waren verloofd om te trouwen.

Freddie kreeg echter al snel een affaire met mij terwijl hij verloofd was met Mary. Volgens Smooth Radio zou hij haar naar verluidt hebben geopenbaard dat hij biseksueel was, en zij antwoordde met: Nee Freddie, ik denk niet dat je biseksueel bent. Ik denk dat je homo bent.'

Ze besloten na dat gesprek uit elkaar te gaan, maar bleven goede vrienden.

Na zijn relatie met Mary had Freddie een paar korte affaires, maar de langstdurende en meest serieuze was Jim Hutton.

Ook al werd het homohuwelijk destijds niet erkend in het Verenigd Koninkrijk, Jim stond Freddie bij tot de laatste jaren van zijn leven, en de twee droegen zelfs bijpassende trouwringen als symbool van hun toewijding aan een een andere.

Mary Austin's leven na Freddie Mercury

Ook al werkten Mary en Freddie niet als koppel, ze hebben allebei positieve dingen over elkaar te zeggen.

De zangeres zei ooit: Al mijn geliefden vroegen me waarom ze Mary niet konden vervangen, maar het is gewoon onmogelijk. De enige vriendin die ik heb is Mary, en ik wil niemand anders. Voor mij was ze mijn gewone vrouw. Voor mij was het een huwelijk.”

In november 1991 bevestigde Freddie Mercury publiekelijk dat hij hiv-positief was getest en aids had. Op 45-jarige leeftijd stierf hij op tragische wijze aan een bronchiale longontsteking als een complicatie van aids.

Er is gemeld dat Mary aan zijn zijde bleef en zijn hand vasthield toen hij stierf. Mary herinnerde zich later: 'Ik verloor echt mijn familie toen Freddie stierf. Hij was alles voor mij, behalve mijn zonen. Hij was als niemand die ik eerder had ontmoet.'

Mary Austin is uiteindelijk getrouwd

Terwijl Mary goede vrienden bleef met Freddie na hun breuk, had ze in 1990 opnieuw liefde gevonden in het bijzijn van schilder Piers Cameron en baarde ze twee kinderen, Jamie en Richard.

Freddie werd de peetvader van het oudste kind en behandelde zelfs Mary's kinderen met aanbidding toen hij nog leefde.

Mary's relatie met Piers duurde echter niet lang, dus besloten ze uit elkaar te gaan. Mary trouwde vervolgens voor de tweede keer in 1998 met zakenman Nicholas Holford, maar het huwelijk werd vier jaar later nietig verklaard.

Hoewel ze twee mislukte huwelijken had na haar relatie met Freddie, wist Mary dat de zanger van de rockband Queen zijn hart en ziel op haar had gericht - de 'koningin' van zijn leven.

Freddie heeft zelfs een van de meest populaire liedjes "Love of My Life" aan Mary opgedragen, van het album van Queen uit 1975. Hij bewees zijn eeuwige liefde voor haar en liet haar zelfs een groter deel van zijn rijkdom na - voor de belangrijke rol die ze in zijn leven had gespeeld, zelfs nadat hij haar hart had gebroken.

Aanbevolen: