Toen vice-president Al Gore en 'MIB'-ster Tommy Lee Jones kamergenoten waren

Inhoudsopgave:

Toen vice-president Al Gore en 'MIB'-ster Tommy Lee Jones kamergenoten waren
Toen vice-president Al Gore en 'MIB'-ster Tommy Lee Jones kamergenoten waren
Anonim

Harvard is een universiteit die een behoorlijk aantal politici en Hollywood-elites heeft voortgebracht, zoals alle Ivy League-scholen. Mensen als Barack Obama, Matt Damon, Natalie Portman, Meryl Streep, Conan O'Brien en John F. Kennedy zijn allemaal alumni om er maar een paar te noemen. Soms levert zo'n spraakmakende universiteit ook een meer directe verbinding op tussen haar beroemde afgestudeerden. Twee beroemdheden die niet alleen naar Harvard gingen, maar samen naar de universiteit gingen, waren voormalig vice-president Al Gore en Men in Black-ster Tommy Lee Jones.

Dit is het verhaal van hoe een opdracht voor een slaapzaal aan de Ivy League-universiteit Tommy Lee Jones en Al Gore ertoe bracht kamergenoten en vrienden voor het leven te worden.

10 Tommy Lee Jones komt in Harvard

Tommy Lee Jones had een moeilijke jeugd. Hij werd geboren in een arbeidersgezin en groeide op in Midland, Texas. Jones geeft toe dat zijn vader, een arbeider op een booreiland, de neiging had gewelddadig en beledigend te zijn. Uiteindelijk lachte het fortuin Jones echter toe, want nadat hij zijn middelbare school had afgerond, werd hij in 1965 toegelaten tot Harvard. Hij kreeg ook een volledig op behoeften gebaseerde beurs.

9 Al Gore krijgt toegang tot Harvard

De voormalige vice-president had een meer bevoorrechte jeugd dan zijn toekomstige kamergenoot. Gore was de zoon van Albert Gore Sr, een congresvertegenwoordiger en later de senator uit Tennessee. Als jongen ging hij naar chique privéscholen die hem zouden helpen zijn cv op te bouwen en hem uiteindelijk naar Harvard te krijgen. Ondanks dat ze radicaal verschillende achtergronden hebben, zou het paar het uiteindelijk goed doen.

8 The Dorm Al Gore en Tommy Lee Jones ontmoetten elkaar in

Tommy Lee kreeg een plekje toegewezen in de Mower Dormitory van de eerstejaars, kamer B-12. Volgens Harvard Crimson, een van de publicaties van de school, woonde de toekomstige vice-president in de kamer tegenover Jones. Later, als upperclassmen, zouden Gore en Jones samen met een andere kamergenoot in het Dunster House verblijven.

7 Waren Al Gore en Tommy Lee Jones vriendelijke kamergenoten?

Het lijkt erop dat de twee goed samenleefden omdat ze vrienden bleven na de universiteit. Hoewel het publiek weinig weet over hun leefgewoonten, weten we wel dat de mannen tot op de dag van vandaag vrienden blijven. Jones voerde zelfs campagne voor zijn maatje Gore toen hij in 2000 president werd tegen George W. Bush.

6 Hoe lang leefden Al Gore en Tommy Lee Jones samen?

Het is een goede zaak dat de twee mannen met elkaar konden opschieten, want ze zouden uiteindelijk samenwonen voor alle vier de jaren dat ze Harvard bezochten. Ondanks dat ze heel verschillende studenten waren, liepen de twee ook in dezelfde vriendenkring.

5 Wat deden Al Gore en Tommy Lee Jones op de universiteit?

De twee mannen genoten van de klassieke universiteitsfavorieten, af en toe een feestje en date, maar als studenten waren ze heel anders. Gore studeerde regering terwijl Jones een Engelse majoor was. Gore was meer een academicus, terwijl Jones in het beroemde ongeslagen voetb alteam van Harvard uit 1968 speelde. Jones stond op het veld tijdens de beroemde wedstrijd in 1968 tegen Yale toen het Harvard-team op het laatste moment een comeback maakte met 16 punten. Het spel is nog steeds legendarisch onder universiteitsvoetbalfans, vooral op Harvard. Ze studeerden allebei af in 1969. Hoewel Gore de reputatie had de meer academische te zijn, is het belangrijk op te merken dat Jones cum laude afstudeerde aan Harvard.

4 Al Gore begint zijn politieke carrière

Al Gore, met zijn politieke afkomst van zijn vader, werd een congresvertegenwoordiger voor Tennessee nadat hij in de jaren zeventig in de oorlog in Vietnam had gediend. Na 18 jaar als vertegenwoordiger te hebben gediend, werd hij een van de senatoren van Tennessee. Hij liep voor de Democratische nominatie voor het presidentschap in 1988, maar verloor van Michael Dukakis, die de verkiezingen zou verliezen. In 1992 werd hij de running mate van Bill Clinton en uiteindelijk de 45e vice-president van de Verenigde Staten.

3 Tommy Lee Jones begint te acteren

Na zijn afstuderen lanceerde Jones onmiddellijk zijn acteercarrière met bijrollen in Broadway-toneelstukken. In 1970 kreeg hij zijn eerste filmrol in de klassieke romantische film Love Story met Allie McGraw en Ryan O'Neal in de hoofdrol. Toevallig was Lee's rol om een Harvard-student te spelen. Jones zou uiteindelijk een Oscar winnen voor de beste mannelijke bijrol voor zijn rol als US Marshall Gerard in The Fugitive uit 1993.

2 Al Gore kandidaat voor president

Na twee termijnen als vice-president rende Gore in 2000 naar het Witte Huis met Joe Lieberman als zijn running mate. Jones steunde en voerde niet alleen campagne voor zijn voormalige kamergenoot, maar hij was ook aanwezig op de DNC-conventie om te zien hoe Gore de nominatie accepteerde. Gore zou de verkiezingen verliezen dankzij het kiescollege, ondanks het winnen van de populaire stem met 500.000 stemmen. 5 jaar later won de documentaire van Al Gore over klimaatverandering, An Inconvenient Truth, een Oscar.

1 Tot slot

Twee succesvolle mannen kruisten elkaars pad in hun jeugd, niet wetende dat ze op een dag allebei A-list movers en shakers van het Amerikaanse leven zouden zijn. Tommy Lee Jones is een van de meest geliefde acteurs dankzij zijn optredens in de Men In Black-films en zijn bekroonde optreden in The Fugitive. Al Gore werd, ondanks het verlies van zijn presidentschap, bijna tien jaar lang de leidende stem tegen klimaatverandering. Twee heel verschillende mannen, allebei uitmuntend in hun vakgebied, kruisten elkaar voor het eerst dankzij een opdracht voor een slaapzaal op Harvard in 1965, en op een dag zouden ze allebei een Oscar in de wacht slepen.

Aanbevolen: