Deze beroemdheden hebben prestigieuze prijzen afgewezen

Inhoudsopgave:

Deze beroemdheden hebben prestigieuze prijzen afgewezen
Deze beroemdheden hebben prestigieuze prijzen afgewezen
Anonim

Voor de meeste artiesten komt het hoogtepunt van hun carrière wanneer ze enkele van de meest begeerde onderscheidingen in hun respectievelijke vakgebieden winnen. Halle Berry werd bijvoorbeeld de allereerste Afro-Amerikaanse vrouw die in 2002 een Oscar voor Beste Actrice won.

Dit was voor haar werk in Monster's Ball van Marc Forster vorig jaar. Het is een prestatie die ze zich tot op heden nog steeds herinnert, hoewel het feit dat ze de enige zwarte vrouw is die het heeft gedaan, betekent dat ze het als hartverscheurend beschouwt.

Voor sommige sterren daarentegen kan het winnen van een prestigieuze prijs indruisen tegen een kernwaarde in hun leven, of misschien niet zoveel betekenis hebben. Na het grootste deel van zijn carrière te hebben gewacht op het winnen van een Oscar, hield de legendarische regisseur Alfred Hitchcock een van de meest beknopte dankwoordjes, met alleen de woorden: "Dank u."

Andere Hollywood-toppers zijn een stap verder gegaan en hebben een aantal anders zeer gewenste gongs afgewezen, om verschillende persoonlijke redenen. Van muzikant David Bowie tot de geweldige acteur Marlon Brando, hier zijn enkele grote sterren die weigerden illustere prijzen in ontvangst te nemen.

8 William Daniels - Tony voor beste mannelijke bijrol

Ben Savage als Cory Matthews en William Daniels als Mr. Feeney in 'Boy Meets World&39
Ben Savage als Cory Matthews en William Daniels als Mr. Feeney in 'Boy Meets World&39

Hoewel de meeste mensen moralistische redenen zullen noemen om prijzen af te wijzen, had William Daniels een meer egocentrische reden om een Tony Award-nominatie in 1969 te weigeren. Na zijn sterdraai in de musical 1776 werd hij genomineerd voor Beste Mannelijke Bijrol.

In de ogen van Daniels was zijn John Adams-personage echter een hoofdrol, geen bijrol. Als gevolg hiervan trok hij zijn naam in om in aanmerking te komen voor de prijs.

7 Marlon Brando - Oscar voor Beste Acteur

Marlon Brando als Don Vito Corleone in 'The Godfather&39
Marlon Brando als Don Vito Corleone in 'The Godfather&39

Marlon Brando was al vijf keer genomineerd voor Beste Acteur bij de Academy Awards (één keer gewonnen) toen hij opnieuw werd opgeroepen voor de trofee in 1972. Dit keer was het voor zijn gedenkwaardige optreden als Don Vito Corleone in De peetvader.

De inheemse Amerikaanse actrice Sacheen Littlefeather woonde dat jaar in zijn plaats. Ze sprak zijn wens uit om de prijs niet te ontvangen, uit protest tegen de manier waarop indianen in de industrie werden behandeld.

6 David Bowie - CBE And Knighthood

Britse muzikant David Bowie
Britse muzikant David Bowie

Britse zanger David Bowie won talloze onderscheidingen gedurende zijn 69-jarige leven en zijn muzikale carrière - die het beste deel van die jaren overspande. Naast zes Grammy's was Bowie ook een eenmalige Daytime Emmy-winnaar, naast zijn enige BAFTA-prijs. Hij werd ook ooit genomineerd voor een Golden Globe.

Waar hij nooit in geïnteresseerd was, waren prijzen die niet direct verband hielden met zijn werk, daarom wees hij in 2000 een CBE af en drie jaar later een ridderorde van de koningin.

5 Axl Rose - Rock And Roll Hall Of Fame

Guns N' Roses-zanger, Axl Rose
Guns N' Roses-zanger, Axl Rose

De Amerikaanse hardrockband Guns N' Roses zou in 2012 worden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Terwijl de andere leden zich voorbereidden om de introductie bij te wonen, kondigde zanger Axl Rose aan dat hij zou overslaan het evenement.

De ceremonie ging niettemin door zoals gepland, en Rose moest dagen na de afstoting zijn excuses aanbieden aan zijn fans.

4 Albert Finney - Ridderschap

Julia Roberts en Albert Finney in 'Erin Brockovich&39
Julia Roberts en Albert Finney in 'Erin Brockovich&39

Erin Brockovich-acteur Albert Finney ging David Bowie voor door in 1980 een CBE af te wijzen, en vervolgens opnieuw een ridderorde in 2000. De in Londen geboren ster voerde sinds de jaren zestig de vlag van zijn land hoog in de dramatische kunsten.

Toen hem echter de hoogste politieke onderscheiding van Groot-Brittannië werd aangeboden, wees hij die af en definieerde dat systeem als 'een ziekte die het snobisme in stand houdt'.

3 Sinéad O'Connor - Vier Grammy-nominaties

Ierse muzikant Sinéad O'Connor
Ierse muzikant Sinéad O'Connor

In 1991 werd de controversiële Ierse muzikant Sinéad O'Connor genomineerd voor in totaal vier Grammy-awards, waaronder één voor Record of the Year. Het was pas de tweede keer dat ze een Grammy in de wacht sleepte, na haar verlies tegen Tina Turner voor Beste Vrouwelijke Rock Vocale Prestaties het jaar ervoor.

Wat een gedenkwaardige gebeurtenis voor O'Connor zou zijn geweest, veranderde in een dramatische toen ze zich terugtrok uit de overweging, daarbij verwijzend naar 'valse en destructieve materialistische waarden' in de muziekindustrie.

2 George C. Scott - Oscar voor beste acteur

Acteur George C. Scott
Acteur George C. Scott

In 1970 won acteur George C. Scott de beste acteur bij de Academy Awards voor zijn rol in de biografische oorlogsfilm Patton. Het was zijn derde nominatie voor een Oscar, ondanks het feit dat hij eerder een brief naar de Academie had gestuurd waarin hij hen waarschuwde dat hij geen enkele erkenning van hen zou accepteren.

Scott's argument was dat elke artistieke uitvoering uniek was en daarom niet kon worden vergeleken of beoordeeld met een andere. Het jaar daarop werd hij opnieuw genomineerd voor dezelfde onderscheiding, hoewel de uiteindelijke winnaar deze keer Gene Hackman was, voor het spelen van detective Jimmy 'Popeye' Doyle in The French Connection.

1 Julie Andrews - Tony voor beste actrice in een musical

Julie Andrews als Victoria Grant in het muzikale toneelstuk 'Victor/Victoria&39
Julie Andrews als Victoria Grant in het muzikale toneelstuk 'Victor/Victoria&39

Julie Andrews is een Emmy, Grammy en Oscar winnaar. Het enige dat aan haar repertoire ontbreekt om haar in de exclusieve klasse van EGOT-winnaars te katapulteren, is een Tony. Dit had ze bijna in 1996, toen grotendeels werd aangenomen dat ze zou winnen voor haar vertolking van Victoria Grant in de musical Victor/Victoria.

Ze wees haar nominatie echter af nadat ze zei dat ze vond dat de rest van de show over het hoofd was gezien bij de awards van dat jaar. Sindsdien is ze ook niet meer in een toneelproductie verschenen, wat de kans sterk verkleint dat ze ooit die felbegeerde EGOT-status zal bereiken.

Aanbevolen: