Is 'Big Bang Theory'-ster Mayim Bialik echt een genie?

Inhoudsopgave:

Is 'Big Bang Theory'-ster Mayim Bialik echt een genie?
Is 'Big Bang Theory'-ster Mayim Bialik echt een genie?
Anonim

Mayim Bialik, die dankzij haar acteervaardigheden een nettowaarde van $ 25 miljoen heeft vergaard, verwierf bekendheid door neurobioloog Amy Farrah Fowler te spelen op CBS' The Big Bang Theory voordat het programma in 2019 werd afgesloten. ook waanzinnig intelligent in het echte leven.

Ze wedijvert zelfs met de genialiteit van haar personage op het scherm en presteert gemakkelijk beter dan de rest van de cast op het gebied van academische prestaties.

Maar ondanks alles wat fans over haar hebben geleerd door de jaren heen, terwijl ze naar de serie keken, hadden velen nog steeds veel onbeantwoorde vragen uit nieuwsgierigheid die antwoorden nodig hadden.

Gelukkig beantwoordde Mayim in een interview alle brandende vragen die haar volgers zo graag wilden weten – inclusief de waarheid als ze echt een genie is.

Mayim Bialik's Education

Mayim, wiens ouders beide wetenschapsdocenten zijn die hebben gewerkt aan universiteiten, waaronder UCSD, UCLA, de California State Polytechnic University en Pepperdine's Graduate School of Education, werd geboren op 12 december 1975 in San Diego. Ze had ongetwijfeld de genen van een wetenschapsliefhebber.

Net als haar ouders behaalde Mayim in 2000 haar bachelor in neurowetenschappen en Hebreeuwse en Joodse studies aan de UCLA. Ze voltooide ook een eenjarig gediplomeerd certificaatprogramma aan UCLA Extension's Lifelong Learning College en behaalde een Associate Arts-graad in Vrije kunsten.

Na zijn afstuderen ging Bialik in 2005 weer acteren. Ze keerde terug naar het kleine scherm als Dr. Amy Farrah Fowler in The Big Bang Theory, en hoewel ze begon als een terugkerend personage in de serie, werd ze al snel een deel van de hoofdcast.

Toen, in 2007, ging Mayim terug naar UCLA en behaalde haar Ph. D. in de neurowetenschappen. Ze bestudeerde de neurale onderbouwing van een obsessief-compulsieve stoornis (OCS) bij adolescenten met het Prader-Willi-syndroom. Haar onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Child Psychology and Psychiatry and Behavior Research and Therapy.

Naast haar uitmuntendheid heeft Mayims onderzoek verschillende prijzen gewonnen, waaronder een National Alliance for Research on Schizophrenia en Depression Young Investigator Award. In 2011 ontving ze een Phi Beta Kappa Key.

Afgezien van haar wetenschappelijke neiging, voltooide Mayim cursussen in de Hebreeuwse taal aan de Aleph Bet Academy. Ze heeft vloeiend Hebreeuws leren lezen en schrijven, maar ze spreekt ook Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Mandarijn Chinees, Hongaars en Jiddisch.

De actrice gaf toe dat het een uitdaging voor haar was om te kiezen naar welke instelling ze zou gaan. Vooral omdat ze werd toegelaten tot zowel Harvard als Yale, twee Ivy League-hogescholen. Mayims beslissing om naar de UCLA te gaan werd beïnvloed door haar wens om dicht bij huis te zijn, maar dat maakt haar diploma niet minder prestigieus.

IQ van Mayim Bialik

Veel fans vragen zich af of Mayim op het gebied van intelligentie gelijk is aan haar personage in The Big Bang Theory. Amy Farrah Fowler heeft een Ph. D. in neurobiologie op de show, terwijl Mayim een Ph. D. in de neurowetenschappen in het echte leven. Een van de vele prestaties van Dr. Amy in de tv-serie was hoe ongelooflijk slim ze is.

Hoewel haar exacte IQ niet is vastgesteld, wordt geschat dat Amy's IQ tussen de 180 en 185 ligt vanwege haar intellect en positie die ze bekleedde bij C altech waar ze werkte - en Mayim wedijvert daar ook mee. Is ze, gezien haar opleidingsachtergrond en prestaties, echt een genie in het echte leven?

De actrice heeft naar verluidt een IQ dat tussen 153 en 160 ligt, wat in de IQ-wereld als "uitzonderlijk begaafd" wordt beschouwd.

Mayim heeft verklaard dat haar leven als onderzoeksprofessor haar niet de flexibiliteit bood die ze nodig had om een huidige ouder voor haar kinderen te zijn, en daarom keerde ze terug naar acteren. Grappig genoeg vond ze 'acteurs werken nooit, dus het is de perfecte baan om te hebben', maar het is duidelijk dat Mayim Bialik een briljante vrouw is, zelfs als haar dagelijkse baan niet in een laboratorium of klaslokaal is.

Mayim Bialik's reactie

Vanwege de vraag van de fans om echt een antwoord van Mayim zelf te krijgen, maakte de actrice van de gelegenheid gebruik om haar mening te geven over het feit dat ze een genie is. In een gesprek met Wired gaf ze nederig haar eerlijke mening over de vraag: "Is Mayim Bialik een genie?"

Mayim antwoordde: Ik denk niet dat ik een genie ben. Als je het hebt over IQ-classificaties, ik weet niet eens wat die zijn. Dus nee.” In een ander interview legde ze uit hoe ze aanvankelijk geïnteresseerd raakte in wetenschap, wat verklaart waarom ze een hoog IQ heeft.

Ze zei: Ik ben opgegroeid in een zeer creatieve en academische familie, maar pas op de middelbare school werd ik verliefd op wetenschap, en die liefde leidde me naar een Ph. D. in de neurowetenschappen.”

Ze bleef zeggen dat ze het op prijs stelt dat ze de kans kreeg om de show Jeopardy!, en merkte op: Ik waardeer dat Jeopardy! Is een show die alle aspecten van intellect test en de slimste geesten laat schitteren.”

Natuurlijk, alles bij elkaar genomen, is Mayim's een van die geesten, wat haar echt een perfecte gastheer maakt.

Aanbevolen: