15 Feiten over Courteney Cox die fans van vrienden zouden verbazen

Inhoudsopgave:

15 Feiten over Courteney Cox die fans van vrienden zouden verbazen
15 Feiten over Courteney Cox die fans van vrienden zouden verbazen
Anonim

Toen Friends debuteerde in 1994, was Courteney Cox vooral bekend als het meisje dat op het podium stond met Bruce Springsteen tijdens zijn videoclip "Dancing in the Dark". Tegenwoordig is er echter absoluut geen twijfel dat Cox het meest bekend is vanwege het spelen van Monica Geller en het lijkt zeer waarschijnlijk dat dat nooit zal veranderen.

Hoewel we net als bijna iedereen van Friends houden, vinden we het echt jammer dat sommige mensen Courteney Cox schijnbaar alleen kennen vanwege haar hoofdrol in die show. Ze is tenslotte in tal van andere kwaliteitsprojecten verschenen en heeft een fascinerend leven geleid. Met dat in gedachten is het tijd om naar deze lijst met 15 feiten over Courteney Cox te gaan die fans van Friends graag zouden horen.

15 Achter de camera

Uiteraard vooral bekend als actrice, lijkt Courteney Cox ervan te houden de massa te entertainen. Ook geïnteresseerd in andere facetten van verhalen vertellen, heeft Courteney sinds het begin van de jaren 2000 verschillende tv-shows geregisseerd, waaronder 12 afleveringen van Cougar Town. Bovendien is ze een productieve en zeer succesvolle televisieproducent geworden.

14 Verlaten plannen

Gezien het feit dat Courteney Cox op dit moment als een tv-legende moet worden beschouwd, is het overduidelijk dat ze een goede keuze heeft gemaakt toen ze besloot een professionele acteur te worden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de beslissing om zich te concentreren op haar huidige carrière gemakkelijk was. Op een gegeven moment studeerde ze architectuur aan het Mount Vernon College, maar stopte om model te worden.

13 Wat zit er in een naam?

Zoals de meeste Friends-fans zich ongetwijfeld zullen herinneren, begon ze na haar huwelijk in 1999 te gaan met Courteney Cox Arquette. In 2001 liet Courteney Arquette professioneel van haar achternaam vallen, ook al bleef ze tot 2013 getrouwd met David. Als je je ooit hebt afgevraagd waarom ze dat deed, stierf haar vader Robert in 2001, dus veranderde ze professioneel haar naam terug als eerbetoon aan hem.

12 Filantroop

Net als veel andere beroemdheden heeft Courteney Cox ervoor gekozen om verschillende goede doelen te steunen sinds ze voor het eerst beroemd werd. Ze ging echter verder dan veel van haar collega's toen ze Coco voor Cargo Cosmetics oprichtte en alle opbrengsten schonk aan de bestrijding van de zeldzame huidziekte epidermolysis bullosa.

11 Iets gemeen

Natuurlijk eindigen veel acteurs met het spelen van personages waarmee ze niets gemeen hebben. Dat gezegd hebbende, in het geval van Courteney Cox zijn zij en haar Friends-personage Monica Geller allebei nette freaks. Marta Kauffman, mede-bedenker van Friends, heeft ooit onthuld dat Courteney er zoveel om geeft dat dingen netjes zijn dat ze de kleedkamers van haar mede-sterren zou opruimen.

10 Grondbreker

In de loop der jaren is het heel duidelijk dat televisiekijkers eraan gewend zijn geraakt om dingen op hun tv te zien die in het verleden als taboe werden beschouwd. Op een gegeven moment waren bijvoorbeeld zelfs getrouwde stellen niet te zien op tv die hetzelfde bed deelden. Eigenlijk een baanbrekende in dat opzicht, in het begin van Courteney's acteercarrière was ze de eerste persoon die op televisie naar een periode bij naam verwees in een Tampax-commercial.

9 Helemaal alleen

Tijdens de tienjarige run van Friends kreeg de show niet alleen een enorme aanhang, maar verdienden de cast en crew ook veel welverdiende onderscheidingen. Maar om de een of andere reden was Courteney Cox de enige Friends-ster die nooit een Emmy-nominatie ontving voor haar werk aan de show. Gezien hoe hilarisch Cox vaak in haar rol kon zijn, verbaast het ons dat ze haar nooit heeft gekregen voor de Emmy's.

8 Triest zoeken

In 2005 volgden veel mensen het verhaal van de verdwijning van Natalie Holloway. Duidelijk beïnvloed door de berichtgeving, mogelijk sinds Natalee naar dezelfde middelbare school ging als zij, organiseerde Courteney Cox een inzamelingsactie voor beroemdheden. Uiteindelijk, ondanks de hulp van Courteney bij het financieren van de zoektocht, had Holloway's verhaal een tragisch einde omdat ze nooit werd gevonden en iemand uiteindelijk bekende haar te hebben vermoord.

7 Andere rol

Gezien hoe goed Courteney Cox was in het spelen van Monica Geller, lijkt het ondoorgrondelijk dat ze ooit in aanmerking kwam voor een andere Friends-rol. Ondanks dat kreeg ze eigenlijk de rol van Rachel Green aangeboden, maar wees deze af om haar beroemdste personage te spelen. Als je het ons vraagt, bewijst dat hoe goed haar acteerinstinct is.

6 Vroege verslaving

Hoewel Courteney Cox vooral bekend is door het spelen van het goody-two-shoes-personage Monica Geller, is ze in het echte leven niet zo onschuldig als je misschien denkt. Ze heeft bijvoorbeeld toegegeven dat ze begon met roken toen ze nog maar 13 jaar oud was en dat ze de gewoonte pas kort voor haar huwelijk met David Arquette in 1999 opgaf.

5 Minder bekende erfenis

Lang voordat Courteney Cox zelf een ster werd, leerden veel mensen haar kennen als het meisje uit de videoclip "Dancing in the Dark" van Bruce Springsteen. Vanwege de bekendheid van die video blijkt dat Courteney iets ongelooflijks inspireerde, de Carlton-dans. We weten dit omdat Fresh Prince of Bel-Air-acteur Alfonso Ribeiro heeft gezegd dat zijn geliefde dans gedeeltelijk was geïnspireerd door de bewegingen van Courteney in die video.

4 Doorzettingsvermogen loont

Op het hoogtepunt van Courteney Cox' carrière was ze niet alleen bezig met de hoofdrol in Friends, maar werd ze ook onderdeel van een enorme filmfranchise, de Scream-serie. Dat was echter bijna niet het geval, omdat de producers van Scream aanvankelijk dachten dat ze te aardig was om Gale Weathers te spelen vanwege hoe aardig haar Friends-personage was. Gelukkig, na verschillende keren met de producenten te hebben gesproken, slaagde Courteney er uiteindelijk in hen ervan te overtuigen dat ze Gale kon spelen.

3 Nog een carrière

Naast haar ongelooflijk succesvolle acteercarrière, heeft Courteney Cox al een tijdje constant geld verdiend met huizen. Ze staat erom bekend regelmatig huizen met klassieke architectuur te kopen en is zeer bedreven in het moderniseren van de woonruimtes met behoud van hun unieke kwaliteiten en originele ontwerp.

2 Geweldige vriend

Sinds de tijd dat Courteney Cox voor het eerst beroemd werd, heeft ze een lange lijst van goede vrienden van beroemdheden opgebouwd. Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat Courteney en Ed Sheeran zulke goede vrienden zijn dat ze dubbel daten. Bovendien, terwijl Ed nieuwe muziek schreef in Malibu, liet Courteney hem maanden huurvrij bij haar wonen. Dat gezegd hebbende, beweerde hij een geweldige gast te zijn door huishoudelijk werk te doen.

1 Enorme aanbieding

Nadat Friends tot een einde kwam, kreeg Courteney Cox een ongelooflijke kans om te schitteren in een andere show die een enorm succes zou worden, Desperate Housewives. Benaderd door de maker van die show, Marc Cherry, wilde hij dat Courteney Susan Meyers zou spelen, maar grotendeels vanwege het feit dat ze op dat moment zwanger was, wees ze de rol af.

Aanbevolen: