Wat is het huidige vermogen van Mel Gibson?

Inhoudsopgave:

Wat is het huidige vermogen van Mel Gibson?
Wat is het huidige vermogen van Mel Gibson?
Anonim

Mel Gibson,65, is een enorm succesvolle kerel. Acteur, regisseur, producent - hij heeft zowat elke grote functie gehad in Hollywood, en hij heeft niet alleen een groot aantal films met een groot budget, maar ook ongelooflijk iconische filmtitels op zijn naam staan. Braveheart, Mad Max en The Passion of the Christ zijn maar een paar grote films waar hij bekend om staat. Ondanks enkele van zijn controversiële opmerkingen in het verleden, blijft Gibson in de filmindustrie werken, zowel acteren als regisseren, en heeft hij ook belangen in verschillende andere ondernemingen - met een enorme vastgoedportefeuille met huizen en activa over de hele wereld.

Zijn eerste filmrol betaalde hem slechts $ 400, maar naarmate zijn carrière vorderde, kon hij tientallen miljoenen dollars opbrengen om aan één film te werken. Dus hoeveel is regiesensatie Gibson waard? Lees verder om erachter te komen.

6 Hij verdiende zijn eerste cheque van $ 1 miljoen van 'Mad Max'

Gibson begon eind jaren zeventig een grote hit te worden in de filmindustrie. In 1979 begon zijn carrière echt na zijn verschijning in de allereerste Mad Max-film van de daaropvolgende franchise, waarin hij de hoofdrol speelde als het hoofdpersonage Max Rockatansky - de held van de sombere, post-apocalyptische wereld waarin de film zich afspeelt. De film was een enorm succes, bracht meer dan $ 100 miljoen op aan de kassa, en katapulteerde zijn Australische ster naar wereldwijde faam.

Het ongekende succes van de film kwam van een bescheiden budget, wat betekent dat Gibson slechts een schamele $ 15.000 kreeg voor zijn werk aan Mad Max. Hij verdiende echter een aanzienlijk hoger salaris tegen de tijd dat de derde aflevering, Mad Max Beyond Thunderdome, in 1985 tot stand kwam. Voor deze film ontving Gibson zijn eerste bedrag van zeven cijfers - naar verluidt $ 1,2 miljoen.

5 Mel Gibsons grootste salarisbedragen waren meer dan $ 25 miljoen

Mel Gibson's carrière heeft behoorlijk wat ups en downs gekend, en een blik op zijn salarisbedragen door de jaren heen toont dit aan. Voor zijn allereerste filmoptreden, gemaakt terwijl hij nog student was aan het NIDA, ontving Gibson slechts $ 400!

Tegen de tijd dat hij een gevestigde ster was geworden, eiste de Australische acteur echter vergoedingen van ruim $ 25 miljoen. In 2002 - op het hoogtepunt van zijn carrière - verscheen Gibson in de films Signs en We Were Soldiers. Het was een buitengewoon lucratief jaar voor hem: hij ontving alleen al voor deze twee films meer dan $ 50 miljoen.

4 De regie van Mel Gibson heeft hem echter het meeste geld opgeleverd

Deze astronomische bedragen zijn echter slechts een kleinigheidje als je kijkt naar Gibsons inkomsten uit zijn regiewerk. Misschien wel zijn grootste film, The Passion of the Christ, zag hem meer dan $ 30 miljoen van zijn eigen geld investeren in productie - maar de investering heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Omdat hij de rechten bezat op een verlaging van 50% van de uiteindelijke winst van de film, ontving Gibson meer dan $ 300 miljoen aan kassabonnen voor deze zeer controversiële film.

3 Mel Gibson heeft ook miljoenen ontvangen van filmmerchandise

Het regisseren, financieren en produceren van je eigen film kan financieel grote beloningen opleveren als de film succes heeft, en het heeft Gibson echt veel opgeleverd toen het ging om het religieuze epos The Passion of the Christ uit 2004. Naast een zeer gezonde verlaging van de kijkinkomsten voor de film, kwam Gibson ook in de rij om een aardig bedrag te ontvangen voor de merchandise van de film. Volgens Celebrity Net Worth zag Gibson tussen de $ 50-100 miljoen aan Passion-merchandise.

De dvd-verkoop voor de film was ook ongelooflijk. Hij verdiende ook minstens $ 75 miljoen aan de verkoop van thuismedia.

2 Mel Gibson is ook een slimme investeerder

Gibson heeft ook andere interesses dan acteren, regisseren en produceren. Zijn rijkdom uit de filmindustrie heeft hem in staat gesteld om zich te vestigen in de zeer lucratieve vastgoedsector. Gibson bezit eigendommen over de hele wereld, waaronder Malibu, Costa Rica, Fiji en in zijn thuisland Australië. Een van zijn meest waardevolle bezittingen die hij in zijn tijd bezat, een groot landgoed in Connecticut, VS, werd gekocht voor $ 9 miljoen en later verkocht voor $ 40 miljoen in 2007, waardoor hij een nette winst op het onroerend goed maakte.

Hij geeft zeker graag uit aan onroerend goed en land. Naar verluidt heeft hij ooit $ 15 miljoen alleen uitgegeven op een vulkanisch eiland in de Stille Zuidzee. Niet slecht!

1 Dus hoeveel is Mel Gibson in totaal waard?

Al deze enorme acteersalarissen, bestuurdersvergoedingen en onroerendgoedwinsten wekken zeker de indruk dat Gibson een buitengewoon rijk persoon is. Je zult er misschien versteld van staan hoeveel hij eigenlijk waard is. Rekening houdend met zijn hele financiële geschiedenis, inclusief verschillende liefdadigheidsinhoudingen, is Gibson - in totaal - een behoorlijk ongelooflijke $ 425 miljoen waard, en zelfs dit cijfer is misschien een grove onderschatting.

Gibson's decennialange werk in de entertainmentindustrie, zijn dramatische wendingen in iconische films en track record voor innovatief werk hebben hem tot een uitzonderlijk rijke man gemaakt - zelfs onder de rijke elite van de acteerwereld.

Aanbevolen: