Kate Winslet Vs. Leonardo DiCaprio: welke 'Titanic'-ster is nu meer waard?

Inhoudsopgave:

Kate Winslet Vs. Leonardo DiCaprio: welke 'Titanic'-ster is nu meer waard?
Kate Winslet Vs. Leonardo DiCaprio: welke 'Titanic'-ster is nu meer waard?
Anonim

Hollywood A-listers Leonardo DiCaprio werden allebei beroemd nadat ze samen de hoofdrol speelden in de kaskraker van James Cameron, Titanic. In de film speelden de twee fictieve door sterren gekruiste geliefden wiens tragische liefdesverhaal velen vandaag de dag nog steeds achtervolgt.

Sindsdien hebben deze sterren een opmerkelijke carrière opgebouwd. En in feite werden zowel DiCaprio als Winslet later Oscarwinnaars.

Sinds Titanic hebben DiCaprio en Winslet zelfs nog een film samen gemaakt. In de loop der jaren zijn de twee acteurs ook echt goede vrienden geworden (ze hebben zelfs samen de Golden Globes bijgewoond).

En hoewel er nooit enige rivaliteit of vijandigheid tussen twee is geweest, vragen fans zich af hoe deze sterren het echt tegen elkaar opnemen. Specifiek, welke Titanic-ster heeft nu het hoogste vermogen?

Kate Winslet heeft sindsdien succes gevonden in zowel films als series

Winslet is misschien tot sterrendom gestegen na Titanic, maar de hoofdrol in een van de grootste films in Hollywood betekende in eerste instantie niet noodzakelijkerwijs filmaanbiedingen.

De actrice had op dat moment zelfs twee van haar zeven Oscar-nominaties binnengehaald (ze kreeg eerder een Oscar-knik voor haar ondersteunende rol in Sense and Sensibility), maar dat deed er niet toe. Winslet voelde zich nog steeds de buitenstaander.

“Ik was het meisje met overgewicht dat altijd aan het einde van de lijn zou zijn. En omdat mijn naam een W was, kwam ik soms niet eens door de deur van de auditie omdat ze geen tijd meer hadden voor de W's', onthulde Winslet tijdens een paneldiscussie voor de Los Angeles Times. “En ik was in Titanic. Het is gek.”

Het hielp ook niet dat Britse media rond deze tijd op de actrice mikten. "De Britse pers was eigenlijk best onaardig tegen me", herinnerde ze zich ook tijdens de WTF-podcast van Marc Maron. "Ik herinner me dat ik dacht: 'Oké, dit is verschrikkelijk en ik hoop dat het voorbij gaat.'"

Het ging uiteindelijk over en Winslet was op weg naar betere dingen.

Door de jaren heen speelde Winslet in kritieke hits zoals Iris, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Little Children, Steve Jobs en The Reader, waarmee de actrice haar eerste Oscar won.

Tegelijkertijd speelde ze ook een beroemde ster in The Holiday, Steven Soderbergh's culthit, Contagion, en de Divergent-films. Daarnaast is Winslet ook herenigd met DiCaprio voor de film Revolutionary Road.

De Britse actrice waagde zich later ook aan episodische projecten, waarbij ze de hoofdrollen op zich nam in de miniserie Mildred Pierce en later in de succesvolle HBO-serie Mare of Easttown, waarmee Winslet haar eerste Emmy won.

Uiteindelijk resulteerde al dit harde werk in een nettowaarde van $ 65 miljoen voor de actrice.

Leonardo DiCaprio werd een succesvolle acteur en filmmaker

Voor DiCaprio was Titanic de film die hem zeker naar het sterrendom heeft gedreven. Net als Winslet heeft hij misschien al een Oscar-knik gekregen (voor What's Eating Gilbert Grape?) voordat hij de film maakte, maar deze kaskraker was degene die hem echt op de kaart zette.

En met de intense schijnwerpers op de acteur nadat Titanic uitkwam, besloot DiCaprio even een stapje terug te doen. “Het was een heel surrealistische periode. Het was bizar , vertelde de acteur aan Time Out. “Ik heb een paar jaar pauze genomen omdat het zo intens was. Ik moest opladen en opnieuw focussen.”

Toen DiCaprio eenmaal terugkwam, maakte hij echter duidelijk dat hij het meende. Om te beginnen richtte DiCaprio het film- en televisieproductiebedrijf Appian Way Productions op. Zijn allereerste project als producer was behoorlijk ambitieus, The Aviator.

De acteur besloot ook de legendarische Martin Scorsese in te schakelen om het project te leiden. Terugkijkend gaf DiCaprio toe dat het een gewaagde zet was.

"In staat zijn om te zeggen, wacht, dit is iets waar ik in geloof, en dan een directeur van het kaliber van Scorsese gaan vragen?" "Dat was niet alleen zenuwslopend, het bracht een heel ander verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee", zei hij tegen Deadline.

Het blijkt dat The Aviator het begin zou zijn van DiCaprio's constante samenwerking met Scorsese. In de loop der jaren werkten ze samen aan films als The Departed, Shutter Island en The Wolf of Wall Street.

DiCaprio zou ook schitteren in andere kritieke hits zoals Blood Diamond, Inception, J. Edgar, Django Unchained, The Great Gatsby, The Revenant en meer recent, Once Upon a Time… In Hollywood met mede-Oscar-winnaar Brad Pitt.

Gedurende zijn hele carrière bleef DiCaprio zowel grote acteer- als productieprojecten nastreven. En uiteindelijk wierp deze stap zijn vruchten af voor de A-lister. Er wordt nu zelfs geschat dat DiCaprio ergens tussen de $260 en $300 miljoen waard is.

Op basis van de meest recente schattingen lijkt het erop dat DiCaprio zijn voormalige co-ster gemakkelijk kan verslaan als het gaat om rijkdom. Dat kan zijn omdat Winslet pas de laatste jaren is begonnen met produceren (ze diende eerst als uitvoerend producent bij Mare of Easttown).

Dat gezegd hebbende, lijkt de actrice meer werk achter de schermen na te streven (ze dient ook als producer van twee films waarin ze gaat schitteren), hoewel het onduidelijk is of ze eindelijk haar eigen productiebedrijf zal lanceren.

Misschien kan DiCaprio haar overtuigen om een winkel op te zetten?

Aanbevolen: