Twilight vs Hunger Games: welke liefdesdriehoek was meer waard?

Inhoudsopgave:

Twilight vs Hunger Games: welke liefdesdriehoek was meer waard?
Twilight vs Hunger Games: welke liefdesdriehoek was meer waard?
Anonim

Twee van de grootste liefdesdriehoeken in de moderne popcultuurgeschiedenis zouden degene moeten zijn die kijkers zien in de Twilight-saga en The Hunger Games-saga. In één saga speelde Kristen Stewart de hoofdrol als de vrouwelijke hoofdrolspeler die werd achtervolgd en begeerd door twee mannelijke personages, gespeeld door Robert Pattinson en Taylor Lautner.

In de andere saga nam Jennifer Lawrence de leiding als een sterke vechter met romantische gevoelens voor twee jonge heren gespeeld door Liam Hemsworth en Josh Hutcherson. Door de obsessie van de samenleving met scenario's van liefdesdriehoeken werden deze films veel populairder… maar welke liefdesdriehoek was eigenlijk het meest huiveringwekkend om te zien?

10 Bella, Edward en Jacob VS. Katniss, Peeta & Gale

schemering/hongerspelen
schemering/hongerspelen

Bella Swan was het volkomen normale, stille verlegen tienermeisje dat naar Forks, Washington verhuisde om bij haar vader te gaan wonen. Terwijl ze daar was, werd ze goede vrienden met een weerwolf genaamd Jacob Black en een vampier genaamd Edward Cullen. Beide jongens vielen voor haar en ze bracht de franchise door met jongleren met haar gevoelens voor beide. Katniss Everdeen was het felle, intelligente en bekwame tienermeisje dat meer op een krijger leek dan op wat dan ook, gebaseerd op de verarmde levensstijl die ze moest leiden. De twee jongens in haar leven waren Peeta Mellark en Gale Hawthorne.

9 Hunger Games Cringe: Katniss & Peeta deden oorspronkelijk alsof ze hun gevoelens deden, maar maakten Gale nog steeds jaloers

Katniss & Peeta
Katniss & Peeta

Toen Katniss Everdeen en Peeta Mellark hun romance voor het eerst begonnen, was het niet echt. Ze hadden helemaal geen legitieme gevoelens voor elkaar. Ze besloten in te spelen op de emoties van kijkers door te doen alsof ze elkaar leuk vonden, omdat ze dachten dat het hen zou helpen om tot het einde van het spel te overleven. Gale zag de nepromantiek zich ontvouwen op tv en was jaloers op wat hij zag omdat hij niet wist hoe nep het was. Uiteraard werden de gevoelens uiteindelijk steeds reëler.

8 Twilight Cringe: Bella gebruikte Jacob bij nieuwe maan zodat ze niet aan Edward zou denken

bella en jacob
bella en jacob

In New Moon, de tweede film van de Twilight-saga, snijdt Bella in haar vingers en begint bloed te druppelen voor de ogen van de Cullen-clan. Jasper kan het niet helpen en probeert haar aan te vallen met zijn vampiertanden naar buiten. Edward is hierdoor zo overstuur dat hij besluit zijn hele familie te ontwortelen om Bella veilig te houden. Zodra Edward en de rest van de Cullen-clan weg zijn, raakt Bella in een depressie door haar eenzaamheid. Ze gaat verder met Jacob te gebruiken voor zijn tijd en aandacht om emotioneel rond te komen. Ze begint ook aan gevaarlijke avonturen waarbij ze mogelijk haar leven verliest om een korte glimp van Edward op te vangen. Behoorlijk in de war.

7 Hunger Games Cringe: Katniss was typisch degene die Peeta redde, in plaats van vice versa

Katniss & Peeta
Katniss & Peeta

Iedereen weet dat Bella in de Twilight-saga altijd de jonkvrouw in nood was, maar in de saga The Hunger Games was Katniss verre van een jonkvrouw in nood. In feite was zij degene die normaal gesproken de redding moest doen als het op Peeta aankwam, die altijd in een soort van problemen verstrikt leek te raken. Een pluim voor haar omdat ze een sterke en krachtige vrouw is die niet gered hoeft te worden… maar waarom moest zij Peeta zo constant helpen? Het was niet erg gelijkmatig.

6 Twilight Cringe: Bella leidde Jacob terwijl ze diep van binnen wist dat ze van Edward hield

bella en jacob
bella en jacob

Bella heeft uiteindelijk altijd geweten dat ze bij Edward zou eindigen als ze het naar haar zin had. Dus waarom zou ze in hemelsnaam zo bereid zijn om de arme Jacob zo lang te leiden? Veel fans vinden dat ze Jacob had moeten verkiezen boven Edward! Jacobs gevoelens voor haar waren zo oprecht en puur omdat hij haar alleen maar gelukkig en veilig wilde zien. Als ze Jacob had gekozen, had ze samen met hem oud kunnen worden en zijn warmte kunnen voelen. In plaats daarvan koos ze Edward die ijskoud aanvoelde en technisch gezien al dood was.

5 Hunger Games Cringe: Gale &Katniss' enige bonding-moment was tijdens het jagen

Gale & Katniss
Gale & Katniss

Het feit dat Gale en Katniss' enige echte bonding-scène in de filmfranchise van The Hunger Games was toen ze samen op jacht gingen, is meer dan ineenkrimpend en ongelukkig. Bella en Edward hadden daarentegen verschillende momenten van verbondenheid vanaf hun dinerafspraak met hem die haar een rondleiding door zijn huis gaf, tot de vele keren dat hij haar redde.

Gale en Katniss hadden contact over hun jachtvaardigheden als het ging om het opsporen van dieren om te eten, maar ze hadden minstens een of twee andere scènes van schattige binding moeten krijgen.

4 Twilight Cringe: Bella gaf haar sterfelijkheid en ziel op voor Edward

bella en edward
bella en edward

Toen Bella ervoor koos om met Edward te trouwen en in een vampier te veranderen, stemde ze er ook mee in haar sterfelijkheid en ziel op te geven. Ze wilde niet meer ouder worden zodat zij en Edward dezelfde leeftijd konden behouden, dus op dat moment dacht ze ook niet echt aan haar toekomst.

Als het hoofd van een vampier wordt afgehakt, houden ze voor altijd op te bestaan… Voor degenen die geloven in een hiernamaals dat een soort hemel omvat, gooide Bella dat idee recht uit het raam.

3 Hunger Games Cringe: Primrose's Death was direct verbonden met Gale

Hongerspelen
Hongerspelen

Het is super huiveringwekkend, maar nog pijnlijker, om te beseffen dat Katniss' jongere zus Primrose is overleden nadat ze werd geraakt door een bom die Gale had gebouwd. Het hele doel van het opofferen van Katniss was om het leven van haar jongere zus, Primrose, te behouden. Om Primrose te laten sterven na alles waar Katniss voor gevochten heeft, was het gewoon te veel voor Katniss om te dragen. Hierdoor heeft ze Gale uiteindelijk volledig uit haar leven verwijderd, ook al was het niet met opzet.

2 Twilight Cringe: Jacob bedrukt op Bella's dochter als zijn tweede beste optie

schemering
schemering

Het grootste huiveringwekkende moment ooit tussen beide franchises is het feit dat Jacob de dochter van Bella en Edward, Renesmee, inprentte direct nadat ze werd geboren. Ja. Hij drukte op haar toen ze een baby was. Eng. Vreemd. Ongemakkelijk op zoveel manieren. Bella ging toen verder met proberen Jacob fysiek te bevechten, maar Jacob beweerde dat het niet echt zijn schuld was. Hij zou een stempel op Bella hebben gedrukt als ze niet verliefd was op Edward, dus hij eindigde met de op één na beste optie - Bella's kind. WAT?!

1 Welke liefdesdriehoek was meer ineenkrimpend? Schemering

schemering
schemering

Beide liefdesdriehoeken waren ineenkrimpend, maar het drama van Twilight tussen Bella, Edward en Jacob spant de kroon. Gedurende de hele saga waren fans verdeeld over de vraag of het mensenmeisje van de vampier of de weerwolf moest houden. Ze koos de vampier na vijf films van regelrechte onhandigheid van Bella die haar hand brak en Jacob in het gezicht sloeg tot Edward die griezelig naar Bella keek terwijl ze sliep.

Aanbevolen: