Welke komiek is meer waard, Tim Heidecker of Eric Wareheim?

Inhoudsopgave:

Welke komiek is meer waard, Tim Heidecker of Eric Wareheim?
Welke komiek is meer waard, Tim Heidecker of Eric Wareheim?
Anonim

Komedie is een kunst die vaak het beste tot zijn recht komt wanneer ze in paren wordt geserveerd, zoals Abbott en Costello, Laurel en Hardy, Fry en Laurie. Voor millennials zou het equivalent van die duo's Tim en Eric zijn.

Tim en Eric, ook bekend als Tim Heidecker en Eric Wareheim, zijn namen die synoniem staan voor de excentrieke en absurdistische humor van Adult Swim. Ze hebben een van de langstlopende ambtstermijnen op het netwerk en shows onder hun naam zijn onder meer Tom Goes to the Mayor, Tim and Eric Awesome Show Great Job, Tim and Eric's Bedtime Stories, Beefboys en Check It Out With Dr. Steve Brule (gespeeld door de Academy Award-genomineerde acteur John C. Reily). Samen met Reiley hebben de twee het genoegen gehad om samen te werken met Bob Odenkirk van Breaking Bad, Zach Galifianakis van The Hangover en ieders favoriete parodiemuzikant Weird Al Yankovic.

Maar afgezien van hun shows die bepaalde melige mijlpalen van het Amerikaanse leven bespotten, zoals de sitcom-parodieën op Beef Boys, het bespotten van cringy wannabe-beroemde types op de kabel op Tim en Eric Awesome Show Great Job en het beschimpen van lokale nieuwstelevisie-persoonlijkheden in Steve Brule hebben de twee een aantal indrukwekkende cv's in Hollywood als individuen. Buiten het optreden hebben de twee allebei een regie- en voice-over op hun naam staan.

Zowel Tim als Eric hebben consistent werk gevonden, zowel bij Adult Swim als in hun eigen ondernemingen, maar heeft de een meer succes geboekt dan de ander? Hoeveel is het komische duo vanaf vandaag waard?

6 Tim Heidecker's acteercarrière

Hoewel de bedragen niet bekend zijn gemaakt, kunnen we ervan uitgaan dat Tim wat gezonde restcheques verzamelt dankzij zijn optredens in films buiten zijn Adult Swim-shows. Tim heeft zowel bijrollen als hoofdrollen gehad in verschillende indie-speelfilms en verscheen in mainstream Hollywood-hits zoals Kristin Wiig's Bridesmaids, evenals The Five Year Engagement, The Comedy, Vacation en Fantastic Four.

5 Eric Wareheims acteercarrière

Net als Tim verzamelt Eric waarschijnlijk een paar restjes omdat hij ook te zien is in een handvol indie- en mainstreamrollen. Eric had een korte terugkerende rol in de NBC-hit sitcom The Office als jeugdvriend van Dwight Schrute en is samen met Tim te zien in de indiefilm The Comedy, die in 2012 werd uitgebracht. Eric is ook te zien in Nathan Fielder's Nathan for You en zijn stem is te horen in Bob's Burgers, The Simpsons, evenals een paar andere Adult Swim-cartoons. Wareheim zou later wat bekendheid verwerven dankzij een ooit populaire Netflix-serie in 2015 (hierover later meer).

4 Tim Heidecker's voice over werk en stand-up

En, net als Eric, is Tim ook te horen als je goed luistert naar enkele van je favoriete tekenfilmprogramma's. Net als Eric is Tim regelmatig in Bob's Burgers verschenen als een verscheidenheid aan verschillende personages (sommige eenmalig en andere terugkerend), en hij is een paar keer te horen op een andere Adult Swim-instelling, Aqua Teen Hunger Force. Hij bracht ook zijn eerste solo stand-up special An Evening With Tim Heidecker uit in 2020.

3 Hun muziek, Tims 'On Cinema' en hun Hollywood regiedebuut

Samen met hun met antiek gevulde comedyshows, zijn zowel Tim als Eric ook een nieuw muziekduo wiens liedjes routinematig te zien zijn in hun Adult Swim-show (titels zijn onder meer "Beaver Boys" en "Petite Feet"). Hun nummers zijn ook uitgebracht op een albumtitel Awesome Record Great Songs Volume 1 (wat tot nu toe het enige volume is). Tim schrijft en neemt ook muziek op in zijn vrije tijd en heeft een paar indie-EP's op zijn naam staan. Naast muziek heeft Tim een podcast en televisieserie met de titel On Cinema, waarin hij zijn minder dan betrouwbare meningen geeft over hedendaagse films, waaronder een reguliere Oscar-special die wordt gehost op Adult Swim. Er moet ook worden opgemerkt dat de twee elk hun Hollywood-regiedebuut samen hadden toen ze de film Tim and Eric's Billion Dollar Movie produceerden, die in wezen het best kan worden omschreven als een lange versie van Tim and Eric's Awesome Show Great Job.

2 Eric Wareheims ambtstermijn op 'Master of None'

Terwijl Tim en Eric allebei indrukwekkende cv's hebben, verwierf Eric in 2015 een zekere mate van mainstream bekendheid toen hij een terugkerende rol kreeg in de Netflix-serie Master of None, waarin voorheen de nu in ongenade gevallen komiek Aziz Ansari in de hoofdrol speelde. Eric kreeg dankzij de show ook nog een paar regiecredits, aangezien hij in het eerste en tweede seizoen een paar afleveringen van de serie regisseerde.

1 Wie is vandaag meer waard?

Tussen hun reguliere samenwerking aan Adult Swim en hun onafhankelijke projecten schatten websites van beroemdheden dat de twee ongeveer dezelfde hoeveelheid rijkdom hebben, variërend van $ 2 - $ 3,5 miljoen elk. Het lijkt erop dat Hollywood geen favoriet tussen de twee kan kiezen en dat is maar goed ook omdat de twee duidelijk even getalenteerd zijn, evenveel bijdragen aan hun projecten en een gezonde werkrelatie onderhouden. Misschien is het omdat ze zowel onafhankelijke carrières als carrières als duo hebben, dat de twee het soort drama en uiteenvallen hebben vermeden die de meeste andere komische duo's treffen. Hoe dan ook, geen van beiden is de dominante financiële machtsspeler in hun relatie geworden.

Aanbevolen: