Het schokkende wat Kate Winslet Leonardo DiCaprio aandeed op hun eerste dag dat ze 'Titanic' filmden

Inhoudsopgave:

Het schokkende wat Kate Winslet Leonardo DiCaprio aandeed op hun eerste dag dat ze 'Titanic' filmden
Het schokkende wat Kate Winslet Leonardo DiCaprio aandeed op hun eerste dag dat ze 'Titanic' filmden
Anonim

Hoewel sommigen het zoetsappig noemen en anderen zeggen dat het overschat is, zijn critici het erover eens dat Titanic voor altijd een van de meest invloedrijke romantische films aller tijden zal zijn.

Het fictieve verhaal van het ware zinken van de RMS Titanic maakte sterren van zijn belangrijkste acteurs, Kate Winslet en Leonardo DiCaprio, en liet een blijvende erfenis na in de wereld van het filmmaken. Hoewel er genoeg gaande is in deze film om kijkers eindeloos bezig te houden, zijn de geheimen achter de schermen die in de loop der jaren zijn onthuld, ook eye-openers geweest!

Sinds de opnames bijna een kwart eeuw geleden zijn afgerond, is onthuld dat Kate Winslet Leonardo DiCaprio iets schokkends heeft aangedaan op hun allereerste filmdag. Wat deed ze op de Titanic-set en heeft ze er nu spijt van?

Kate Winslet en Leonardo DiCaprio in 'Titanic'

Het is bijna 25 jaar geleden dat Titanic in de bioscoop verscheen en het epische liefdesverhaal is nog steeds even populair als altijd. Met in de hoofdrollen Kate Winslet en Leonardo DiCaprio, vertelt de film het verhaal van twee jonge mensen - Rose uit de eerste klas en Jack van tussendek - die verliefd worden op de eerste reis van het luxe lijnschip de Titanic in 1912.

De twee personages proberen tegen alle verwachtingen in samen te zijn, geconfronteerd met de grenzen van hun respectievelijke klassen en de mensen die ze niet samen willen zien. Helaas worden Rose's bemoeizuchtige moeder en jaloerse verloofde het minste van hun problemen wanneer het schip halverwege zijn bestemming op een ijsberg botst.

De beruchte portretscène in Titanic

Titanic is een film van filmische schittering met scènes die zowel emotioneel als vol actie zijn, en heeft vele onvergetelijke momenten. Maar misschien vindt de meest beruchte scène in de film plaats net nadat Rose besluit dat ze van Jack houdt. Ze vraagt hem om haar te tekenen 'als een van je Franse meisjes', verwijzend naar de portfolio met schetsen die hij bewaart van zijn reizen over de hele wereld.

Rose trekt haar kleren uit en poseert naakt voor Jack om haar te schetsen. De tekening die hij schetst, die de diamanten halsketting toont die ze draagt, overleeft meer dan 80 jaar onder water en helpt onderzoekers later om Rose te identificeren.

Wat Kate Winslet met Leonardo DiCaprio deed op de eerste opnamedag

Hoewel de naaktportretscène zich halverwege de film afspeelt, was dit de eerste scène die de cast en crew schoten tijdens het maken van Titanic. Dus, om te proberen het ijs te breken, besloot Kate Winslet, die Rose speelde, om Leonardo DiCaprio, die Jack speelde, te flashen.

"Ze schaamde zich er niet voor", herinnert DiCaprio zich in het officiële boek achter de schermen van de film, James Cameron's Titanic. “Ze wilde van tevoren het ijs een beetje breken, dus flitste ze me. Ik was daar niet op voorbereid, dus ze had er een op mij. Daarna voelde ik me redelijk op mijn gemak.”

De vriendschap tussen Leonardo DiCaprio en Kate Winslet

Toen Winslet en DiCaprio eenmaal op hun gemak bij elkaar waren, ontwikkelden ze een sterke vriendschap die de tand des tijds heeft doorstaan. Hoewel hun personages twee van de beroemdste geliefden van de popcultuur zijn, was hun relatie strikt platonisch.

Volgens Cheat Sheet hielpen DiCaprio's frequente grappen over Winslet om hun vriendschap te verstevigen. "Kate eruit halen was puur Leo's taak", meldt Billy Zane, die Rose's verloofde Cal in de film portretteerde. "Hij is er heel goed in geworden. Als hij zijn oogleden niet naar achteren rolde, maakte hij kunstvoorwerpen van lichaamsvloeistoffen.'

In een interview met Glamour onthulde Kate Winslet dat ze tot op de dag van vandaag nog steeds bevriend is met DiCaprio.

We merkten dat we tegen elkaar zeiden: 'Kun je je voorstellen dat de wereld echt wist welke stomme dingen we zeggen?' Ik ga je niet vertellen waar we het eigenlijk over hebben, maar ja, we zijn heel, heel dichtbij, en soms citeren we de vreemde Titanic-regel heen en weer naar elkaar omdat alleen wij dat kunnen, en we vinden het echt grappig.”

Heeft Kate Winslet spijt van de naaktscène?

Hoewel de portretscène een van de meest onvergetelijke uit de film is, heeft Kate Winslet er misschien niet voor gekozen als ze haar tijd weer had.

"Ik wou dat ik niet zoveel vlees had laten zien, maar ik was jong en ik wist dat ik dingen moest bewijzen", zei Winslet over de scène. In een interview in 2012 vertelde ze The Sun dat ze niet naar de scène zou kijken als ze hem opnieuw zou bekijken.

Fans vragen Kate Winslet nog steeds om stills van haar 'Titanic'-naaktscène te ondertekenen

Volgens Best Life Online wordt Kate Winslet ook vaak gebombardeerd met mensen die haar vragen stills te signeren van haar naaktscène uit Titanic, wat haar begrijpelijkerwijs ongemakkelijk maakt.

“Ik teken die niet”, legde ze uit (via Best Life Online). “Het voelt erg ongemakkelijk. Waarom zou je dat doen? Mensen vragen me vaak om dat te tekenen."

Aanbevolen: