De beroemde regisseurs waarmee Taylor Swift heeft gewerkt

Inhoudsopgave:

De beroemde regisseurs waarmee Taylor Swift heeft gewerkt
De beroemde regisseurs waarmee Taylor Swift heeft gewerkt
Anonim

Muzieksupersterren worden niet veel groter dan Taylor Swift Tijdens haar zestienjarige carrière heeft ze negen studioalbums, 63 singles en 30 promotionele singles uitgebracht. 58 van haar releases hadden begeleidende muziekvideo's, en achter elk van die video's zat een regisseur van wereldklasse die Swift's visie tot leven bracht, een lijst met regisseurs die nu haar bestie Blake Lively omvat. Maar het zijn niet alleen muziekvideo's waar de ster met regisseurs aan heeft gewerkt. De "willow"-zangeres heeft vijf concertfilms van haar werk uitgebracht en verscheen als zichzelf in zowel de Jonas Brothers: The 3D Concert Experience-film als Hannah Montana: The Movie.

Swift stond jarenlang toe dat documentairemaker Lana Wilson en haar team haar schaduwen. Het resultaat was de 2020-documentaire Miss Americana, die Swift volgde door een persoonlijke en professionele metamorfe fase van haar leven. Buiten haar muzikale carrière speelde Swift in vijf grote films, waaronder de stem van Audrey in de animatiefilm The Lorax en een cameo in de Meryl Streep-film The Giver, van de veelgeprezen Australische regisseur Phillip Noyce. Lees verder om enkele van de beroemdste regisseurs te ontdekken waarmee Taylor Swift heeft gewerkt!

7 Garry Marshall regisseerde Taylor Swift in haar eerste rol

Slechts twee weken nadat Taylor Swift de toen jongste ontvanger van Album van het Jaar was geworden bij de Grammy Awards 2010 (voor haar tweedejaars release Fearless in 2008), maakte Taylor Swift haar acteerdebuut in Garry Marshall's romantische komedie Valentine's Day. Swift begon niet klein voor haar debuut en sprong meteen in een ensemble cast van Hollywood-zwaargewichten, waaronder Julia Roberts, Anne Hathaway, Jamie Foxx en Bradley Cooper, in een film geregisseerd door een van de meest productieve filmmakers in de Amerikaanse filmgeschiedenis. Met een carrière die begon in 1960 en doorging tot hij stierf in 2016, regisseerde Marshall enkele van de meest iconische en gedenkwaardige romantische komedies in de geschiedenis, waaronder Pretty Woman en The Princess Diaries.

6 Tom Hooper koos Taylor Swift voor 'Cats'

Buiten haar onstuitbare muziekcarrière staat Taylor Swift bekend om haar pleidooi voor de rechten van artiesten, het bevorderen van de empowerment van vrouwen in de muziekindustrie en voor haar overtuigingen over politiek en LGBTQ+ bondgenootschap. Maar boven al deze persoonlijke eigenschappen is ze misschien het best bekend om haar liefde voor en aanbidding van katten. Dus toen de beroemde Britse regisseur Tom Hooper (The King's Speech, The Danish Girl) de toneelmusical Cats in een speelfilm begon te veranderen, was er geen twijfel over tot welke popzanger hij zich zou wenden voor de rol van Bombularina.

Tijdens het promoten van de film, onthulde Hooper dat hij Swift zeven jaar eerder bijna had gecast als Éponine in zijn bewerking van Les Misérables, maar niet het gevoel had dat de ster paste bij het karakter van een verarmd meisje dat over het hoofd wordt gezien."Ze deed nogal briljant auditie voor Éponine. Ik heb haar niet gecast, maar ik kwam er heel dichtbij", vertelde de regisseur aan Vulture. "Uiteindelijk kon ik niet helemaal geloven dat Taylor Swift een meisje was dat mensen over het hoofd zouden zien. Dus het voelde niet helemaal goed voor haar om de meest vleiende reden." Wetende dat Swift graag aan een musical wilde werken, pitchte Hooper zijn ideeën voor Cats aan de zanger die van hen hield en zou uiteindelijk een origineel lied bijdragen aan de productie, geschreven samen met componist Andrew Lloyd Weber.

5 Taylor Swift verschijnt in de aankomende film van David O. Russel

Ondanks het uitbrengen van twee gigantische albums te midden van een pandemie in 2020, en de act in 2021 te herhalen met de eerste twee van haar heropnames, vond Taylor Swift op de een of andere manier tijd om op te treden in de aankomende titelloze speelfilm van David O. Russel. De film, die in november uitkomt en waarvan geen verhaal of plot is onthuld, staat alleen bekend als een historische film met een ensemblecast, waaronder Christian Bale, Margot Robbie, Anya Taylor-Joy en meer. David O. Russel is de voor een Academy Award genomineerde schrijver en regisseur (en frequente Jennifer Lawrence-medewerker) achter Silver Linings Playbook, American Hustle en Joy, die bekend staat om zijn agressieve uitbarstingen op de set, waardoor Swift-fans de zanger aanspoorden om verlaat de productie.

4 Dave Meyers en Taylor Swift co-regisseerden 'ME!'

Swift werkte samen met de ervaren muziekvideoregisseur Dave Meyers om haar Lover-tijdperk af te trappen en co-regisseerde het snoepkleurige "ME!". Meyers' carrière begon eind jaren negentig met het regisseren van rap- en hiphopvideo's, en begin jaren 2000 was hij de go-to-regisseur in Hollywood, waar hij samenwerkte met enkele van de grootste namen van die tijd, waaronder Britney Spears, Shakira, Jennifer. Lopez en Kelly Clarkson. Voor "ME!" creëerden Meyers en Swift een Hollywood-muzikale pastiche-wereld vol fanfares, kittens, exploderende slangen en paraplu's in Mary Poppins-stijl. De video brak het 24-uurs Vevo-record voor de meeste weergaven en won verschillende MTV Awards tijdens ceremonies over de hele wereld.

3 Jonas Åkerlund regisseerde Taylor Swift's '1989 World Tour'-concertfilm

Swift schakelde de Zweedse regisseur Jonas Åkerlund in om haar tweede concertfilm Taylor Swift: The 1989 World Tour Live te regisseren. De bekroonde regisseur had eerder concerttournees gefilmd voor Paul McCartney en Beyoncé, en won de Grammy voor Best Long Form Music Video voor het regisseren van Madonna's Confessions Tour-concertfilm. Hij heeft aan video's gewerkt met Lady Gaga, Rihanna en Maroon 5 feat. Christina Aguilera. Åkerlund hergebruikte beelden van het concert in de videoclip voor de zevende en laatste single uit 1989, "New Romantics".

2 Joseph Kahn filmde acht Taylor Swift-muziekvideo's

Joseph Kahn is een van de hardstwerkende regisseurs van muziekvideo's in Hollywood. De visionaire regisseur zit achter muziekvideospektakels van Britney Spears, Eminem, Lady Gaga, Katy Perry en Mariah Carey. Kahn werkte voor het eerst samen met Swift in 2014 voor "Blank Space", en zou de komende vier jaar acht muziekvideo's voor de ster regisseren, waaronder de Grammy-winnende video voor "Bad Blood". Kahn zegt dat hun relatie bloeide omdat er geen betrokkenheid was van het platenlabel. "Het is letterlijk zij en ik", zei hij. "Telkens wanneer we een video maken, is er niemand anders bij betrokken. Als ik een bewerking doe, als ik een foto maak, is er geen goedkeuringsproces - zij en ik zien elkaar gewoon - het zijn gewoon twee creatieve mensen creatief worden, wat een zeer ongebruikelijke situatie is in zo'n grote wereld als de platenindustrie."

1 Taylor Swift regisseert nu zichzelf

Taylor Swift is misschien wel een van de beroemdste mensen in de muziekindustrie, dus als het op regisseurs aankomt, is er momenteel misschien niemand beroemder dan zijzelf. Swift begon in 2010 voor het eerst met het vak en werkte samen met regisseur Roman White om de videoclip te regisseren voor de eerste single van het derde album Speak Now, "Mine". Swift zou vasthouden aan de hoofdrol, het schrijven en het produceren van rollen voor haar vierde, vijfde en zesde album, maar keerde terug naar de regisseursstoel met de release van haar zevende studioalbum Lover in 2019, en regisseerde de muziekvideo's voor de eerste drie singles. "ME!", "Je moet kalmeren" en "Lover".

Toen het tijd was om de video voor de vierde single "The Man" te filmen, nam Swift de regietaken zelf op zich, omdat dit de gemakkelijkste en snelste manier was om het voor elkaar te krijgen. "Ik wist dat ik een vrouwelijke regisseur wilde gebruiken… het gebeurde gewoon zo dat ik het niet op tijd met iemand anders voor elkaar kreeg omdat iedereen het druk heeft", zei ze in een making-of-video achter de schermen. "Ik weet precies wat ik wil dat deze video is. Ik weet wie ik wil als DP en AD, dus waarom probeer ik dit niet gewoon? Voor het eerst alleen regisseren." En ze heeft niet achterom gekeken en regisseerde zelf de muziekvideo's van haar achtste en negende album folklore en altijd, evenals de bijbehorende concertdocumentaire Folklore: The Long Pond Studio Sessions en de korte film All Too Well.

Aanbevolen: