10 beroemde regisseurs die begonnen met totaal verschillende carrières

Inhoudsopgave:

10 beroemde regisseurs die begonnen met totaal verschillende carrières
10 beroemde regisseurs die begonnen met totaal verschillende carrières
Anonim

Wanneer je naar je favoriete films kijkt, denk je waarschijnlijk niet na over wie erachter zit. Regisseurs zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor het tot leven brengen van verhalen en het maken van de films waar je van houdt. Er is een enorm team mensen nodig om een film te maken, maar de regisseur begeleidt iedereen om hun visie op de film werkelijkheid te laten worden. Veel mensen gaan ervan uit dat je naar de filmschool moet om regisseur te worden, maar dat is niet waar. Het is mogelijk om directeur te worden zonder naar school te gaan en een diploma te halen.

Er is geen vast pad om regisseur te worden. Maar er zijn enkele dingen die alle regisseurs gemeen hebben. Ze werken hard, oefenen de hele tijd en geven niet op, hoe vaak ze ook worden afgewezen. Hier zijn 10 regisseurs die met verschillende carrières begonnen voordat ze hun dromen waar maakten.

10 John Huston

Voordat hij stierf, zat John Huston 40 jaar in de filmindustrie en regisseerde hij hitfilms zoals The M altese Falcon, The Treasure of the Sierra Madre, The African Queen en Fat City. Maar daarvoor was hij bokser en gebruikte hij zijn vorige carrière als inspiratiebron voor een aantal van zijn films. Volgens MEL Magazine "was boksen een onderwerp dat Huston aanstipte in zijn werk, met name met Fat City uit 1972, over een dronken, zwaaiende vechter (gespeeld door Stacy Keach) die hoopte op een kans op verlossing."

9 Martin Scorsese

Martin Scorsese wordt beschouwd als een van de grootste en meest invloedrijke regisseurs in de filmgeschiedenis. Hij is 78 jaar oud en maakt nog steeds meesterwerken. Hij zit al tientallen jaren in de filmindustrie, maar hij werd bijna priester voordat hij besefte wat hij wilde doen en zijn religie inspireerde hem om zijn films te maken. Volgens MEL Magazine staat Scorsese's religieuze geloof vaak centraal in zijn films. Zijn personages worden vaak achtervolgd door schuldgevoelens, worstelend met een spiritualiteit die in tegenspraak is met hun lage, gewelddadige neigingen.”

8 Kathryn Bigelow

Kathryn Bigelow heeft meer recente hits geregisseerd, zoals The Hurt Locker, Detroit en Zero Dark Thirty. Toen ze in de twintig was, renoveerde ze lofts in New York en probeerde ze schilder te worden. Maar ze realiseerde zich dat ze met een andere vorm van kunstfilm meer mensen kon bereiken. Ze vertelde Time dat beeldende kunst vereist dat je ernaartoe komt met een bepaalde hoeveelheid informatie, een context … dat heb je niet per se nodig met film. Een film is toegankelijk, beschikbaar. Dat was spannend voor mij vanuit politiek oogpunt.”

7 Sofia Coppola

Sofia Coppola regisseerde meerdere hits in de jaren '90 en vroege jaren 2000, zoals Lost in Translation, Marie Antionette, The Godfather: Part III en The Virgin Suicides. Ze ging naar Mills College en het California Institute of the Arts (CalArts) voordat ze directeur werd, maar stopte en begon een kledinglijn genaamd MilkFed. De kledinglijn duurde een paar jaar, maar nu is haar carrière volledig gericht op film.

6 Mel Brooks

Mel Brooks is vooral bekend als acteur, maar hij heeft ook een aantal films geregisseerd. Hij regisseerde enkele films uit de late jaren '60 tot de jaren '90, waaronder Young Frankenstein, Spaceballs en Robin Hood: Men in Tights. Hij probeerde een paar verschillende carrières uit voordat hij de filmindustrie inging. “Hij diende in de Tweede Wereldoorlog en kreeg daarna een baan als drumstel in nachtclubs in de Catskills. Brooks begon uiteindelijk een comedy-act en werkte ook bij de radio en als Master Entertainer bij Grossinger's Resort voordat hij naar de televisie ging , aldus IMDb. Hij regisseert misschien niet meer, maar hij speelt nog steeds in films, ook al is hij 95 jaar oud.

5 Judd Apatow

Judd Apatow heeft iconische komische films gemaakt, zoals Knocked Up, This Is 40 en The 40-Year-Old Virgin. Hij probeerde een stand-upcomedian te worden voordat hij carrière maakte als regisseur. Dat moet de reden zijn waarom zijn films zo hilarisch zijn. Volgens MEL Magazine: Veel stand-ups zijn filmmakers geworden, waaronder Woody Allen, Chris Rock en Louis C. K. (Weet je, misschien is dit niet het beste bedrijf om jezelf mee te vergelijken.) Desalniettemin hebben de stand-up roots van Apatow een aantal van zijn beste werk geïnformeerd, vooral Funny People uit 2009, waarin Adam Sandler speelde als een voormalige stand-up die nu een enorme, hacky filmster.”

4 Jennifer Lee

Jennifer Lee is de eerste vrouwelijke speelfilmregisseur bij Disney Animation Studios en regisseerde de legendarische film Frozen, samen met het vervolg Frozen 2. Ze schreef beide films en schreef ook een paar andere Disney-films, zoals Wreck-It-Ralph, Zootopia en A Wrinkle in Time. Ze is nu de Chief Creative Officer bij Disney Studios en werkt aan meer films. Maar vóór haar succes als filmmaker werkte ze als grafisch kunstenaar in New York en ontwierp ze audioboeken voor Random House. Ze veranderde haar carrière toen ze haar master in film behaalde aan de Columbia University. Als ze als graficus in New York was blijven werken, hadden we nooit geweten van de inspirerende personages in Frozen.

3 Tim Burton

Tim Burton staat bekend om zijn donkere fantasiefilms, zoals Beetlejuice, Edward Scissorhands, Corpse Bride en Frankenweenie. Hij produceerde ook de iconische vakantiefilm, The Nightmare Before Christmas. Miljoenen mensen kennen zijn films, maar ze weten misschien niet dat hij begon als animator voordat hij regisseur werd. Volgens IMDb: Na zijn afstuderen aan de middelbare school ging hij naar het California Institute of the Arts. Net als zoveel anderen die van die school zijn afgestudeerd, was Burtons eerste baan als animator voor Disney.

2 Quentin Tarantino

Quentin Tarantino is een enorme regisseur die hits heeft gemaakt als Reservoir Dogs, Pulp Fiction en Inglourious Basterds. Maar hij had een unieke start van zijn carrière. Hij werkte een tijdje in een bioscoop voor volwassenen, maar daar realiseerde hij zich dat hij regisseur wilde worden. Hij zei in een interview: Ze leerden cameraterminologie in deze acteerles, dus ik kon echt begrijpen wat 'rackfocus' en 'whip pan' en al die dingen betekenden. En op een bepaald moment in die acteerles realiseerde ik me net dat ik regisseur moest worden… Ik realiseerde me dat ik te veel van films hield om er gewoon in te verschijnen. Ik wilde dat de films mijn films waren.”

1 James Cameron

James Cameron is een van de meest succesvolle regisseurs in Hollywood die klassiekers als Titanic en Avatar heeft gemaakt, die beide de best scorende films aller tijden werden. Hij begon zijn filmcarrière in 1978, maar daarvoor had hij een aantal verschillende banen. Hij werkte als conciërge en vervolgens als vrachtwagenchauffeur toen hij begin twintig was, maar stopte om zijn carrière in de film fulltime na te streven. Als hij die sprong in het diepe niet had genomen en zijn baan als vrachtwagenchauffeur had opgezegd, hadden we nooit de inspirerende meesterwerken kunnen zien die hij heeft gemaakt.

Aanbevolen: