Megan Thee Stallion's platenlabel heeft haar aangeklaagd omdat ze dit heeft gedaan

Inhoudsopgave:

Megan Thee Stallion's platenlabel heeft haar aangeklaagd omdat ze dit heeft gedaan
Megan Thee Stallion's platenlabel heeft haar aangeklaagd omdat ze dit heeft gedaan
Anonim

Tegen de tijd dat Megan Thee Stallion haar TikTok-sensatie raphit Savage bereikte in april 2020, als je niet wist wie deze Houston-rapper was voor dit nummer, kende je haar daarna zeker. Het virale nummer werd gevolgd door een remixversie met Beyonce, die veel lovende kritieken kreeg en Megan haar eerste nummer 1 op de Billboard Hot 100 opleverde.

Maar sinds het einde van dat jaar is de 27-jarige, die naar verluidt ruzie heeft gehad met Nicki Minaj, verwikkeld in een wrede vete met haar 1501 Certified Entertainment-platenlabel, waarbij ze beweerde dat het bedrijf niet had betaald haar geld en probeerde opzettelijk haar carrière te saboteren door de release van nieuwe muziek te stoppen.

Hoewel Megan het geluk heeft gehad om door te gaan met het uitbrengen van nummers hier en daar, omdat ze nog steeds vecht voor haar zaak, in de hoop dat een rechter haar contract zal laten beëindigen vanwege de bovengenoemde omstandigheden, heeft ze fans verteld dat haar label maakte haar werk des te moeilijker omdat ze naar verluidt weigeren toestemming te geven, zoals de tijd dat de rapper met BTS wilde werken - een motie die haar label eerst ontkende.

Nadat ze de zaak voor de rechtbank had gedaagd, kreeg ze het recht om haar Butter-remix uit te brengen, maar het spreekt voor zich dat 1501 en Megan op ijzige voorwaarden staan, en er wordt gezegd dat het over geld gaat. Hier is het dieptepunt …

Waarom wordt Megan aangeklaagd?

In maart 2022 ging 1501 Certified Entertainment in tegenspraak met de Grammy-winnaar en zei dat de release van Megans nieuwste project Something For Thee Hotties niet in aanmerking kwam voor een album.

Volgens de gerechtelijke documenten moet Megan het bedrijf nog een album uitgeven voordat ze aan haar contractuele verplichtingen heeft voldaan, maar het laatste aanbod werd door haar label niet als een officiële plaat beschouwd, die het een 'mixtape' noemt..”

Something For Thee Hotties werd uitgebracht in oktober 2021 en werd vermeld als een compilatiealbum. De zaak is nu voor de rechter gebracht omdat Megan heeft betoogd dat haar contract met 1501 al had moeten worden afgesloten na de release van het project, waarvan het label zegt dat ze een officieel album willen.

In de oorspronkelijke zaak, die werd ingediend door de advocaat van Megan, wordt aangevoerd dat SFTH voldoet om als album door te gaan, waarbij wordt uitgelegd dat het oeuvre 45 minuten of meer duurt, wat de enige vereiste is in Megan's contract om te definiëren wat een album is.

Toch stelt 1501 in de tegenklacht dat de nieuwste release geen "origineel materiaal" was omdat het "freestyles bevat die beschikbaar zijn op YouTube en archiefmateriaal" - en slechts 29 minuten aan nieuwe opnames bevat met specifiek Megan's stem.

Het bedrijf beweerde dat Megans' overeenkomst duidelijk verklaarde dat "ze minstens 12 nieuwe master-opnames van haar studio-uitvoeringen van niet eerder uitgebrachte muziekcomposities moet opnemen" om krediet te krijgen voor een album onder haar contract.

Hoe heeft Megan gereageerd?

Nadat het nieuws bekend werd over de rechtszaak die in 1501 was aangespannen, nam Megan de zaak in eigen handen en bekritiseerde ze haar label omdat ze weigerde haar onder het contract uit te laten komen.

Ze schreef naar haar Twitter-volger en zei: Eerst zei de man boven mijn label dat ik hem geen geld verdien … nu klaagt hij aan dat hij probeert me op zijn label te houden omdat hij meer geld wil verdienen lol als ik je geen geld verdien, waarom laat je me dan niet gewoon vallen?”

“Ook, hoe kan ik je MIJN geld schuldig zijn buiten muziek als je team niet eens DAADWERKELIJKE verklaringen kan geven van wat ik verschuldigd ben … je hebt ME ook niet BETAALD sinds 2019.

“Je team heeft SOMETHING FOR THE HOTTIES getekend om als ALBUM te tellen, nu is het dat niet? Grappen

Waarom maken ze ruzie?

In 2020 zei Megan dat haar label weigerde haar nieuwe muziek uit te brengen omdat ze opnieuw over haar contract wilde onderhandelen, wat volgens het bedrijf onmogelijk was.

In een lange video op haar Instagram Live legde de Freak Nasty-tekstschrijver de situatie uitgebreider uit en zei: Toen ik tekende, wist ik niet echt wat er in mijn contract stond.

"Ik was jong. Ik denk dat ik 20 was, en ik weet niet alles wat er in mijn contract stond."

Haar nieuwe rechtszaak tegen het bedrijf vraagt niet om betaling, behalve voor juridische kosten, en het label erkent dat Something For Thee Hotties een album was.

Hierdoor zou Megan eindelijk uit haar contract komen.

Aanbevolen: