Waar staat het vermogen van Richard Madden na zijn Marvel-debuut?

Inhoudsopgave:

Waar staat het vermogen van Richard Madden na zijn Marvel-debuut?
Waar staat het vermogen van Richard Madden na zijn Marvel-debuut?
Anonim

Richard Madden stelde zeker niet teleur toen hij zijn langverwachte Marvel Cinematic Universe (MCU) debuut maakte in de film Eternals uit 2021. In de maanden voorafgaand aan de release van de film keken fans reikhalzend uit naar Maddens vertolking van Ikaris, een Eeuwige die kan vliegen en laserstralen uit zijn ogen kan schieten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat velen verheugd waren om een reünie op het scherm te zien tussen Madden en zijn voormalige Game of Thrones-medespeler Kit Harington.

En hoewel Eternals gemengde recensies heeft gekregen bij de release (het heeft ook te maken gehad met enige controverse), heeft Madden niettemin lof gekregen voor zijn prestaties. Het is duidelijk dat de Schotse acteur een lange weg heeft afgelegd sinds hij begon op de Britse televisie. Dit komt ook heel goed tot uiting in het indrukwekkende vermogen van Madden vandaag.

Richard Madden was al een ster voor de MCU

Madden was al een herkenbaar gezicht lang voordat hij Ikaris werd, dankzij zijn tijd in Game of Thrones als Robb Stark. Daarvoor had de acteur bescheiden succes op de Britse televisie, waar hij begon als kindacteur in de familiekomedie Barmy Aunt Boomerang.

Toen Madden eenmaal lid was van de HBO-serie, ervoer de acteur echter een heel ander niveau van bekendheid. Zoals hij ooit tegen The New York Times zei: "Ik had niet gedacht dat het, zoals - enorm - Game of Thrones zou worden."

Ondertussen, na Game of Thrones, ging Madden door met verschillende filmrollen. Zo speelde de acteur de prins van Lily James in Disney’s live-action versie van Assepoester. Kort daarna speelde hij ook samen met Idris Elba in de misdaadactie The Take.

Jaren later speelde Madden ook de hoofdrol in de met een Oscar bekroonde film Rocketman, die in het leven van muzieklegende Elton John duikt. In de film speelt de acteur de manager van John, terwijl de zanger zelf wordt gespeeld door Taron Egerton.

Tegelijkertijd nam Madden ook de hoofdrol op zich in de voor een Emmy genomineerde Britse serie Bodyguard. En het lijkt erop dat maker Jed Mercurio altijd de acteur in gedachten had voor de rol van David.

"Hij vertelde me dat hij me er altijd voor in gedachten had, dus misschien dat het daarom zo goed bij me paste", herinnerde de acteur zich. "Toen ik Jed [voor de rol] ontmoette, had hij alleen geschreven de eerste drie afleveringen, en ik denk dat de latere afleveringen [mijn casting] weerspiegelen.” De twee hadden eerder ook samengewerkt aan de film Lady Chatterley's Lover.

Hoeveel is Richard Madden vandaag waard?

Schattingen geven aan dat Madden nu ergens tussen de $6 en $8 miljoen waard is. Hoewel het onduidelijk is hoeveel Madden voor Eternals heeft gekregen, is het waarschijnlijk dat zijn salaris in hetzelfde bereik v alt als mede-sterren Gemma Chan en Kit Harington. Daarentegen wordt aangenomen dat hun co-sterren Angelina Jolie en Salma Hayek iets meer betaald kregen.

En hoewel fans misschien denken dat veel van Maddens rijkdom misschien afkomstig is uit zijn tijd bij Game of Thrones, blijkt dat de tijd van de acteur in de HBO-serie niet bepaald financieel lonend was."Mensen denken dat ik [geladen] ben vanwege Game of Thrones, maar weet je, toen ik me daarvoor aanmeldde, was ik 22, met f all op mijn cv, dus ik werd f all betaald", zei de acteur onthuld tijdens een interview.

Zoals fans van Game of Thrones zouden weten, ontving de cast van de show enorme loonsverhogingen tegen het einde van de serie. In feite kregen de belangrijkste castleden, waaronder Harington, naar verluidt minstens $ 500.000 per aflevering. Omdat het personage van Madden echter op brute wijze werd vermoord tijdens de beruchte Red Wedding, miste hij de genoemde financiële meevaller.

Ondertussen was Madden er ook op gebrand om andere inkomstenbronnen buiten acteren te ontwikkelen. En voor Hollywood-sterren zoals hij betekent dat meestal merksamenwerkingen. In het geval van Madden werd de acteur een Calvin Klein-merkambassadeur en het gezicht van zijn nieuwste geur, Defy.

Voor Madden was de samenwerking in wezen een lange tijd op zich wachten. “Ik ontmoette de jongens van Calvin Klein een flink aantal jaren geleden in New York en we wisten niet wat we samen wilden doen. We waren gewoon allebei een beetje aan het uitwaaien, legde de acteur uit.

“Dus we dachten 'Laten we samen iets doen', maar we wisten niet wat. En vanaf die eerste ontmoeting werd het concept voor Defy geboren.”

Op dit moment werkt Madden hard aan zijn aankomende serie Citadel voor Amazon Studios. Uitvoerend geproduceerd door Marvel-aluinregisseurs Joe en Anthony Russo, de actievolle thriller schittert ook met Priyanka Chopra Jonas en Stanley Tucci.

Aan de andere kant is het onduidelijk of fans Madden weer in de MCU zullen zien, gezien het lot van Ikaris in Eternals. Marvel moet ook nog een vervolg op de film aankondigen.

Aanbevolen: