15 Dingen die geen zin hebben over schaamteloos

Inhoudsopgave:

15 Dingen die geen zin hebben over schaamteloos
15 Dingen die geen zin hebben over schaamteloos
Anonim

Als je het ons vraagt, is een van de belangrijkste redenen waarom Shameless de eer verdient, dat het een levensstijl weergeeft die heel veel in de wereld bestaat, maar die vaker wel dan niet wordt genegeerd door verhalenvertellers. Wanneer je echter afstemt op de show, is het ook overduidelijk dat de serie een nogal cartoonachtige weergave van die problemen kan zijn.

Ondanks het feit dat kijkers het prima vinden dat Shameless bepaalde vrijheden over het vertellen van verhalen neemt, blijft het een feit dat de serie een soort interne logica moet hebben. Ondanks dat, als je nadenkt over bepaalde aspecten van de show, is het duidelijk dat schrijvers soms onlogische ideeën hebben laten doorsijpelen. Met dat in gedachten is het tijd om naar deze lijst met 15 dingen te gaan die nergens op slaan over Shameless.

15 Frank gaat Scot Free weg

Afbeelding
Afbeelding

Als het op Frank Gallagher aankomt, lijkt er geen sprake te zijn van zelfdestructief gedrag waar hij zich niet in heeft verdiept. Als gevolg hiervan is het duidelijk dat hij verschillende keren in aanraking is gekomen met de wet en zijn gezondheid is niet de beste. Het idee dat hij überhaupt nog leeft, is echter moeilijk te geloven gezien zijn verleden.

Als je dan bedenkt dat zijn karakter nog leeft en uit de gevangenis blijft, lijkt het niet juist.

14 Ian's Financiën

Afbeelding
Afbeelding

Typisch een behoorlijk realistisch personage, tijdens een relatief recente verhaallijn nam het personage van Ian een dramatische wending toen hij een soort cultleider werd. Terwijl we hem bewonderen die vecht voor misbruikte LGBTQ+-jongeren, vragen we ons af hoe hij zich in die tijd heeft kunnen redden.

Natuurlijk, hij had veel volgers, maar de meesten van hen leken dakloze tieners, dus hoe konden ze het zich veroorloven om te leven?

13 Franks schok

Afbeelding
Afbeelding

Na een traumatische situatie leek Frank Gallagher even een nieuwe weg in te slaan toen hij een gemiddelde baan kreeg en, belangrijker nog, er heel hard aan werkte. Nadat zijn inspanningen echter niet snel vruchten afwierpen, was hij geschokt, gedesillusioneerd en gaf hij zijn nieuwe leven op.

Dat hij ermee stopt, past zeker in de geschiedenis van zijn personage, maar hij is veel te cynisch om verrast te zijn toen zijn nieuwe carrière niet van de grond kwam.

12 Carl die Chuckie kiest

Afbeelding
Afbeelding

Zeker geen onbekende voor de verkeerde kant van de wet, toen Carl Gallagher een smokkelaar werd, was het niet erg verrassend. Het idee dat hij zijn pas ontdekte halfneef Chuckie manipuleerde om hetzelfde te doen, was echter moeilijk te geloven. Per slot van rekening leek het slechts een kwestie van tijd voordat iemand als Chuckie, die zo gemakkelijk te bedriegen was, ze allebei door de politie zou laten pakken.

11 Franks inconsistente positie

Afbeelding
Afbeelding

Laten we eerlijk zijn, ook al beschouwen we onszelf als Shameless-fans, vrijwel alle hoofdpersonages van de show kunnen soms inconsistent zijn. Dat gezegd hebbende, Frank is verreweg de ergste overtreder in die afdeling. Per slot van rekening, van de ene verhaallijn naar de andere, weet iedereen in zijn gemeenschap beter dan zelfs maar naar hem te luisteren, of de meeste van zijn buren volgen zijn voorbeeld.

10 Fiona loopt vrij

Afbeelding
Afbeelding

Afhankelijk van het seizoen in kwestie, kan Fiona de meest of de minst verantwoordelijke Gallagher zijn, en soms betaalde ze voor haar fouten. Maar toen ze luid met haar auto crashte in een landelijk gebied terwijl ze dronken was en haar voertuig 's nachts op de plaats delict achterliet, kwam ze er op de een of andere manier mee weg.

Zeker, ze had een monteur om het eruit te laten zien alsof haar auto de volgende dag was gestolen, maar tegen die tijd hadden de agenten al over haar moeten zijn.

9 En Svetlana maakt er drie

Afbeelding
Afbeelding

Het is duidelijk dat Svetlana, die erg bedreven is in het in de gunst komen bij anderen, volledig begrijpen dat ze haar weg vond tussen een aantal stellen. Kev en V zijn echter altijd zo perfect voor elkaar geweest, zelfs als ze soms hun problemen hebben, net als elk paar, dat ze een "throuple" worden, nooit de snuiftest hebben doorstaan.

8 Volledig verloren verhaallijn

Afbeelding
Afbeelding

Als er één ding is dat Shameless overduidelijk heeft gemaakt, is het dit: de mensen die in de nek van de Gallaghers wonen, houden niet echt van buitenstaanders. Als zodanig waren ze in de war toen verschillende rijke mensen het gebied binnentrokken. Tenminste, ze waren tot het moment dat het hele gentrificatie-plot verdween zonder op enigerlei wijze ingepakt te worden.

7 Debbie kiest Liam

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens een relatief recente Shameless-verhaallijn kreeg Debbie een industrieel ongeval dat zo ernstig was dat een van haar tenen moest worden geamputeerd. Omdat ze zich dat soort operaties niet kon veroorloven, vroeg ze Liam om het voor haar te verwijderen, maar in plaats daarvan viel hij flauw.

Afgezien van hoe nutteloos deze hele verhaallijn was, waarom zou Debbie een onschuldige als Liam haar laten helpen als elke andere Gallagher gekke dingen heeft gedaan?

6 Het Gallagher-huis

Afbeelding
Afbeelding

Ondanks hoe grungy het Gallagher-huis doorgaans is, is hun huis groot genoeg om er een vrij groot gezin te hebben. Dat roept de vraag op, hoe kunnen de Gallaghers het zich veroorloven om daar te wonen? Natuurlijk, de show heeft duidelijk gemaakt dat de familie het huis heeft geërfd, maar het zou nog steeds veel geld kosten om te verwarmen en te koelen en dat wil nog niet zeggen over onroerendgoedbelasting.

5 Frank smokkelt mensen

Afbeelding
Afbeelding

Omdat hij altijd op zoek is naar snel geld, paste de beslissing van Frank Gallagher om goedkope Canadese geneesmiddelen naar Amerika te smokkelen bij zijn karakter. Zijn plannen verschoven echter snel naar het sluipen van zijn Amerikaanse buren naar Canada om hun eigen medicijnen te halen en ze vervolgens over de grens terug te brengen.

Gezien het tweede plan waarbij veel meer mensen betrokken waren, was het duidelijk een stuk riskanter voor Frank en zijn winst nam niet toe, dus de verandering heeft geen zin.

4 Mandy's behandeling

Afbeelding
Afbeelding

Voor deze inzending kijken we niet naar een aspect van de verhaallijnen van deze show dat niet door de beugel kan. In plaats daarvan concentreren we ons op hoe moeilijk het is om te begrijpen hoe de schrijvers van Shameless Mandy Milkovich behandelden.

Ongetwijfeld de meest zorgzame persoon in het leven van Ian en Lip gedurende een lange tijd, was het echt nodig om haar te betrekken bij een gewelddadige partner en dan een escorte te worden?

3 Wat is er gebeurd met de briljante lip?

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens de eerste seizoenen van Shameless was het overduidelijk dat Lip Gallagher een enorm potentieel had vanwege hoe briljant hij was. Hoewel hij vaak in opstand kwam tegen alle verwachtingen, hadden de kijkers op dat moment nog steeds vertrouwen in zijn geest. Vreemd genoeg is het nu zo lang geleden dat Lip zijn intelligentie liet zien dat het lijkt alsof de schrijvers van de show vergeten moeten zijn hoe slim hij zou moeten zijn.

2 Een verhaal van drie Liams

Afbeelding
Afbeelding

Als je bedenkt dat Shameless tot nu toe in de eerste plaats over de familie Gallagher ging, zou je waarschijnlijk denken dat de acteurs die deze personages spelen hetzelfde zijn gebleven. Liam Gallagher werd aanvankelijk echter gespeeld door Brendon en Brandon Sims, daarna namen Blake en Brennan Johnson de rol over en ten slotte brengt Christian Isaiah hem nu tot leven. Dit betekent natuurlijk dat Liam er door de jaren heen heel anders heeft uitgezien als je even oplet.

1 Brug gooien

Afbeelding
Afbeelding

Door de jaren heen heeft Frank Gallagher zijn kinderen keer op keer verraden. Toen ze bij elkaar kwamen en hem van een brug gooiden, een daad die gemakkelijk tot zijn ondergang had kunnen leiden, was het tot op zekere hoogte begrijpelijk.

De Gallagher-kinderen zijn echter veel te sluw om iets te doen dat iemands leven kan kosten op een drukke brug. Per slot van rekening zouden er dan veel te veel getuigen overblijven.

Aanbevolen: