Frank Gallagher: 20 meest schaamteloze dingen die hij ooit heeft gedaan

Inhoudsopgave:

Frank Gallagher: 20 meest schaamteloze dingen die hij ooit heeft gedaan
Frank Gallagher: 20 meest schaamteloze dingen die hij ooit heeft gedaan
Anonim

William H. Macy heeft misschien een Screen Actors Guild Award gewonnen voor uitstekende prestaties door een mannelijke acteur in een comedyserie voor zijn fantastische vertolking van Shameless' Frank Gallagher, maar dat betekent niet noodzakelijk dat de patriarch van de familie Gallagher dat ook is. verdient de liefde van de fans.

Het grootste deel van de problemen waarmee de Gallagher-kinderen in de afgelopen negen seizoenen van de populaire Showtime-serie te maken hebben gehad, is op de een of andere manier de schuld van Frank. Jarenlang koos hij ervoor om meer tijd aan de bar door te brengen dan om zijn kinderen op te voeden, dus Fiona, Lip, Ian, Debbie, Carl en Liam moesten de vele moeilijkheden van het leven in de South Side het hoofd bieden zonder enige echte hulp van hun verwaarloosde vader. Zelfs toen hij de tijd vond om bij zijn familie te zijn, maakten Franks verwrongen morele code en manipulatieve neigingen hem tot een verschrikkelijk rolmodel.

Frank heeft het leven van verschillende van zijn vrienden en familieleden verwoest, maar hij blijft een favoriet bij fans, ongeacht in welke problemen hij terechtkomt of veroorzaakt voor de mensen om wie hij zogenaamd geeft. Een paar van zijn meest "schaamteloze" plannen en streken mogen echter niet zo gemakkelijk worden vergeven of vergeten.

20 HIJ MAAKTE VOORDEEL VAN SHEILA'S GASTVRIJHEID

Toen de kinderen van Frank het beu waren dat hij alleen thuiskwam als hij een plek nodig had om flauw te vallen, zocht Frank een nieuwe plek om te verblijven. Zijn zoektocht bracht hem op de drempel van de onschuldige en goedhartige Sheila Jackson.

Sheila was ongelukkig in haar huwelijk en wilde wanhopig iemand die echt aandacht aan haar zou schenken en voor wie ze kon zorgen. Gelukkig voor Frank was ze ook agorafobisch en kwam ze nooit het huis uit, dus ze wist niets van zijn slechte reputatie in de South Side. Hij overtuigde haar snel dat hij gevoelens voor haar had en profiteerde van haar gastvrijheid.

19 FRANK KREEG LIAM VAN ZIJN FAMILIE

Frank neemt zijn toevlucht tot achterbakse middelen om genoeg geld te verdienen om te overleven en zijn problemen weg te drinken, omdat hij te lui en onverantwoordelijk is voor een echte baan. Eens deed en verloor hij zoveel weddenschappen met kennissen bij The Alibi dat hij 10.000 dollar schuldig was.

Frank gebruikte zijn jongste zoon Liam om medeleven te winnen, maar een van de barbezoekers die hij geld schuldig was, nam Liam eenvoudigweg als onderpand voor het geld. Franks streken brachten Liam in groot gevaar, en sommige van zijn kinderen hebben hem dat nooit vergeven.

18 FRANK SLUIT ZIJN FAMILIE UIT HUN HUIS

Nadat Frank Fiona's trouwdag had verpest om Sean terug te krijgen, werkten een aantal Gallagher-kinderen en hun vrienden samen om hem van een brug in de ijskoude Chicago-rivier te gooien. Frank lag een maand in coma, maar toen hij wakker werd, ontdekte hij dat niemand had geprobeerd hem te zoeken of dat het hem niets kon schelen dat hij vermist was.

Frank probeerde terug in zijn huis te komen, maar zijn kinderen schopten hem eruit en weigerden hem nog meer medeleven te tonen. Zodra het huis echter leeg kwam te staan, huurde Frank een aannemer in om zijn kinderen buiten te sluiten en hen dakloos te maken, wat bewees dat hij meer gaf om wraak dan om de veiligheid van zijn gezin.

17 FRANK VERVANGEN ZIJN KINDEREN

Nadat Frank eindelijk had geaccepteerd dat zijn kinderen niet langer bereid waren zijn onverantwoordelijkheid en harteloosheid te tolereren, verhuisde hij naar een opvang voor daklozen en probeerde hij ze gewoon te vervangen. Hij begon verschillende tieners daar bij de namen van zijn kinderen te noemen en noemde zijn nieuwe vriendin "Monica" naar zijn ex-vrouw.

Zelfs Frank's "Gallagher 2.0"-vervangende familie schopte hem er uiteindelijk echter uit, omdat ze erachter kwamen dat hij ze had gebruikt om donatiegeld op te strijken.

16 HIJ MOEDIGDE DEBBIE AAN OM HAAR ZWANGERSCHAP EEN RIJK SCHEMA TE MAKEN

Frank en Monica stichtten een gezin lang voordat ze volwassen genoeg waren om dat te doen, maar in plaats van zijn kinderen aan te moedigen een betere weg in het leven te gaan, wilde hij dat ze in zijn voetsporen zouden treden.

Toen een tiener Debbie haar vriend Derek misleidde om haar zwanger te maken, instrueerde Frank haar om het kind te houden, ook al wist hij dat ze nog niet klaar was om een ouder te worden, gewoon zodat hij Dereks ouders kon chanteren om hem geld te geven. Frank moedigde vervolgens Debbie aan om een rijke man te misleiden om voor haar te zorgen.

15 FRANK MAAKTE SHIELA'S AGORAFOBIE SLECHTER

Sheila Jackson was een te zuivere ziel voor Shameless, en het was altijd moeilijk om Frank te zien doen alsof hij van haar hield en misbruik van haar maakte. Franks manipulatie van Sheila werd nog verachtelijker toen hij begon te proberen haar pleinvrees erger te maken.

Sheila's groeiende genegenheid voor Frank inspireerde haar om te proberen buiten haar huis te gaan, zodat ze bij hem aan de bar kon komen en zijn vrienden kon ontmoeten, maar Frank probeerde haar vooruitgang tegen te houden, zodat ze niet van mensen in de stad zou leren dat hij stond bekend als een gestoorde opportunist. Hij deed er alles aan om haar grootste angsten op te wekken.

14 HIJ PROBEERDE LIAM IN EEN DIEF TE MAKEN

Debbie en Carl waren ooit ongelooflijk loyaal aan Frank, maar toen ze eindelijk beseften wat voor soort persoon hij is, probeerde Frank Liam voor zich te winnen in een poging een Gallagher aan zijn zijde te houden. Hij hielp onbaatzuchtig zijn jongste zoon naar een geweldige privéschool te gaan en verheugde zich toen Liam hem een 'goede vader' noemde, zoals hij nog nooit zo genoemd was.

Net toen het leek alsof hij eindelijk in staat was om goed te doen voor een van zijn kinderen, probeerde hij Liams connecties met zijn nieuwe, rijke klasgenoten te gebruiken om van hun ouders te stelen en manipuleerde hij Liam om hem te helpen.

13 HIJ MOEDIGDE CARL AAN ILLEGALE STOFFEN TE VERKOPEN

Carl groeide op met het aanbidden van zijn vader, en Frank gebruikte dat in zijn volle voordeel. Hij greep elke gelegenheid aan om Carl te leren het systeem te bedriegen, weg te komen met het overtreden van de wet en anderen te manipuleren om vooruit te komen in het leven, allemaal in de hoop dat Carl zijn lessen zou gebruiken op een manier die Frank zelf ten goede zou kunnen komen.

Toen Frank erachter kwam dat Carl geld verdiende met het verkopen van illegale middelen, moedigde hij Carl aan om te stoppen met zijn duistere zakelijke onderneming en in plaats van hem te adviseren te stoppen en een betere baan te zoeken, en vaak 'geleende' hij contant geld van zijn zoon.

12 FRANK VERhinderde DOTTIE EEN NIEUW HART TE KRIJGEN

Kort nadat Sheila haar agorafobie begon te overwinnen, ging Frank op zoek naar een nieuwe verblijfplaats en een andere partner om uit te bloeden. Mede-barpatiënt Dottie's afnemende gezondheid en stadspensioen maakten haar het perfecte doelwit.

Dottie kende Frank goed genoeg om hem te wantrouwen, maar ze wilde niet alleen zijn aan het einde van haar leven of vergeten worden nadat ze was overleden, dus nam ze Frank op in haar huis. Frank negeerde vervolgens harteloos een pagina die Dottie vertelde dat ze een nieuw hart had in de hoop dat het in haar testament zou worden geschreven, en liet Dottie nodeloos overlijden.

11 HIJ ROEPT KINDERBESCHERMENDE DIENSTEN OP ZIJN FAMILIE

Toen Frank een schoolproject beledigde en verpestte waar Debbie veel tijd aan besteedde, besefte zijn jongste dochter eindelijk wat een vreselijk persoon haar vader was en snauwde. Ze viel Frank aan met een zak zeep totdat hij het bewustzijn verloor en gooide hem het Gallagher-huis uit.

Frank was zo overstuur door deze daad van verraad dat hij eigenlijk de Kinderbescherming belde op zijn eigen familie. Zonder een ouder of voogd om voor hen in te staan, werden de Gallagher-kinderen door CPS meegenomen en gescheiden.

10 HIJ PROBEERDE SAMMI TE GEBRUIKEN VOOR HAAR LEVER

Toen Franks lever het begaf vanwege zijn jarenlange drinken, werd hij gedwongen iemand te vinden die hem hun lever wilde geven. Geen van zijn kinderen bood zich vrijwillig aan, dus moest Frank zich wenden tot zijn geheime dochter, Samantha Slott.

Frank wist alles van Sammi, maar hij nam niet de moeite haar te ontmoeten totdat hij iets van haar nodig had. Hij gebruikte onhandig romantische tactieken om Sammi naar zich toe te trekken, en toen hij onthulde dat hij haar lang verloren vader was, profiteerde hij van haar verlangen om dicht bij hem te zijn.

9 FRANK VERNIETIGDE SHEILA'S HUIS

Toen Sheila de kans kreeg om haar huis te verkopen voor het dubbele van de marktwaarde, overwoog ze het geld te accepteren en te gebruiken om de wereld rond te reizen. Frank wilde echter niet ergens anders verblijven, dus hij overtuigde haar om haar huis te houden door opnieuw te doen alsof hij gevoelens voor haar had.

Kort daarna ging Frank's "Milk of the Gods"-drankproductie-operatie in Sheila's kelder vreselijk mis en zorgde ervoor dat haar huis opblies. Dit heeft Sheila gelukkig bevrijd om hem te verlaten, maar het is nog steeds verschrikkelijk dat Frank niet eens een verontschuldiging heeft aangeboden of aanbiedt om haar terug te betalen.

8 HIJ MOEDIGDE EEN BENDE AAN OM EEN VREEDZAME GEMEENSCHAP AAN TE VALLEN

Toen Frank werd herenigd met zijn oude vlam Queenie Slott, verhuisde het paar even naar de vredige commune waar ze de afgelopen jaren had gewoond.

Frank kwam erachter dat de commune klaprozen kweekte voor een enorme voorraad, en toen hij in de problemen kwam met een crimineel aan wie hij geld schuldig was, stuurde Frank hem harteloos naar de commune om zijn eigen huid te redden. Verschillende onschuldige mensen kwamen hierdoor om het leven, maar Frank voelde zich niet schuldig voor zijn aandeel in hun overlijden.

7 FRANK GERUNEERD FIONA'S HUWELIJK

Toen Fiona en haar restaurantbaas Sean zich verloofden, leek het alsof ze eindelijk op weg was om voor een keer gelukkig te zijn. Helaas kon Frank niet zomaar een stap opzij doen en dat laten gebeuren.

Sean sloeg Frank in elkaar na een slechte ruzie, dus de altijd wraakzuchtige Frank ging op pad om het leven van zijn dochters verloofde te beëindigen. Toen zijn poging om een huurmoordenaar in te huren mislukte, besloot hij Sean simpelweg van de foto te verwijderen. Frank wachtte tot de bruiloft om te onthullen dat hij bewijs had gevonden dat Sean loog over zijn nuchterheid, waardoor een diepbedroefde Fiona de bruiloft afzegde en haar grote dag verpestte.

6 FRANK ONDERSTEUNDE CARL EN KASSIDI'S HUWELIJK

Toen Kassidi Carl onder druk zette om met haar te trouwen, vond geen van de Gallagher-kinderen het een goed idee, inclusief Carl zelf. Kassidi probeerde Carl duidelijk op te sluiten in de hoop hem ervan te weerhouden naar de militaire school te gaan, en hun relatie duurde maar een paar weken.

Frank stond echter volledig achter hun huwelijk en moedigde zijn zoon zelfs aan om de sprong te wagen. Zijn steun was waarschijnlijk omdat de relatie tussen Carl en Kassidi leek op die van hem en Monica. Frank is zo egocentrisch dat hij genoot van de gedachte dat zijn zoon in zijn voetsporen zou treden en evenzo onverantwoordelijke beslissingen zou nemen.

5 FRANK GEBRUIKTE DE CAMPAGNE VAN MO WHITE OM GELD TE VERDIENEN

Terwijl veel mensen in de South Side de race van seizoen 9 zagen om een nieuw congreslid te kiezen als een kans om verandering teweeg te brengen in Chicago, zag Frank het als een kans om snel rijk te worden.

Hij moedigde Mo White aan om zich kandidaat te stellen, zodat hij als zijn manager kon optreden, en beweerde tegen zijn collega's dat Mo White kon helpen een echt verschil te maken. Frank wist dat Mo geen interesse had in het doen van echt werk en wist dat Mo een geschiedenis had in het achtervolgen van minderjarige vrouwen, maar hij was te opgewonden om geld te verdienen om te zorgen.

4 HIJ PROFITEERDE VAN IAN'S MANISCHE STAAT

Toen Ian weigerde zijn medicatie voor bipolaire stoornis in te nemen in het achtste seizoen van Shameless, onderging hij een dramatische neerwaartse spiraal. In zijn manische toestand begon hij de titel "Homo-Jezus" te omarmen die de LGBT+-gemeenschap hem verleende, en negeerde de beweringen van zijn vrienden en broers en zussen dat hij de controle aan het verliezen was en irrationeel handelde.

In plaats van Ian te adviseren hulp te zoeken zoals de rest van de familie Gallagher dat probeerde, leunde Frank gewoon achterover en profiteerde hij van de verslechterende mentale toestand van zijn zoon. Frank zag Ians populariteit als een kans om geld te verdienen met het verkopen van T-shirts.

3 FRANK STOPTE NIET MET DRINKEN NADAT HIJ ZIJN NIEUWE LEVER KREEG

Toen Franks lever het begaf in het vierde seizoen van Shameless, gingen fans ervan uit dat hij zou moeten stoppen met drinken. Zijn liefde voor drank kostte hem bijna zijn leven, maar zodra hij een nieuwe lever kreeg, viel Frank meteen terug in zijn oude gewoonten.

Uiteindelijk merkte een van zijn vrienden bij de Alibi dat zijn urine zwart was. Frank werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn arts onthulde dat zijn nieuwe lever optrad. Hij zei nogmaals tegen Frank dat hij moest stoppen met drinken, maar hij weigerde.

2 HIJ MAAKTE INGRID'S KRANKZINNIGHEID ERGER

Terwijl Frank in het ziekenhuis lag, kwam hij Ingrid tegen, een manische vrouw die sprong en hem aanviel. De meeste mensen zouden deze bizarre ontmoeting verward en gestoord hebben achtergelaten door Ingrids gedrag, maar Frank vond haar waanzin aantrekkelijk en besloot haar te achtervolgen.

Ingrid leed aan een vorm van bipolaire stoornis, net als Franks overleden vrouw Monica. Ingrids ex-man zorgde voor haar om ervoor te zorgen dat ze haar medicijnen innam, maar Frank moedigde haar aan om haar mentale toestand te omarmen en zowel haar ex als haar medicatie te laten varen.

1 HIJ HEEFT ZIJN ZOON BETROKKEN OM INGRID ZWANGER TE KRIJGEN

Nog maar een paar dagen nadat ze een relatie hadden, vertelde Ingrid Frank dat ze wilde dat hij haar zou helpen om kinderen te krijgen. Frank hield van het idee om nog een kans te krijgen om vader te worden, dus bracht hij Ingrid naar een vruchtbaarheidskliniek.

De dokter vertelde Frank dat zijn slechte gewoonten en medicijnen conceptie onmogelijk maakten, maar Frank weigerde zijn droom op te geven om meer kinderen te kunnen corrumperen en liet Carl snel een monsterbeker voor hem vullen. Ingrid heeft geen idee dat Franks tienerzoon de echte vader is van haar inkomende kinderen, en Carl vermoedt niet dat er meerdere kinderen op komst zijn.

Aanbevolen: