20 beroemdheden die van tv-programma's zijn opgestart (en waarom)

Inhoudsopgave:

20 beroemdheden die van tv-programma's zijn opgestart (en waarom)
20 beroemdheden die van tv-programma's zijn opgestart (en waarom)
Anonim

Wanneer tv-shows succesvol worden, komt dat door een krachtige combinatie van uitstekend schrijven, regisseren, productiewaarde en, natuurlijk, acteren. Vaak worden acteurs synoniem met de rollen die ze spelen, vooral wanneer een show vele seizoenen duurt. Deze shows worden het brood en boter van een acteur - daarom kan het des te verwoestender zijn als ze worden ontslagen.

Er zijn tal van redenen waarom een acteur zichzelf kan vinden na een succesvolle show: onbetrouwbaar op het werk, slecht gedrag of een rommelig persoonlijk leven. Soms denken acteurs gewoon dat ze te goed zijn voor de shows waardoor ze in de eerste plaats een begrip hebben gemaakt. Dit zijn slechts 20 schetsmatige beroemdheden die uit hun tv-programma zijn geplukt - en waarom.

20 Shannen Doherty's diva-gedrag heeft haar uit Beverly Hills 90210 gehaald en gecharmeerd

Afbeelding
Afbeelding

Shannen Doherty was zo lastig om mee te werken dat ze merkte dat ze uit niet één maar twee shows werd weggestuurd: Charmed en Beverly Hills, 90210. In de show Tori Spelling: Celebrity Lie Detector onthulde de actrice dat ze Doherty had laten opstarten omdat ze een diva was door haar vader (en maker van 90210) Aaron Spelling te vragen haar te ontslaan.

19 Katherine Heigl verbrandde haar bruggen op Grey's Anatomy

Afbeelding
Afbeelding

Bewijs dat je niet in de hand moet bijten die je voedt, Katherine Heigl was op weg naar het Hollywood-sterrendom toen ze besloot om de show die haar beroemd maakte te beledigen. Heigl trok publiekelijk haar naam uit de Emmy-strijd en zei dat ze het materiaal niet had gekregen om een nominatie te rechtvaardigen. Maker Shonda Rhimes deed haar nog beter en schreef haar helemaal uit Grey's Anatomy.

18 Isaiah Washington maakte laster tegen zijn co-sterren over Grey's Anatomy

Afbeelding
Afbeelding

Natuurlijk is er veel drama op de set van Grey's Anatomy, een serie die bekend staat om zijn sappige verhaallijnen. In de eerdere seizoenen was het Isaiah Washington die de boot kreeg nadat hij een integraal lid van de cast was. Washington zou een homofobe smet hebben gebruikt tegen costar T. R. Knight, wat ertoe leidde dat hij snel uit de show werd verwijderd.

17 Patrick Dempsey stapte uit op zijn vrouw tijdens het filmen van Grey's Anatomy

Afbeelding
Afbeelding

Het derde lid van het Grey's-team dat de schoen kreeg, was McDreamy zelf. De verhaallijn die de schokkende dood van Dr. Derek Shepherd zag (in de laagst gewaardeerde aflevering van de serie, volgens IMDb) was gedeeltelijk te wijten aan het feit dat Dempsey moeilijk was geworden om mee te werken en een affaire had met een bemanningslid, wat bijna leidde tot de vernietiging van zijn huwelijk.

16 Mischa Barton dacht dat ze te goed was voor de O. C

Afbeelding
Afbeelding

Sommige actrices denken dat ze de shows die hen beroemd hebben gemaakt gewoon zijn ontgroeid, en willen de sprong naar het grote scherm maken. Mischa Barton is zo'n voorbeeld, aangezien haar personage in seizoen drie werd gedood. Geruchten over haar harde feesten en diva-gedrag werden aangehaald als mogelijke verklaringen, maar de waarheid is dat producenten boos waren dat ze de show überhaupt wilde verlaten.

15 Taylor Momsen gedroeg zich als een verwend kind op Gossip Girl

Afbeelding
Afbeelding

Taylor Momsen heeft gezegd dat ze Gossip Girl verliet om zich te concentreren op haar muziek met de band The Pretty Reckless, maar de waarheid is dat, naarmate de show vorderde, Momsen onbetrouwbaar en grillig werd. Gastster Tim Gunn zei over het werken met Momsen: Ze was zielig, ze kon zich haar regels niet herinneren en ze had er niet eens zoveel.”

14 Michael Pitt was onbetrouwbaar op Boardwalk Empire

Afbeelding
Afbeelding

Boardwalk Empire was een ongelooflijke show met een getalenteerde cast, waaronder Michael Pitt-chef - in ieder geval de eerste paar seizoenen. Bronnen zeiden dat Pitt een slechte arbeidsethos had, vaak dronken was en zich zijn regels niet kon herinneren. Producer Martin Scorsese probeerde het nieuws via de telefoon te brengen, maar moest genoegen nemen met e-mail toen de ontvangst steeds wegviel.

13 Paz De La Huerta was vies op Boardwalk Empire

Afbeelding
Afbeelding

Pitt's Boardwalk costar Paz de la Huerta was evenmin onmogelijk om mee te werken op de set. Haar personage, Lucy Danziger, werd uit de show geschreven na berichten dat de la Huerta vaak dronken was, haar regels niet kon herinneren en zich bizar (en grof) gedroeg tegenover bemanningsleden - hoewel de details van de laatste niet kunnen worden geverifieerd.

12 Brett Butler's verslaving stak de kop op Grace Under Fire

Afbeelding
Afbeelding

De ABC-sitcom Grace Under Fire toonde het leven van een alleenstaande moeder die haar kinderen opvoedde, en liep vijf seizoenen lang met succes tot 1998, toen de hoofdrol, Brett Butler, werd ontslagen. Maar studio-execs hebben haar niet alleen ontslagen - ze hebben de show helemaal geannuleerd! Volgens de New York Times maakte Butlers afhankelijkheid van Vicodin haar "onbetrouwbaar, irrationeel en uiteindelijk niet in staat om te functioneren".

11 Dana Plato kreeg problemen met de substantie bij verschillende slagen

Afbeelding
Afbeelding

Zoals te veel kindacteurs, is het tragisch dat Dana Plato van Diff'rent Strokes een ongelukkig einde had aan haar korte leven. Plato was tot 1986 in de show, maar ze werd na het seizoen '83-'84 als vaste klant verwijderd, toen de productie ontdekte dat ze zwanger was. In 1991 had Plato moeite om een acteerbaan te vinden, bezweek ze aan haar verslavingen en stierf in 1999.

10 Paula Deen werd racistisch tijdens het filmen van Paula's Home Cooking

Afbeelding
Afbeelding

Het is één ding om uit een tv-show te worden gehaald, maar om uit een tv-show met jouw naam te worden gehaald, is een heel ander niveau van vaardigheid vereist! De titulaire show van Paula Deen werd in 2013 stopgezet na 14 na berichten dat Deen racistische opmerkingen gebruikte bij haar werknemers, inclusief het n-woord. Sindsdien heeft ze geen show meer bij Food Network gehad.

9 Columbus Short werd gearresteerd op schandaal

Afbeelding
Afbeelding

Columbus Short had zelf een waargebeurd schandaal waardoor hij werd opgestart uit de Shonda Rhimes tv-show! Kort duurde drie seizoenen tot 2014 toen bekend werd dat hij was gearresteerd voor huiselijk geweld tegen zijn vrouw. Short belandde dat jaar in een neerwaartse spiraal en werd in juli 2014 gearresteerd voor openbare dronkenschap.

8 Charlie Sheen werd gek op twee en een halve man

Afbeelding
Afbeelding

Charlie Sheen's zeer publieke ineenstorting is mythisch in zijn schande geworden, en het leidde tot het einde van de grootste geldkoe die hij had: Two and a Half Men. Het contract van Sheen werd in 2011 beëindigd. Producer Chuck Lorre stuurde een brief van 11 pagina's naar de advocaat van Sheen waarin stond: "Uw cliënt is betrokken geweest bij gevaarlijk zelfdestructief gedrag en lijkt erg ziek te zijn."

7 Roseanne Barr dacht niet na voordat ze tweette en werd in de kast gezet

Afbeelding
Afbeelding

Toen Roseanne terugkeerde naar de ether, kreeg het hogere beoordelingen dan iemand ooit had verwacht, waardoor er meteen een tweede seizoen werd besteld. Helaas stopte komiek en ster Roseanne Barr het succes van de show toen een tweet die ze schreef waarin ze voormalig senior adviseur Valerie Jarrett belasterde, viraal ging. De racistische toon van de tweet leidde ertoe dat ABC de show opnieuw bewerkte om te bestaan zonder Barr, en hernoemde The Conners.

6 Jenny McCarthy's anti-vaxx houding kreeg haar uit het zicht

Afbeelding
Afbeelding

Toen Jenny McCarthy als panellid verscheen in de talkshow The View, leidde dit ertoe dat veel meer mensen verkeerde informatie kregen over vaccinaties, zoals gepromoot door de actrice. Haar opvattingen waren zo controversieel dat ze tot protesten leidden en McCarthy werd uit de show verwijderd. Het vuren lijkt McCarthy echter niet te vertragen, helaas.

5 Mackenzie Phillips raakte één dag per keer verslaafd

Afbeelding
Afbeelding

Mackenzie Phillips speelde de eerste vijf seizoenen in de sitcom One Day At A Time (niet te verwarren met de show met dezelfde naam op Netflix) voordat ze werd ontslagen. Het persoonlijke leven van Phillips was rommelig, met haar verslaving en een arrestatie wegens wanordelijk gedrag. Ze was consequent te laat bij de repetities en onsamenhangend, wat uiteindelijk leidde tot haar ontslag.

4 Julie McCullough poseerde voor Playboy tijdens het filmen van groeipijn

Afbeelding
Afbeelding

Als een ster een gastrol niet leuk vindt, raad eens wie die ronde gaat winnen? Julie McCullough speelde Julie Costello, de vriendin van Kirk Cameron op het scherm. Toen Cameron - een wedergeboren evangelische christen - hoorde dat McCullough in Playboy had geposeerd, eiste hij echter dat ze uit de show zou worden ontslagen. Cameron bood later zijn excuses aan (hoewel niet rechtstreeks aan McCullough, die het hoe dan ook weigerde te accepteren).

3 Lisa Robin Kelly vocht tegen verslaving tijdens die show uit de jaren 70

Afbeelding
Afbeelding

Een ander triest geval van verslaving waarbij een jong talent werd gepakt, was dat van Lisa Robin Kelly, die Laurie Forman speelde in That '70s Show. Kelly werd abrupt uit de show geschreven voor haar personage om in seizoen drie naar de schoonheidsschool te gaan en keerde daarna terug voor vier afleveringen in seizoen vijf. De reden hiervoor kwam voort uit Kelly's afhankelijkheid van alcohol. Ze stierf later in 2013.

2 Danny Masterson kreeg te maken met beschuldigingen van mishandeling op de ranch

Afbeelding
Afbeelding

Aluminium van That '70s Show, Danny Masterson werd later ontslagen bij Netflix's The Ranch in 2017. Masterson werd beschuldigd van een hele reeks gewelddadige handelingen, en velen dachten dat zijn banden met Scientology de acteur mogelijk hebben beschermd van de confrontatie met justitie. Het duurde even nadat de beschuldigingen waren geuit voordat Netflix Masterson officieel uit de show had verwijderd.

1 Kevin Spacey's kwaadaardige verleden kwam terug om hem te achtervolgen in House of Cards

Afbeelding
Afbeelding

Kevin Spacey's geschiedenis van geweld en manipulatie is de afgelopen jaren goed gedocumenteerd na tientallen jaren in het ongewisse te zijn gehouden, en ze hebben geleid tot een aantal echte veranderingen, zoals het zien van hem verdreven uit de succesvolle Netflix-show House of Cards. Zijn personage werd gedood en het laatste seizoen concentreerde zich in plaats daarvan op het personage van zijn vrouw Robin Wright op het scherm.

Aanbevolen: