20 tv-programma's die zijn gemaakt om af te brokkelen

Inhoudsopgave:

20 tv-programma's die zijn gemaakt om af te brokkelen
20 tv-programma's die zijn gemaakt om af te brokkelen
Anonim

Televisie is een enorm vermakelijke bron van industrie, maar het is fascinerend om te zien hoe het medium zich sinds het begin heeft ontwikkeld en veranderd. Televisie heeft typisch de vinger aan de pols van de samenleving en helpt bij het creëren van net zoveel popcultuur als waarop het commentaar geeft. Het is niet eenvoudig om een succesvolle televisieserie te maken, maar naarmate de eb en vloed van de industrie onvoorspelbaarder worden, is er nog minder zekerheid dan voorheen. Er zijn nu meer shows, kanalen of streams om naar te kijken dan ooit tevoren met deze enorme hoeveelheid inhoud die voor sommigen overweldigend is.

Het is verhelderend om te zien hoe televisie in de loop van de tijd is veranderd, maar er zijn enkele shows die vanaf het begin gedoemd waren te mislukken. Er kunnen een aantal factoren zijn die betrokken zijn bij het annuleren van een televisieshow, maar er zijn ook veel programma's die duidelijk slechte ideeën waren die gedoemd waren te mislukken. Daarom zijn hier 20 tv-programma's die zijn gemaakt om af te brokkelen.

20 Werk het

Afbeelding
Afbeelding

Het is moeilijk te geloven dat Work It geen grap is van Adult Swim of Saturday Night Live, omdat het zo universeel een slecht idee is. De serie kijkt naar twee mannen die besluiten zich als vrouw te verkleden om banen veilig te stellen, omdat ze denken dat de economische recessie mannen meer dan vrouwen heeft getroffen.

Als dit uitgangspunt niet gebrekkig genoeg was, waren het schrijven en de karakters niet subtieler. Alleen omdat zoiets als Bosom Buddies in de jaren '80 een beetje kon werken, wil nog niet zeggen dat iets soortgelijks in 2012 kan werken. Critici waren meedogenloos en eigenlijk sprak elke belangengroep zich uit tegen de show. Er werden slechts twee afleveringen uitgezonden voordat ABC het trok.

19 Supertrain

Afbeelding
Afbeelding

Supertrain is een kolossaal monument van mislukte overmoed. Het is alsof Elon Musk probeerde een tv-show te maken. Supertrain moest zijn als Love Boat, maar dan in een luxe bullet-trein, maar met een meer bovennatuurlijke sfeer. Het was de duurste televisieshow aller tijden in de VS bij de productie in 1979. NBC betaalde 10 miljoen dollar (in 1979 geld!) gewoon voor drie modeltreinen van verschillende afmetingen die werden gebruikt voor de buitenopnamen van de show. De productie kreeg te maken met een grote tegenslag toen een van deze treinen crashte.

NBC zette alles in op Supertrain en maakte er veel reclame voor, maar het had slechte beoordelingen en slechts negen afleveringen werden uitgezonden na al deze inspanningen. Internationale distributeurs zoals de BBC hebben ervoor gekozen het programma niet uit te zenden en het financiële verlies van Supertrain naast het verlies aan advertentie-inkomsten als gevolg van de Amerikaanse boycot van de Olympische Zomerspelen van 1980 leidde bijna tot het faillissement van het netwerk! Veel succes met de komende Snowpiercer-serie…

18 Heil Honey, ik ben thuis

Afbeelding
Afbeelding

Er wordt op de envelop gedrukt en dan wordt het hele postkantoor in brand gestoken. Het is bijna ondenkbaar om te geloven dat Heil Honey I'm Home! werd gemaakt, laat staan in 1990. Het is een sitcom uit het Verenigd Koninkrijk die draait om Adolf Hitler en zijn vrouw, Eva Braun, die buren zijn van een joodse familie. De show neemt de dynamiek van zoiets als All In the Family, maar gaat dan met dit alles naar extreem smakeloze en schokkende plekken. Het is niet verwonderlijk dat het één aflevering werd uitgezonden voordat het uit de lucht werd gehaald.

17 Cop Rock

Afbeelding
Afbeelding

Steven Bochco had ABC een hit bezorgd met ruig politiedrama, Hill Street Blues, dus gaven ze hem in feite een blanco cheque om te doen wat hij wilde met het politiedrama. Het resultaat, Cop Rock, een serie muzikale politieprocedures die uitgroeide tot een van ABC's grootste rampen en nog steeds een clou is in de televisie-industrie. Onmiskenbaar ambitieus, iemand had Bochco moeten vertellen dat het publiek dit niet wilde, vooral niet in 1990. Het duurde slechts 11 afleveringen, maar de erfenis ervan blijft hangen.

16 Manimaal

Afbeelding
Afbeelding

Vanaf zijn naam draagt Manimal zijn campiness op zijn mouw, en dat is ook waarom het zo'n gemakkelijk doelwit is. Misschien met een eliteteam van schrijvers, zou een show waarin een man in verschillende soorten dieren verandert, succesvol en uitdagend kunnen zijn, maar dat is het niet en het zeer rudimentaire special effects-werk uit 1983 maakt dit project nog gebrekkiger.

NBC tekende ook het vroegtijdige doodvonnis van de show door het te plannen tegenover Dallas, CBS' grootste kijkcijferkanon, dus Manimal maakte nooit echt een kans. Het werd geannuleerd na acht afleveringen, maar het is erin geslaagd om een cult-aanhang te krijgen, wat meer is dan de meeste van deze shows hebben gedaan.

15 Ren & Stimpy "Adult Party Cartoon"

Afbeelding
Afbeelding

De originele Ren & Stimpy was een van de meer unieke en geliefde programma's op Nickelodeon in de jaren '90, maar de herstart van Spike TV in 2003, Adult Cartoon Party, was een zielloze terugkeer naar de serie die er met terugwerkende kracht in slaagde te bezoedelen het originele programma.

De show omarmde de ergste neigingen van maker John Kricfalusi en pakte onnodig taboe en vulgaire onderwerpen aan. Slechts drie van de negen afleveringen van de show werden zelfs uitgezonden en Billy West, de originele stemacteur van Stimpy, weigerde terug te keren en zei dat het een van de meest verwerpelijke dingen was die hij had gezien.

14 Dat is mijn struik

Afbeelding
Afbeelding

Het is geen verrassing wanneer Trey Parker en Matt Stone, de makers achter South Park, iets controversieel maken. Echter, That's My Bush!, hun politieke satire-sitcom uit 2001, was gewoon te veel voor het meeste publiek. De show oogstte eigenlijk positieve recensies en was meer een schot in de roos van klassieke sitcoms dan een hatelijke aanval op de president, maar het was nog steeds een controversiële zet om de president elke week in kluchtige situaties op televisie te portretteren. De show was gevoelig voor aanvallen en toen het tijd was om de show te vernieuwen, koos Comedy Central ervoor om niet meer afleveringen van de controversiële serie te gebruiken.

13 Jennifer sliep hier

Afbeelding
Afbeelding

Sitcoms zoals Bewitched en I Dream of Jeannie lieten zien dat rare ideeën succes konden hebben, maar die concepten waren in ieder geval optimistisch van aard. Jennifer Slept Here kijkt naar Ann Jillian, een populaire actrice die wordt overreden door een ijscowagen en wordt verbannen naar het huis waar een nieuw gezin intrekt.

Alleen Joey, de tienerjongen in de familie, kan Anns geest zien en ze probeert hem levenslessen te leren terwijl de show vordert. Kort in humor en hoog in morbiditeit, is het niet verwonderlijk dat een sitcom waarin een jongen bevriend is met een volwassen vrouwelijke geest geen verbinding maakte met het publiek en slechts 13 afleveringen duurde. Zelfs de naam is eng!

12 Eldorado

Afbeelding
Afbeelding

Dit is misschien geen serie die op de radars van veel Amerikanen staat, maar het is zo'n slecht idee dat het falen ervan moet worden onderzocht. Eldorado was een BBC-soap uit 1992 die een meer "Europese" en cinema vérité-productiestijl wilde cultiveren die ertoe leidde dat de meeste van zijn cast amateurs waren, om meer "natuurlijke" uitvoeringen te geven.

De show had echter ook een cast die veel verschillende talen sprak en Eldorado koos ervoor om geen ondertitels te bieden, ervan uitgaande dat kijkers de talen zouden kennen of een echte culturele schok zouden ervaren. Er zit misschien een soort van verdienste in dat idee dat nu zou kunnen werken, maar ondanks de zware reclame werd de show als zo'n mislukking beschouwd dat " Eldorado " een afkorting is geworden in de BBC voor een programma dat universeel wordt gepand.

11 Het geheime dagboek van Desmond Pfeiffer

Afbeelding
Afbeelding

The Secret Diary of Desmond Pfeiffer is een gigantische hoofdkrabber. Er zijn veel sitcoms die erin slagen progressief te zijn door hun risicovolle karakter en onderwerp, maar Desmond Pfeiffer slaat de plank volledig mis. De serie speelt zich af in de 19e eeuw en richt zich op Desmond Pfeiffer, de Afro-Amerikaanse bediende van Abrahams Lincoln. En deze show kwam uit in 1998. Voordat de serie zelfs maar uitgezonden was, was er al veel controverse en werden er protesten georganiseerd door de NAACP. Bovenop al deze negatieve publiciteit, was de show een mislukking van de kijkcijfers en werd deze na slechts vier afleveringen geannuleerd.

10 Automan

Afbeelding
Afbeelding

Automan is weer zo'n serie die vanaf de titel vrij eenvoudig te negeren is, en dat is precies wat het publiek deed. Automan was niet eens in staat om alle 13 geproduceerde afleveringen uit te zenden, wat aangeeft hoe ongeïnteresseerd mensen in dit project waren. Het is een dwaas politiedrama waarin een politieagent/computerprogrammeur een CG-hulpje creëert om hem te helpen de misdaad te bestrijden, de titulaire Automan.

9 Viva Laughlin

Afbeelding
Afbeelding

Viva Laughlin was een van de grotere profielfouten voor CBS. Het netwerk sluisde een hoop geld en publiciteit naar de weelderige, complexe productie die probeerde komedie en drama te mengen met muzikale nummers. De show had de grote invloed van Hugh Jackman en Melanie Griffith als headliners in de productie, maar de kijkers waren gewoon niet geïnteresseerd en het kwam over als een grote, dure puinhoop. CBS vond het zo'n slechte zet van hun kant dat ze Viva Laughlin na slechts twee afleveringen trokken.

8 Ironside (2013)

Afbeelding
Afbeelding

Het is altijd een moeilijke stap wanneer netwerken besluiten oude, geliefde programma's opnieuw te maken voor een modern publiek. Ten eerste moet er een echte reden zijn voor deze herstart die iets nieuws op tafel brengt. Ironside uit 2013 met Blair Underwood is een van de meest flagrante voorbeelden van een remake die een oud pand samenvoegt met een populaire, huidige naam en een saai, vergeetbaar project wordt.

Ironside is een verspilling van ieders tijd die erbij betrokken is, het lijkt erop dat niemand plezier heeft in de afleveringen, en de serie veroorzaakte controverse over Blair Underwood die een verlamd personage speelde. NBC trok het na slechts vier afleveringen.

7 Skins (2011)

Afbeelding
Afbeelding

Hoe riskant het is om een klassieke tv-serie opnieuw te maken, het is even controversieel om te proberen een populaire hit uit een andere regio aan te passen en te amerikaniseren. Het tienerdrama Skins is een van de grootste hits van de E4 in het VK en de pittige show liep zeven seizoenen. MTV probeerde een Amerikaanse versie te maken en het kreeg een ongelooflijke controverse die enkele van de internationale verschillen op televisie benadrukte. Deze remake van Skins wilde de adolescente authenticiteit van de originele serie behouden, wat ertoe leidde dat de meeste cast jonger dan 18 jaar oud waren.

Dit veroorzaakte grote terugslag vanwege het overvloedige en seksueel expliciete materiaal van de show, dat door velen zelfs werd gelijkgesteld met kinderpornografie. Dienovereenkomstig hebben meer dan een dozijn grote sponsors allemaal hun advertenties uit de show verwijderd en wilden ze elke associatie vermijden. Het duurde slechts één seizoen van tien afleveringen. Kijken naar zoiets als HBO's Euphoria is een veel betere kijk op hoe je dit soort show voor elkaar krijgt, maar zelfs dan is dat op HBO.

6 The Colbys

Afbeelding
Afbeelding

The Colbys was ontworpen als een spin-off van ABC's hit-glitter- en glamourmelodrama, Dynasty, maar het was een programma dat zowel door critici als het publiek werd opgelicht omdat het in feite een kopie was van Dynasty. In feite werd de show zelfs af en toe op de markt gebracht als Dynasty II: The Colbys, wat ook niet hielp.

De show had een geweldige cast met mensen als Ricardo Montalban, Charlton Heston en Barbara Stanwyck, maar zelfs sommigen van hen begonnen het programma aan te vallen en noemden het rotzooi. De Colbys werd gezien als een afgeleide, onnodige grap die zelfs de cast & crew van de originele Dynasty begon te haten. Het was een mislukking van de kijkcijfers en werd na twee seizoenen geannuleerd.

5 Vader van de trots

Afbeelding
Afbeelding

Animatie is doorgaans een dure onderneming met een lange productietijd, maar NBC kreeg met de Father of the Pride uit 2004 te maken met een serieuze tegenslag. Het netwerk maakte grote golven toen het opdracht gaf tot een primetime geanimeerde komedie die van DreamWorks kwam tijdens het hoogtepunt van hun succes. De show was gericht op de twee leeuwen, evenals vele andere dieren, die betrokken waren bij een Vegas-podiumshow.

Mis-marketing zorgde ervoor dat Father of the Pride eruitzag als een kinderprogramma, maar het was doorspekt met volwassen grappen en seksuele humor. Het hielp niet dat kort voor de première van de show, de echte tegenhangers van de personages, Siegfried en Roy, werden verscheurd door hun eigen tijgers. De show duurde niet lang en het was een groot financieel verlies en een schande voor NBC voor $ 1,6 miljoen per aflevering.

4 De krachten van Matthew Star

Afbeelding
Afbeelding

Netwerkmanipulatie en interferentie is meestal nooit goed nieuws voor een televisieshow, maar het voelt alsof het spel vanaf het begin tegen NBC's The Powers of Matthew Star was gestapeld. De show ging over een tienerjongen op de middelbare school die eigenlijk een buitenaardse prins was met magische krachten. Dit was duidelijk een breed uitgangspunt en veel kijkers hadden er moeite mee.

Als gevolg hiervan verschuift de serie plotseling naar Matthew en zijn buitenaardse voogd die voor de overheid werken, waarbij de hele middelbare school-hoek wordt geschrapt. Het is duidelijk dat het netwerk of de makers niet wisten wat ze wilden dat deze show zou zijn en het gebrek aan identiteit wordt onmiddellijk gevoeld.

3 The Brothers Grunt

Afbeelding
Afbeelding

Gecreëerd door Danny Antonucci, de maker van de ruwe Ed, Edd 'n' Eddy, werd The Brothers Grunt in de jaren negentig ontwikkeld voor MTV en was onmogelijk nog grover. De serie moest profiteren van de populariteit van Beavis and Butt-Head, maar The Brothers Grunt was zo verwerpelijk dat het het publiek afschrikte en Beavis and Butt-Head eruitzag als hoge kunst. Het was een lelijke, verontrustende mislukking die amper een half jaar duurde voordat het werd losgemaakt.

2 Driehoek

Afbeelding
Afbeelding

Triangle was een BBC-soap die van 1981-83 maar liefst drie seizoenen in het VK draaide, maar het is een van de meest bespotte programma's geworden die ooit van het netwerk zijn gekomen. De soapserie speelt zich af op een Britse veerboot die zijn ronde doet en, afgezien van zijn ongelooflijk goedkope uiterlijk, stond er nauwelijks op het spel. Het zou logisch zijn als een bootsoap genaamd Triangle misschien op de een of andere manier de Bermudadriehoek zou betrekken, maar deze titel verwijst naar de reisroute van de veerboot. De kijkers kwamen in opstand en de BBC heeft geprobeerd het te begraven. Het is een goed voorbeeld van hoe een saai idee iets uitdagends moet doen.

1 Koningen

Afbeelding
Afbeelding

NBC's Kings was een enorm ambitieuze productie die bijna Shakespeariaans van aard was en briljant gebruik maakte van talentvolle acteurs als Ian McShane en Brian Cox. Kings was een dure serie voor $ 4 miljoen per aflevering en het was een moderne hervertelling van het bijbelse verhaal van koning David, maar doordrenkt met de esthetiek van een ruig misdaaddrama. Religie is altijd een moeilijk onderwerp op televisie, maar de marketing van NBC leek het bijbelse karakter van het onroerend goed volledig te vermijden, alsof ze zich er zorgen over maakten of zich ervoor schamen.

Als gevolg hiervan hebben degenen die misschien het meest geïnteresseerd waren in de show nooit te weten gekomen dat deze zelfs maar bestond. Het leek alsof NBC koude voeten kreeg over het hele uitgangspunt van de show en voor een show als deze betekent dat dat ze het nooit hadden moeten halen of all-in hadden moeten gaan met het omarmen van het bronmateriaal van de show. Bovendien heeft een roterende uitzenddatum en een aantal maanden uit het schema gehaald de show of het publiek geen plezier gedaan.

Dit zijn enkele van de grootste en meest rampzalige voorbeelden van televisieprogramma's die zijn gebouwd om te mislukken, maar het zijn niet de enige voorbeelden. Geluid uit boven je favorieten in de reacties hieronder!

Aanbevolen: