Van alle personages die Stan Lee heeft gemaakt, waren dit zijn favorieten

Inhoudsopgave:

Van alle personages die Stan Lee heeft gemaakt, waren dit zijn favorieten
Van alle personages die Stan Lee heeft gemaakt, waren dit zijn favorieten
Anonim

Het is moeilijk om iemand te bedenken die tijdens zijn leven een grotere impact heeft gehad op de popcultuur en meer een erfenis heeft nagelaten dan Stan Lee De primaire creatieve kracht achterMarvel Comics gedurende twee decennia is Stan Lee verantwoordelijk voor zoveel van onze favoriete verhalen en personages: Spider-Man, Iron Man, de Fantastic Four, Captain Marvel …moeten we doorgaan? Toen hij in 2018 overleed, was hij nog steeds aan het creëren.

Verre van alleen maar een stripboekschrijver te zijn, werd hij tijdens zijn leven ook vaak geprezen omdat hij zeer actief was in filantropische inspanningen en humanitaire doelen. De Stan Lee Foundation, opgericht in 2010, leeft voort en leeft daarin zijn missie om cultuur, diversiteit, geletterdheid en kunst te promoten. Omdat hij zulke uitgebreide universums heeft gecreëerd, wilden fans natuurlijk weten welk personage in zijn portfolio zijn favoriet is. Dit zijn de personages die Stan Lee het dichtst bij zijn hart heeft gehouden.

6 Lobo

Toen een fan tijdens een Reddit AMA 2008 voor het eerst vroeg wie zijn favoriete personage was, noemde Stan Lee snel zijn meest geliefde personage. "Mijn favoriete DC-personage is Lobo, hoewel je hem geen held kunt noemen." Hij heeft dit gevoel in de loop der jaren nog vele malen herhaald, waaronder twee jaar voordat hij stierf, op een expo in 2016 in Canada, toen hij zelfs zei dat hij wenste dat Lobo een Marvel-personage was geweest in plaats van een DC-personage. Hij was gefrustreerd dat hij vond dat Lobo niet goed was behandeld bij DC. "Ze wisten nooit wat ze met hem aan moesten", zei hij. Hij heeft eraan toegevoegd dat het de gewelddadige aard van Lobo is waar hij zo van houdt.

5 Spider-Man

Stan Lee heeft gezegd dat Spider-Man een van zijn favoriete personages is die hij heeft gemaakt, en is verder gaan ingaan op zijn redenen om hem zo leuk te vinden. Hij legt uit dat Spiderman "de kleine man" symboliseert, wat Stan Lee erg aansprak. Spider-Man had echt een speciaal plekje in zijn hart, en het helpt natuurlijk dat hij het gezicht van de franchise werd en een symbool van Stan Lee's extreem hoge succesniveau.

4 Zwarte Panter

Black Panther was een cultureel belangrijke superheld, die illustreerde hoe fictieve personages en creaties kunnen aansluiten bij actuele gebeurtenissen en sociaal-politieke thema's. Stan Lee creëerde Black Panther tijdens het Civil Rights-tijdperk, toen veel Black-fans geen andere superhelden konden vinden die op hen leken. In een grotendeels blank universum was het belangrijk dat Stan Lee Black Panther creëerde als de eerste Afrikaanse superheld. De film kreeg lovende kritieken van zowel critici als publiek, en speelde Chadwick Boseman in de hoofdrol, die vorig jaar tragisch stierf na een gevecht met kanker en postuum een Golden Globe voor Beste Acteur in een Drama ontving voor zijn rol in Ma Rainey's Black Bottom.

3 The X-Men

Stan Lee hield van de X-men omdat ze "probeerden het juiste te doen in een wereld die hen niet wilde". Verstrikt in situaties waarin ze moeilijke keuzes moesten maken, waren de X-Men erg dwingend voor hem, want dat zijn het soort keuzes waarmee we allemaal elke dag worden geconfronteerd. Het gevoel een 'mutant' te zijn of uit een andere wereld te komen, resoneert bij veel mensen die zich misschien geen echte mutanten voelen, maar zich soms gewoon alleen voelen, als buitenstaanders, of alsof ze op de een of andere manier anders zijn dan andere mensen en dat maakt dat ze zich eenzaam voelen. Nogmaals, we zien dat Stan Lee's favoriete personages degenen zijn waar hun menselijke elementen hun superheld-achtige eigenschappen ver overtreffen.

2 Dr. Banner/The Hulk

Stan Lee staat bekend om het creëren van personages die een meeslepende kern van waarheid bevatten onder hun fantastische uiterlijk. De Hulk sprak fans aan omdat het sprak over de innerlijke woede en onrust die we allemaal wel eens voelen, en wat is er dwingender en universeler dan dat? Alleen omdat we onze T-shirts niet scheuren en groen worden elke keer dat we boos worden, wil nog niet zeggen dat we er soms geen zin in hebben! Terwijl fans jaloers waren dat The Hulk zich volledig op deze manier kan uiten, is Stan Lee altijd duidelijk geweest dat de transformatie van The Hulk een vloek was, geen zegen, bedoeld om ons naar onszelf te spiegelen en het voordeel te vinden van het niet bezitten van zijn superkracht. De Hulk was een van Stan Lee's favoriete personages vanwege dit element van gevoel van controle en overweldigd door emotie, iets wat hij als zeer menselijk beschouwde.

1 Zilveren Surfer

The Silver Surfer was een van Stan Lee's favoriete cocreaties, samen met zijn oude medewerker Jack Kirby. Fans hebben hun ongenoegen geuit dat The Silver Surfer na 18 nummers werd geannuleerd omdat velen het als zijn meest gedurfde en creatieve werk van het tijdperk (eind jaren zestig) zagen, wat ongetwijfeld een van de redenen was waarom Stan Lee aan hem gehecht was. Hij zou de Zilveren Surfer kunnen gebruiken als een middel om zijn eigen boodschappen te versterken over wat het betekende om humanist te zijn, ethisch, ecologisch bewust en sociaal bewust te zijn.

Aanbevolen: