Alles wat we weten over de Lord of the Rings-serie van Amazon

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over de Lord of the Rings-serie van Amazon
Alles wat we weten over de Lord of the Rings-serie van Amazon
Anonim

"The Lord of the Rings" begon als een boek geschreven door de grote fantasy-auteur J. R. R. Tolkien. Hij had een verbeelding die maar weinigen konden evenaren. In 1937 creëerde hij een fantasieroman die bekend staat als 'The Hobbit', wat bedoeld was als een kinderboek. Enkele jaren later schreef Tolkien de serie "The Lord of the Rings". Volgens Biography liet de auteur zich bij de ontwikkeling van zijn werk inspireren door oude Europese mythen.

Lang na de dood van Tolkien vond het verhaal zijn weg naar film. Geregisseerd door Peter Jackson, werd van "The Lord of the Rings" een trilogie gemaakt die bij de release de kassa domineerde. Bovendien eindigde de laatste film, "The Lord of the Rings: The Return of the King", ook met 11 Oscars, waaronder die voor beste film.

En nu, terwijl we wachten tot Amazon met zijn eigen door Tolkien geïnspireerde werk naar buiten komt, is dit wat we weten over zijn plannen tot nu toe:

15 De serie heeft een 'Jurassic'-regisseur aangeboord voor zijn eerste twee afleveringen

In 2019 werd bevestigd dat regisseur J. A. Bayona is ingehuurd om de eerste twee afleveringen te regisseren. Volgens Deadline heeft Bayona een verklaring uitgegeven waarin staat: J. R. R. Tolkien creëerde een van de meest buitengewone en inspirerende verhalen aller tijden, en als een levenslange fan is het een eer en een vreugde om deel uit te maken van dit geweldige team. Ik kan niet wachten om het publiek over de hele wereld mee te nemen naar Midden-aarde en ze de wonderen van het Tweede Tijdperk te laten ontdekken, met een nooit eerder vertoond verhaal.”

14 Will Poulter werd naar verluidt gecast om een hoofdrol te spelen totdat hij zich terugtrok

‘Chronicles of Narnia’-ster Will Poulter werd aanvankelijk gecast voor een hoofdrol in de serie. De acteur had echter besloten zich terug te trekken. Volgens Variety gaf een bron aan dat Poulter planningsconflicten had, waardoor hij niet op de show kon blijven. Op dit moment zijn er echter geen huidige of toekomstige film- of televisieprojecten op de IMDb-pagina van Poulter.

13 Morfydd Clark speelt een jonge Galadriel

Morfydd Clark is gecast om een jongere versie van Galadriel te spelen. Zoals je weet, is Galadriel in de trilogieën ook bekend als de Vrouwe van het Licht. Galadriel werd beroemd geportretteerd door veteraan actrice Cate Blanchett in Jackson's 'Lord of the Rings' en 'The Hobbit' films. Ondertussen staat Clark bekend om haar werk aan de serie 'His Dark Materials'.

12 "Game Of Thrones"-acteur Joseph Mawle zal naar verluidt een schurk spelen

"Game of Thrones"-ster Joseph Mawle (Benjen Stark) is ook gecast voor de hoofdrol in de serie. Volgens Deadline speelt Mawle een schurk die bekend staat als Oren. Op dit moment is er geen verdere informatie over het karakter van Mawle. Naast 'Game of Thrones' speelde Mawle ook in 'Ripper Street', 'Troy: Fall of a City' en 'MotherFatherSon'.”

11 Het verhaal speelt zich af tijdens het tweede tijdperk

Op basis van recente rapporten zal de serie van Amazon plaatsvinden tijdens het tweede tijdperk van Midden-aarde. Volgens Indiewire: "The Second Age beslaat 3441 jaar en eindigt met de eerste ondergang van Sauron, de belangrijkste antagonist van 'The Lord of the Rings'." Jackson's films beginnen met een proloog die zich afspeelt aan het einde van de Second Age en waarin Saurons nederlaag wordt uitgelegd., dus het lijkt erop dat de serie van Amazon zal plaatsvinden in de jaren waarin Sauron aan de macht komt.

10 The Lord of the Rings zal nog steeds filmen in Nieuw-Zeeland

Volgens een verklaring van showrunners J. D. Payne en Patrick McKay: We wisten dat we een majestueuze plek moesten vinden, met ongerepte kusten, bossen en bergen, waar ook sets, studio's en zeer hoge bekwame en ervaren vakmensen en ander personeel. En we zijn blij dat we Nieuw-Zeeland officieel kunnen bevestigen als ons thuis voor onze serie.”

9 De serie zal een korte pauze nemen na het filmen van de eerste twee afleveringen

Terwijl er hard aan het eerste seizoen wordt gewerkt, weet de show al wanneer het tijd is om een kleine pauze te nemen. Volgens een rapport van Deadline zal de productie van de serie tijdelijk worden stopgezet nadat de eerste twee afleveringen met Bayona zijn opgenomen. Hierdoor kan het schrijfteam van de show "het grootste deel van seizoen 2-scripts in kaart brengen en schrijven."

8 De kwaadaardige Sauron zal een prominente rol spelen in de serie

Vanwege de gekozen tijdsperiode van de show, wordt er veel gespeculeerd dat het personage van Sauron prominent aanwezig zal zijn in alle afleveringen. En zoals Rotten Tomatoes opmerkt: Op dit punt in de geschiedenis van LOTR had Sauron het vermogen om een lichamelijke vorm aan te nemen. Dus in plaats van het Grote Oog van de filmreeks, zal hij een mensachtige, vaak Elfenachtige vorm moeten hebben.”

7 The Tolkien Estate dringt erop aan dat het plot dicht bij de boeken blijft

Natuurlijk heeft het productieteam achter de aankomende serie van Amazon tot op zekere hoogte creatieve vrijheid. Het productieteam staat echter ook onder toezicht van het landgoed Tolkien. Tijdens een gesprek met de German Tolkien Society legde Tolkien-wetenschapper en seriesupervisor Tom Shippey uit: "Het Tolkien-landgoed zal erop staan dat de hoofdvorm van de Second Age niet wordt gewijzigd."

6 Het is de duurste tv-serie ooit gemaakt

Natuurlijk kunnen film en televisie belachelijk duur worden, maar het is veilig om te stellen dat netwerken nog nooit zoveel geld hebben uitgegeven als Amazon Studios om de serie 'Lord of the Rings' te realiseren. Volgens The Hollywood Reporter kostten de rechten op de show alleen al maar liefst $ 250 miljoen. En als je de productiekosten meerekent, kom je al snel uit op een totale kostprijs van meer dan $1 miljard.

5 Amazon heeft lopende discussies gehad met Peter Jackson

In 2018 vertelde hoofd van Amazon Studios, Jennifer Salke, aan The Hollywood Reporter: We zijn met hem in gesprek waarvan ik denk dat ze heel vriendschappelijk zijn over hoeveel betrokkenheid hij wil en wat voor soort. We zijn er nog niet achter wat dat precies is. Hij kan zeggen dat hij erbij betrokken is of niet. We zijn nog volop in gesprek met hem over wat voor soort betrokkenheid hij zou voorstellen.”

4 Ian McKellen zou graag zijn rol als Gandalf opnieuw opnemen

Veteraan acteur Ian McKellen speelde de rol van Gandalf op beroemde wijze in zowel de 'Lord of the Rings'-trilogie als 'The Hobbit'-films. Terwijl hij te gast was bij Graham Norton's BBC Radio Show, werd McKellen gevraagd naar de mogelijkheid dat "er nog een Gandalf in de stad is". En als reactie merkte hij op: 'Wat bedoel je met nog een Gandalf? Ik heb geen ja gezegd omdat het me niet is gevraagd, maar stel je voor dat iemand anders het gaat spelen? Wie zou geschikt zijn?”

3 De serie is al vernieuwd voor een tweede seizoen

Het eerste seizoen is misschien nog in productie, maar dat weerhoudt Amazon Studios er niet van om de show vroegtijdig te vernieuwen. Deze vroege pick-up garandeert vrijwel dat fans niet lang hoeven te wachten op het tweede seizoen van de show na de volledige release van het eerste seizoen. Volgens Deadline is het ook mogelijk dat de eerste twee seizoenen achter elkaar worden opgenomen na de vroege korte onderbreking van de show.

2 Amazon zet zich in om vijf seizoenen te maken

Het blijkt dat Amazon Studios er voor de lange termijn in zit wat betreft de 'Lord of the Rings' tv-serie. Toen ze een rechtenovereenkomst aangingen met de Tolkien Estate, New Line Cinema en uitgever HarperCollins, hadden ze ook toegezegd vijf seizoenen van de show te maken. Bovendien is er ook potentieel dat de serie een spin-off zal inspireren, afhankelijk van hoe succesvol het wordt.

1 De show zal naar verwachting ergens in 2021 in première gaan

Zoals je zou verwachten, is er momenteel veel geroezemoes en opwinding rond Amazon's epische 'Lord of the Rings' tv-serie en velen vragen zich af wanneer de show precies in première zou gaan. In 2018 had Salke tegen The Hollywood Reporter gezegd: "Het zal over twee jaar in productie zijn; [in de ether in] 2021 is de hoop. Maar er zijn andere mensen die wensten dat het 2020 was.”

Aanbevolen: