20 buitenlandse tv-programma's op Netflix die de moeite waard zijn om ondertitels voor te lezen

Inhoudsopgave:

20 buitenlandse tv-programma's op Netflix die de moeite waard zijn om ondertitels voor te lezen
20 buitenlandse tv-programma's op Netflix die de moeite waard zijn om ondertitels voor te lezen
Anonim

Na urenlang door Netflix te hebben gescrolld, zeker dat je alles al hebt gezien, wat zou er dan nog meer kunnen zijn? Het blijkt dat er een hele categorie shows uit verschillende landen is, en ze zijn net zo goed gemaakt als degene die we allemaal al hebben gezien.

Het is niet alleen de moeite waard vanwege de unieke en boeiende inhoud, maar het is ook interessant om een kijkje te nemen in een andere levensstijl en totaal andere culturen. Zoals Bong Joon Ho, de regisseur van Parasite zei: "Als je eenmaal de 2,5 cm hoge barrière van ondertitels hebt overwonnen, zul je kennis maken met zoveel meer fantastische films."

Er is een eindeloze hoeveelheid goed gemaakte buitenlandse inhoud op Netflix, dus waarom zou je je beperken tot alleen de shows in het Engels? Of je nu de voorkeur geeft aan drama's, sci-fi of mysteries, er is een show op deze lijst voor iedereen.

20 "The 3%" is een dystopisch drama vergelijkbaar met The Hunger Games

De 3% Netflix-serie
De 3% Netflix-serie

In The 3% is een futuristisch Brazilië verdeeld over twee landen, het ene bekend als het 'binnenland' waar de bewoners in armoede leven, en het andere als 'de offshore', waar ze luxueus leven. Op 20-jarige leeftijd nemen inwoners van de Inland deel aan The Process, waarin ze allemaal strijden door een reeks strategische tests om op The Offshore te leven, en slechts 3% van de mensen wordt geaccepteerd.

19 "High Seas" is voor fans van Murder Mysteries en Titanic

High Seas Spaanse Netflix-serie
High Seas Spaanse Netflix-serie

High Seas volgt twee zussen met veel geheimen om te ontdekken terwijl ze zich midden in een moordmysterie in het buitenland bevinden, een cruiseschip van de hogere klasse. Met elementen uit Titanic en Clue is High Seas een spannend Spaans mysterie dat alleen op Netflix te vinden is.

18 Betrapt worden in "The Rain" is gevaarlijk in deze Deense sciencefictionshow

De Rain Netflix-serie
De Rain Netflix-serie

Zes jaar geleden kwam er een virus uit de regen dat het grootste deel van de menselijke beschaving wegvaagde of besmette. Met het woord van een remedie bundelen een groep overlevenden zich in de hoop de wetenschappers te vinden die hen kunnen helpen redden. The Rain is een Deense serie met elementen van Sci-Fi, Romance en Thriller.

17 "Elite" is als een roddelmeisje met een moordende twist

Elite seizoen 2 op Netflix
Elite seizoen 2 op Netflix

Net als Gossip Girl vindt Elite plaats op een privéschool van de hogere klasse, behalve dat deze in Spanje is. Wanneer drie nieuwe studenten zich inschrijven die niet zo rijk zijn als de rest, nemen de zaken een dodelijke wending. Als je een fan bent van romantiek, drama en moordmysteries, dan is Elite de perfecte show voor jou.

16 "Dark" is als vreemdere dingen, maar veel complexer

Netflix Dark-serie
Netflix Dark-serie

Dark heeft een aantal van dezelfde concepten als Stranger Things, zoals vermiste kinderen, een mysterieuze stad en connecties met de jaren 80. Maar op deze Duitse show wordt het veel ingewikkelder. Er zijn veel puzzels die moeten worden opgelost, en hoewel iedereen van Stranger Things kan genieten, is Dark niet zo gezinsvriendelijk.

15 Een intense overval gaat ten onder in "Money Heist"

Money Heist Spaanse Netflix Promo-afbeelding weergeven
Money Heist Spaanse Netflix Promo-afbeelding weergeven

Money Heist werd een internationaal succes vanwege de intrigerende verhaallijn, interessante personages en iconische kostuums. De show volgt "The Professor" en zijn unieke team van dieven die proberen de grootste overval ooit te plegen. Dit is een show met veel spanning tussen goed afgeronde karakters.

14 Als je van tijdreizen houdt, zou je ook dol zijn op "The Ministry Of Time"

The Ministry of Time netflix spaanse show promo afbeelding
The Ministry of Time netflix spaanse show promo afbeelding

Als je een fan bent van Doctor Who, neemt het Ministerie van Tijd op dezelfde manier komedie en sci-fi op in de show, behalve dat het reizen in deze serie alleen beperkt is tot de aarde. Op het Ministerie van Tijd werken drie tijdreizigers uit verschillende tijdperken samen om de loop van de geschiedenis te helpen veranderen.

13 "Ingobernable" is een politiek drama dat zich afspeelt in Mexico

Ingobernable Netflix-show
Ingobernable Netflix-show

Als je een fan bent van politieke drama's, maar je hebt alle reguliere drama's al gezien, dan is Ingobernable een perfecte show die zich verdiept in de Mexicaanse politiek en drama. Deze show gaat over de fictieve first lady van Mexico, terwijl ze door de strijd gaat van het twijfelen aan haar man.

12 "The Chosen One" is een Braziliaanse thriller over een mysterieuze sekte

The Chosen One Netflix-serie
The Chosen One Netflix-serie

Als drie dokters naar een ver dorp reizen om hun dorpelingen te vaccineren tegen het Zika-virus, worden ze plotseling verwikkeld in een mysterie rond de man die de inwoners van de stad aanbidden - een man die beweert de gave te hebben om anderen te genezen met behulp van bovennatuurlijke vermogens.

11 Fans van Black Mirror moeten "Osmosis" eens bekijken

Afbeelding
Afbeelding

Osmosis speelt zich af in een futuristisch Frankrijk, waar een nieuwe dating-app mensen in contact kan brengen met hun soulmates met behulp van een apparaat dat hun hersengegevens leest. Als je een fan bent van Black Mirror, weet je dat dit waanzinnig veel lijkt op de aflevering "Hang the DJ", en daarom is het perfect voor liefhebbers van sci-fi en romantiek.

10 "Kingdom" is een intrigerende mix van zombies en historische fictie

Koreaans zombie-thrillerkoninkrijk
Koreaans zombie-thrillerkoninkrijk

Kingdom speelt zich af in de 16e eeuw en volgt een prins die voor de taak staat zijn volk te redden nadat de koning ziek is geworden door een virus dat hem en vele anderen in zombies verandert. Hoewel we het zombiegenre misschien al vele malen eerder hebben gezien, beloof ik dat je het nog nooit zo hebt gezien zoals deze Koreaanse serie op Netflix.

9 "Cable Girls" gaat over vrouwen die vechten voor gelijkheid in de jaren 1920

Kabelmeisjes Netflix
Kabelmeisjes Netflix

Als je van de mode en girlpower uit de jaren 20 houdt, dan is Cable Girls echt iets voor jou. Dit Spaanse drama toont de strijd van vrouwen in de jaren twintig toen ze gelijk begonnen te worden aan mannen. Verder is het een show over familie, liefde en vriendschap.

8 Fans van The Marvelous Ms. Maisel zouden dol zijn op "The Most Beautiful Thing"

Het mooiste van Netflix
Het mooiste van Netflix

Net als The Marvelous Ms. Maisel, volgt The Most Beautiful Thing een vrouw die onafhankelijker wordt en in de jaren vijftig de carrière van haar dromen vindt. Nadat ze door haar man is achtergelaten, verandert Maria Luzia zijn eigendom in een nachtclub en wordt ze een artiest in Rio de Janeiro.

7 "Sintonia" is een gewaagd tienerdrama vol Braziliaanse cultuur

Sintonia Braziliaanse Netflix-show Seizoen 1
Sintonia Braziliaanse Netflix-show Seizoen 1

Sintonia is een Braziliaanse serie vol feesten, drama en romantiek. Het volgt drie jeugdvrienden die allemaal van elkaar afhankelijk zijn voor begeleiding in de straten van Sao Paulo, Brazilië. Als je van shows als Shameless en Skins houdt, dan zou Sintonia zeker je volgende binge moeten zijn.

6 Fans van Supernatural zouden genieten van "Diablero"

Mexicaans Fantasy-drama op Netflix Diablero
Mexicaans Fantasy-drama op Netflix Diablero

Roadtrips, demonenjacht en magie zijn allemaal dingen die je op Diablero zult vinden. Wanneer een jong meisje vermist wordt, bundelen een priester, een demonenjager en een superheld hun krachten om het meisje te vinden en de wereld te redden. Dit is een show waar fans van Supernatural dol op zouden zijn!

5 Stephen King is een fan van de Franse horror "Marianne"

Franse horror netflix-serie Marianne
Franse horror netflix-serie Marianne

Als jij een van die zieken bent - zoals ik - die ervan houdt bang te zijn, zal MARIANNE (Netflix) het werk doen. Er zijn glinsteringen van humor die het een STRANGER THINGS-sfeer geven. Het heeft ook (Ik zeg het met alle bescheidenheid) een Stephen King-vibe', deelde King op sociale media. Hij heeft alles al gezegd.

4 "Baby" volgt een tienermeisje uit de hogere klasse dat een dubbelleven leidt

Baby Netflix-drama
Baby Netflix-drama

Ze is rijk, populair, gaat overdag naar een privéschool, maar 's nachts wordt ze een totaal ander meisje… dit is weer een andere show over een meisje dat het beste van twee werelden leeft, maar het is verre van door Disney goedgekeurd. Baby volgt twee tienermeisjes die geboeid raken door het schandalige nachtleven in Italië.

3 "Alwetend" is een sciencefictiondrama en moordmysterie

Alwetende Netflix
Alwetende Netflix

In een wereld waar mensen de hele dag worden gevolgd door drones, ontdekt een vrouw dat iemand haar vader heeft vermoord en dat het op mysterieuze wijze niet is opgenomen. Ze neemt de taak op zich om uit te zoeken wie de misdaad heeft gepleegd en waarom. Omniscient is een Braziliaanse sci-fi-show die we fans van Black Mirror en moordmysteries zouden aanraden.

2 "The Mechanism" is een politiek drama geïnspireerd door ware gebeurtenissen

The Mechanism Netflix-serie
The Mechanism Netflix-serie

Als je een fan bent van Narco, heb je geluk, deze show is gemaakt door dezelfde maker. The Mechanism volgt een politieteam in Brazilië dat ontdekt dat hun regering corrupt is. Voor degenen onder jullie die liever hebben dat je politieke drama's meer realisme hebben, deze was eigenlijk gebaseerd op ware gebeurtenissen.

1 Kijk "Hoe u online (snel) drugs kunt verkopen" als u komische hulp nodig heeft

Snel online drugs verkopen?
Snel online drugs verkopen?

Als alles op deze lijst je een beetje te serieus leek, biedt How To Sell Drugs Online (Fast) de perfecte balans tussen komedie en drama. In deze show zie je hoe een van de meest nerdachtige jongens op de middelbare school erin slaagt een van de populairste dealers in Duitsland te worden, en het is hilarisch.

Aanbevolen: