Hier is waarom Elite op Netflix nu de moeite waard is om te kijken

Hier is waarom Elite op Netflix nu de moeite waard is om te kijken
Hier is waarom Elite op Netflix nu de moeite waard is om te kijken
Anonim

Netflix's Elite is een aangrijpend tienerdrama dat draait om een moordmysterie terwijl het een reeks onderwerpen aanpakt zoals homofobie, drugsgebruik, classisme, religie en seksualiteit. Het drama heeft een boeiend publiek op het streamingplatform. Dit is waarom de show de moeite waard is om eerder vroeger dan later te bekijken.

Het tienerdrama volgt drie arbeidersstudenten (Samuel, Nadia en Christian) die een beurs krijgen voor een elite middelbare school genaamd Las Encinas. Hun aanwezigheid leidt tot voortdurend conflict met de rijke studenten en resulteert in de moord op een medestudent. De show is gemaakt door de toonaangevende Spaanse tv-schrijvers Carlos Montero en Darío Madrona.

Samuel, Nadia en Christian zijn nieuwe leerlingen op een eliteschool nadat hun school is verwoest
Samuel, Nadia en Christian zijn nieuwe leerlingen op een eliteschool nadat hun school is verwoest

Elite is niet bang om harde onderwerpen uit de weg te gaan - een daarvan is seksualiteit. De meest boeiende romance is Ander (gespeeld door Arón Piper) en Omar (Omar Ayuso). Ze komen uit twee verschillende werelden. Hoewel hij uit een rijke familie komt, voelt Ander zich gevangen in een sport waar hij geen passie meer voor heeft. Hij blijft tennissen om zijn vader gelukkig te maken. Omar, die een moslimachtergrond heeft, is constant in gevecht om de verkoop van drugs en zijn homoseksuele identiteit voor zijn familie te verbergen.

“De twee bevinden zich in een gepassioneerde liefdesaffaire die ze moeten verbergen - niet omdat ze zich schamen voor hun seksualiteit of omdat hun vrienden het niet zullen goedkeuren, maar omdat Omar vreest dat het zijn relatie met zal verpesten zijn traditionalistische moslimvader', zegt een Insider-artikel.

Er zijn meer meeslepende liefdesdriehoeken, waaronder Nadia, Guzmán en Lu (gespeeld door Danna Paola). Ook de relatie tussen Christian, Carla en Polo. De twee rijke kinderen, Carla en Polo, proberen hun falende relatie op te fleuren door Christian te vragen om een triootje aan te gaan, wat resulteert in een polyamoreuze relatie.

Christian en Polo krijgen ruzie. Carla staat in het midden
Christian en Polo krijgen ruzie. Carla staat in het midden

Wanneer de studenten van Las Encinas voor het eerst worden geïntroduceerd, lijken ze zich te voeden met de typische karaktertropen. Bijvoorbeeld Guzmán (gespeeld door Miguel Bernardeau). Op het eerste gezicht wordt hij gezien als de manipulatieve, bevoorrechte schurk.

Maar naarmate de show vordert, beginnen we meerdere kanten van hem te zien. We krijgen te zien hoe hij zijn familie en zus Marina beschermt, hij geeft veel om het welzijn van zijn vriend en ontwikkelt een emotionele band met Nadia, een meisje dat hij wilde vernederen.

Guzman en Lu in de gang van Las Encinas
Guzman en Lu in de gang van Las Encinas

Een ander aspect van de show dat het zo geweldig maakt, is het gebruik van flashbacks. Net als de structuur van Big Little Lies, schakelt de show over van de huidige tijd, met een politieverhoor naar de gebeurtenissen in het verleden die tot de moord hebben geleid.

Naarmate de show vordert, geeft de show kijkers meer aanwijzingen over wat er is gebeurd. Tegen het einde van het seizoen geeft Elite elk personage een motief voor Marina, waardoor het voor het publiek moeilijker wordt om de moordenaar te identificeren.

"Eerlijk gezegd, er is meer dan genoeg intriges gaande in het dagelijks leven van deze tieners zonder dat een van hen dood wordt", schreef een recensie van Variety. "Maar de verdienste van 'Elite' is dat de conclusie zowel bevredigend als intrigerend is over waar seizoen twee naartoe zou kunnen gaan."

Seizoen 3 staat nu op Netflix, dat afgelopen maart werd uitgebracht.

Aanbevolen: