Er is geen manier waarop deze SNL-momenten vandaag zouden vliegen

Inhoudsopgave:

Er is geen manier waarop deze SNL-momenten vandaag zouden vliegen
Er is geen manier waarop deze SNL-momenten vandaag zouden vliegen
Anonim

Toen Saturday Night Live in première ging, waren de tijden heel anders. 'Politiek correct' was toen nog geen term, dus strips konden zo bizar en gedurfd zijn als ze wilden. Het feit dat SNL niet in prime time was, hielp omdat ze hun nachtelijke stand gebruikten om weg te komen met dingen die niemand anders deed. De tijden zijn veranderd en in veel opzichten kan SNL extravert zijn in het presenteren van lastige onderwerpen. Maar sommige dingen zijn nu veel meer taboe dan tien jaar geleden. In de huidige cultuur is het bijvoorbeeld geen goed idee om in blackface rond te lopen.

Het is ongelooflijk om terug te kijken op de controverses die SNL in de loop der jaren heeft gegenereerd. Een paar lijken ronduit vreemd op materiaal dat toen schokkend was, maar tegenwoordig te zien is in familiekomedies. Maar veel schetsen gaan over onderwerpen die de show in 2020 niet zou durven aanraken. Een paar keer zijn het de gasten die wild en over de top worden, maar zelfs geschreven schetsen kunnen slecht overkomen. Ze kunnen naar de huidige maatstaven als beledigend en zelfs ronduit onverdraagzaam worden beschouwd. SNL is misschien nog steeds gedurfd, maar hier zijn 20 schetsen van hun verleden die gewoon niet zouden vliegen in de wereld van vandaag.

19 De Vaudeville-schets die beledigde… zowat elke cultuur op aarde

Afbeelding
Afbeelding

Het is waar, het ging erom dat het overdreven was. Toch is er geen manier waarop SNL vandaag zou dromen om deze schets uit 1997 aan te raken. Het idee was dat het een geschiedenis was van een oude vaudeville-act die erg populair was in de jaren 1920… omdat het elke denkbare cultuur zou beledigen.

Van zingen over "luie Mexicanen" tot dronken Ieren tot buitensporige accenten, de sketch was een hitlijst van nationale stereotypen. Het was schokkend voor 1997, en in de wereld van vandaag zou de verontwaardiging erover enorm zijn.

18 Kantinejongen maakte scoutsmisbruik tot iets grappigs

Afbeelding
Afbeelding

Alec Baldwin is een van de beroemdste gasten van SNL, van zeventien keer gastheer tot zijn indruk van een bepaalde president. Maar hij had zijn laatste bezoek kunnen brengen met deze schets uit 1994. Adam Sandler speelde een 27-jarige padvinder die merkt dat hij heel dicht bij Baldwins padvinder komt te staan.

Het feit dat de 'jongen' een man was, ging over de hoofden van de honderdduizenden kijkers die klaagden over het feit dat de show het licht wierp op molestering. Baldwin maakte grapjes dat hij erin was geslaagd om gehate vijanden tegen hem te verenigen. Dit is een schets die Baldwin niet snel herha alt.

17 Sinead O'Connor verscheurt de paus

Afbeelding
Afbeelding

Het is misschien wel het meest controversiële moment in de geschiedenis van SNL. In 1992 was Sinead O'Connor een enorme zangster die een uitzonderlijke showcase op de show had gekregen. Na haar vertolking van 'Oorlog' verscheurde O'Connor een foto van paus Johannes Paulus II en verklaarde hij 'vecht tegen de echte vijand'.

Het NBC-schakelbord lichtte op als de kerstboom van Rockefeller Plaza. Zelfs niet-katholieken waren verontwaardigd over deze massale belediging. SNL is sindsdien voorzichtig geweest om ervoor te zorgen dat hun muzikale acts geen geheime stunt gepland hebben voor live tv.

16 De naaktstrand-sketch die bleef verwijzen naar een bepaald mannelijk orgel

Afbeelding
Afbeelding

Deze schets uit 1989 werd al snel berucht vanwege hoe gedurfd het was. Gastheer Matthew Broderick is op een naaktstrand met zorgvuldig geplaatste rekwisieten. Het werd al snel duidelijk dat het punt van de schets was dat mannen de mannelijke organen van de anderen complimenteerden.

Alles bij elkaar werd een specifieke term maar liefst 43 keer gebruikt. Ongeveer 46.000 brieven stroomden binnen om erover te klagen. Geloof het of niet, de schrijver van de schets was een jonge Conan O'Brien.

15 De jongens aan de bar die lol maken met het syndroom van Down

Afbeelding
Afbeelding

Een terugkerende sketch zou een stel jongens zijn die samen liedjes zingen en verhalen doen met een bizarre clou (een bezoek aan een kinderboerderij verandert in brandstichting). Een inzending uit 2007 had Riann Wilson onder degenen die in een bar spraken over hoe geweldig het was om een dag in een park door te brengen met zijn vader, eekhoorns achtervolgen en centen uit een fontein halen.

De clou was dat Wilson beweerde dat zijn vader het syndroom van Down heeft. De show werd meteen getroffen door groepen die klaagden over het laten klinken van mensen met de aandoening als idioten. De spot drijven met gehandicapten is niet meer zo grappig als vroeger.

14 De Tiger Woods-sketch die huiselijk geweld voor de gek houdt

Afbeelding
Afbeelding

Toen het cheat-schandaal van Tiger Woods in 2009 toesloeg, was het onvermijdelijk dat SNL er grappen over zou maken. Maar de manier waarop ze dat deden, kwam erg verontrustend over. Woods werd geïnterviewd met de grap dat elke keer dat de camera wegsneed, Woods een nieuwe wond zou laten zien terwijl zijn vrouw zwaaiend met een golfclub.

Dit was niet alleen het licht van huiselijk geweld, maar een blanke vrouw die een zwarte man sloeg, kwam ook niet zo goed over. De show had een andere toon moeten nemen met de schets, want huiselijk geweld is geen lachertje.

13 De angst en de vervangingen die (letterlijk) het huis afbreken

Afbeelding
Afbeelding

Meestal gedragen muzikale gasten zich op SNL omdat ze een nationale showcase niet willen verknoeien. Maar twee bands zijn berucht omdat ze die regel overtreden. Eerst barstte de band Fear in 1981 los met ongepaste liedjes en hun dansers die het podium verwoestten.

Toen, in 1986, kwamen de Replacements opdagen om dronken op te treden en ruilden ze van kleding voor het volgende nummer. Hun gedrag was zo wild dat ze tot 2014 niet alleen van SNL maar van heel NBC werden verbannen. Beide bands waren gewoon te wild voor de show.

12 Tim Tebow krijgt een peptalk van Jezus

Afbeelding
Afbeelding

In 2011 kreeg Denver Broncos quarterback Tim Tebow de pers voor zijn fantastische comeback-overwinningen. Tebow schreef de winst toe aan het feit dat hij een sterke christen was. SNL kwam in actie toen Tebow wordt getoond terwijl hij een peptalk geeft aan de Broncos wanneer Jezus zelf (Jason Sudekis) binnenkomt.

De grap is dat Jezus het heeft over hoe Tebow het moet "afzwakken" met zijn overtuigingen en "eigenlijk een beetje moet oefenen". Verschillende christelijke groepen klaagden dat de show hun geloof bespotte en hoe lastig religieuze schetsen kunnen zijn.

11 Een blanke man de eerste zwarte president laten spelen

Afbeelding
Afbeelding

In 2008 werd geschiedenis geschreven toen Barack Obama de eerste Afro-Amerikaanse president van de Verenigde Staten werd. Het is duidelijk dat SNL hem zou moeten laten zien, en er waren tientallen zwarte strips die een leuke Obama zouden hebben gemaakt. Hun keuze om hem te spelen? Fred Armisen.

Ja, sinds enkele jaren werd de eerste zwarte president gespeeld door een blanke man met donkere make-up. Het was geen slechte indruk, maar het toonde een aanzienlijk probleem dat SNL geen zwarte man in de cast had die de rol over iemand in blackface kon spelen

10 De waanzinnig enge oom Roy Babysitting

Afbeelding
Afbeelding

Zijn recente overlijden heeft laten zien wat een komisch genie Buck Henry was. Hij was een grote hulp bij SNL in de beginjaren als schrijver en performer. Toch was één sketch veel te griezelig voor de show van vandaag. Henry speelde oom Roy die op zijn nichtjes paste.

Het is vanaf het begin duidelijk dat deze kerel een engerd is die de meisjes fotografeert en hen aanmoedigt om wat 'spelletjes' met hem te spelen. Geen enkele verstandige SNL-schrijver zal dit vandaag met een drie meter lange paal benaderen, omdat sommige dingen te griezelig zijn om het licht te laten.

9 Richard Pryor en Chevy Chase houden zich bezig met racistische woordassociatie

Afbeelding
Afbeelding

Dit was een van de eerste schokkende schetsen van de serie en nog steeds geweldig dat het in de lucht kwam. In 1975 was Richard Pryor een van de populairste strips die er was en bekend om zijn vurige routines. Dat werd getoond in deze aflevering terwijl hij een sollicitant speelt die wordt geïnterviewd door Chevy Chase.

De twee beginnen aan een 'woordassociatie'-test, die al snel in een lijst met verschillende racistische termen v alt. Het publiek hijgde in shock bij het horen van zulke beledigingen die live op tv werden geuit met beide mannen erin. Het is onmogelijk dat SNL vandaag zo open zou zijn over racistische grappen.

8 De schets met een Quentin Tarantino Jezus Toting Guns

Afbeelding
Afbeelding

Vanwege zijn over-the-top stijl levert Quentin Tarantino al jaren voer voor filmparodieën. Toen Christopher W altz (die twee Oscars won voor Tarantino-films) presenteerde, werd hij in een sketch geplaatst die zich voorstelde dat Tarantino een film over Jezus zou maken.

Met de naam "Dejesus Uncrossed", toonde de video hoe Jezus een machinegeweer afvuurde en vijanden neerhaalde. Onnodig te zeggen dat dat niet goed overkwam bij religieuze groeperingen, en zelfs de echte Tarantino zou misschien niet zo ver willen gaan.

7 De draak steken met de blinde gouverneur van New York

Afbeelding
Afbeelding

De spot drijven met New Yorkse politici is sinds het begin een vast onderdeel van de show geweest. Maar velen vonden dat ze in 2009 een grens overschreden toen ze Fred Armisen lieten opdagen als gouverneur David Paterson. Terwijl Paterson wettelijk blind is, schilderde Armisen hem af als volledig blind en strompelend.

Het werd gezien als beledigend voor slechtzienden en SNL bleef het pushen in stukjes Weekend Update. Het is zijn verdienste dat de echte Paterson bewees dat hij een goede sport was door te verschijnen om de indruk te bespotten. Toch was het een goedkoop schot door de show.

6 Martin Lawrence's monoloog waardoor hij uit de show werd verbannen

Afbeelding
Afbeelding

SNL heeft meer dan alleen maar wilde en gekke gastheren gezien. Maar zelfs zij waren nog niet klaar voor het optreden van Martin Lawrence in 1994. Lawrence stond nooit bekend om zijn verlegen houding en begon een roekeloze monoloog met grappen die nooit op netwerk-tv zouden mogen worden gehoord.

In herhalingen wordt de hele monoloog vervangen door een voice-over die beweert dat Lawrence "ons bijna al onze banen heeft gekost". Lawrence is sindsdien verbannen uit de show, omdat maar weinig strips zo dicht bij het sluiten van SNL zijn gekomen als hij deed.

5 Andy Kaufman's peiling over of hij ontslagen is

Afbeelding
Afbeelding

Andy Kaufman was een unieke komische geest wiens optredens op SNL altijd geweldig waren. Kaufman was berucht omdat hij diep in personages ging, en het was vaak moeilijk om erachter te komen wanneer hij een grapje maakte of niet. In 1983 had Kaufman veel bruggen verbrand met SNL vanwege zijn gedrag.

De show besloot om een 900-nummer op te zetten, zodat kijkers konden stemmen over het al dan niet terugkrijgen van Kaufman. Ze stemden nee. Kaufman stierf slechts een jaar later, maar het is onwaarschijnlijk dat SNL het lot van een acteur zou overlaten aan een telefonische peiling.

4 The Rosetta Stone Sketch die Thailand beledigde

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het tegenwoordig niet zo veel wordt gebruikt, was Rosetta Stone een populair programma waarmee mensen snel vreemde talen konden leren. Daar een schets van maken lijkt iets onschuldigs, maar deze video uit 2013 ging iets te ver. Bill Hader zei dat hij Thais wilde leren zodat hij "iets kon doen" in het land.

Hij wordt vergezeld door anderen die duidelijk maken dat ze willen weten hoe ze om prostituees in het land moeten vragen. Eén heeft zelfs zijn gezicht wazig om aan te geven dat hij een crimineel is. De regering van Thailand klaagde over een schets die de hele natie slecht deed klinken.

3 Die racistische Starbucks-schets

Afbeelding
Afbeelding

De basis van deze schets uit 2013 is leuk. Verismo had opgeschept dat hij 'de volledige Starbucks-ervaring thuis' was. Dus SNL heeft het idee dat het pratende koffiezetapparaat net als een vervelende barista spreekt, wat goed zou kunnen zijn om te lachen. Helaas gingen ze er te ver mee.

De gekozen stemmen zijn een stereotiepe "sassy black lady" die als een idioot overkomt. Toegegeven, het was gewoon de spot met de originele advertentie, maar het was SNL die flauw werd vanwege dit vreselijke stembit.

2 Nirvana zoent op het podium

Afbeelding
Afbeelding

Nirvana was nooit een band om volgens de regels te spelen. Ze waren een enorme deal in het begin van de jaren negentig, dus SNL die ze voor een optreden landde, betekende een aantal grote kijkcijfers. Hun eerste optreden in 1992 ging redelijk goed met de band die zich gedroeg…tot het einde.

Tijdens de traditionele aftiteling besloten Kurt Cobain, Krist Novoselic en Dave Grohl wat plezier te maken door elkaar te knuffelen en te kussen. Het werd na enige verontwaardiging uit herhalingen verwijderd. De band had een wilder optreden in 1993 om te bewijzen dat ze er een beetje waren voor SNL.

1 Ashlee Simpson's Lip Sync Debacle

Ashlee Simpson - SNL - Lipsynchronisatie
Ashlee Simpson - SNL - Lipsynchronisatie

Het is moeilijk te onthouden, maar eind 2004 groeide Ashlee Simpson als een grote zingende ster. Ze zag er goed uit, had een geweldige stem en haar album was een hit. In een griezelige beweging verscheen Simpson in oktober op VH1's Best Week Ever-show en beweerde dat ze een geweldige week had.

Letterlijk een week later viel Simpsons carrière in duigen. Vlak voordat haar tweede nummer zou beginnen, begonnen de luidsprekers de stem van Simpson te zingen terwijl ze een rare mal deed. Hoewel ze niet de eerste is die lip-synchroniseert in de show, was Simpson te flagrant om genegeerd te worden. SNL geeft er de voorkeur aan dat hun zangers echt live zijn.

Aanbevolen: