15 kindershows uit de jaren 90 die vandaag nooit zouden vliegen

Inhoudsopgave:

15 kindershows uit de jaren 90 die vandaag nooit zouden vliegen
15 kindershows uit de jaren 90 die vandaag nooit zouden vliegen
Anonim

Tv kijken in de jaren 90 was voor iedereen leuk. Het was de gouden eeuw van televisie met sitcoms, klassieke shows en veel leuke en leerzame kindershows die iedereen bezig hielden. Kinderen die in die tijd opgroeiden, keken uit naar de zaterdagochtend waarop de meeste tv-zenders hun programma's de hele ochtend zouden uitzenden, iets dat nu niet gebeurt. Tegenwoordig kunnen kinderen die naar die jaren 90-shows willen kijken alleen nog maar naar de talloze herhalingen van jaren geleden kijken.

In de jaren 90 kwamen producenten van kinderprogramma's weg met racistische opmerkingen, gewelddadige scènes, roken en het gebruik van elk stereotype in het boek. Wat vandaag de dag als vermakelijk werd beschouwd in de jaren 90, kon niet zoveel interesse of gelach opwekken. Sommige shows zouden als totaal ongepast worden beschouwd, aangezien de samenleving zich tegenwoordig meer bewust is van bepaalde kwesties. Deze 15 kindershows uit de jaren 90 zouden vandaag nooit meer vliegen.

15 Reading Rainbow concentreerde zich te veel op wat te lezen, en niet genoeg op hoe te lezen

Reading Rainbow was een kindertelevisieprogramma dat een hit was in de jaren 90 omdat het kinderen aanmoedigde om te lezen. Elke aflevering was gericht op een onderwerp uit een boek. Volgens ScreenRant werd de show geannuleerd omdat het meer gericht was op wat kinderen zouden moeten lezen, in plaats van hen te leren hoe en waarom het essentieel was om te lezen.

14 Clarissa legt uit dat het allemaal problemen had met taal, rivaliteit tussen broers en zussen, en liet zien dat kinderen met bijna alles weg konden komen

Deze sitcom uit de jaren 90 was erg leerzaam. Deze show zou vandaag nooit vliegen vanwege het herhaaldelijk gebruik van woorden als "hel" en "seksdrift"; en hun focus op rivaliteit tussen broers en zussen, zoals Wiki meldt. In een van de afleveringen winkelt Clarissa lingerie en werd ze nooit betrapt door de beveiliging of gestraft door haar ouders. Wat suggereerde dat kinderen met dergelijk gedrag weg zouden kunnen komen.

13 De Ren & Stimpy-show had donkere humor, grappen voor volwassenen en ongepaste insinuaties

Deze beroemde animatieshow uit de jaren 90 volgde de avonturen van de titelpersonages Ren en Stimpy. Ren was een emotioneel onstabiele Chihuahua en Stimpy een domme kat. Volgens ScreenRant had de show tijdens de hele run veel donkere humor, grappen voor volwassenen en seksuele insinuaties voor een kinderprogramma.

12 Slimme kerel was grappig, maar niet helemaal herkenbaar

Smart Guy werd eind jaren 90 uitgezonden en was behoorlijk populair. De sitcom volgde een kindergenie die verschillende klassen overslaat, waardoor hij op dezelfde school zit als zijn oudere broers en zussen. Deze show zou vandaag niet vliegen omdat het niet bepaald een herkenbare show is. Het is normaal dat kinderen cijfers overslaan, maar we zijn het met ScreenRant eens dat zes klassen overslaan een beetje lastig is.

11 Rocko's moderne leven had te veel volwassen humor en sarcastisch commentaar

Een andere kindershow uit de jaren 90 die vandaag nooit zou worden uitgezonden, is Rocko's Modern Life. Rocko was een Australische immigrant die met veel volwassen problemen te maken had dan we ons toen realiseerden. Volgens TheTalko bevatte het veel volwassen humor met dubbele betekenissen en sarcastisch commentaar, die toen en zelfs nu niet geschikt waren voor kinderen.

10 Hé Arnold! Had hoofdpersonages met serieus donkere verledens

Zoveel kinderen uit de jaren 90 waren dol op Hey Arnold! Sommige basiskwesties zouden tegenwoordig echter nooit in een kinderprogramma worden toegestaan. De show ging over een vierdeklasser genaamd Arnold die door het leven navigeert terwijl hij de problemen aanpakt die hij en zijn vrienden tegenkomen. De show bevat het verhaal van een personage genaamd Stoop die als kind in de steek werd gelaten, en Helga, een pestkop die is opgevoed door een alcoholische moeder.

9 Moed, de laffe hond was te donker en griezelig

Voor een show die gericht was op kinderen als publiek, was het te donker en griezelig. Het volgde de avonturen van een boerderijhond die allesbehalve moedig was toen hij monsters, demonen, buitenaardse wezens, zombies en vampiers tegenkwam om Muriel en Eustace te beschermen, het bejaarde echtpaar dat hem als pup in huis nam.

8 Johnny Bravo had geen respect voor vrouwen en te veel volwassen humor

Een andere kindershow waar alleen de jaren 90 mee weg konden komen, was Johnny Bravo. De show was gericht op populaire cultuur en bevatte veel humor voor volwassenen, wat ongepast was voor kinderen. Johnny, de hoofdpersoon, was een viezerik die geen enkel respect had voor vrouwen, behalve voor zijn moeder. Hij viel altijd vrouwen lastig die hij ontmoette.

7 De originele Pokémon stelde honderden kinderen bloot aan aanvallen en richtte zich op hedendaagse rampen

Pokémon was een Japanse animatieserie voor kinderen die in 1997 in première ging. Volgens Wiki werd in de show een aflevering uitgezonden waarin 685 kinderen werden blootgesteld aan epileptische aanvallen als gevolg van herhaalde lichtflitsen. Dat en enkele andere afleveringen werden geannuleerd vanwege de focus op hedendaagse rampen zoals orkaan Katrina en de gebeurtenissen van 11 september 2001. De spin-off wordt uitgezonden tot nu toe terwijl de fouten die in de oorspronkelijke release zijn gemaakt, worden vermeden.

6 Koe en kip waren te sarcastisch, hadden rare karakters voor ouders en waren echt verwarrend voor het publiek

Cow And Chicken werd oorspronkelijk uitgezonden in de late jaren 90. Wat echt raar was, was dat Koe en Kip uitzinnige menselijke ouders hadden die alleen vanaf hun middel werden gezien. Volgens Wiki hielden ze de andere helft van hun ouders in een kast. Hun toespraak zat vol sarcasme en misbruik van woorden, wat kinderen echt in de war bracht.

5 Rugrats had een opa die altijd naar pornofilms keek en een controversieel nazi-achtig personage

Rugrats richtte zich op het dagelijkse leven van een groep van vier baby's. Wat niet klopte aan de show was dat de baby's meestal geen enkele vorm van toezicht van een volwassene hadden en dat hun opa altijd video's voor volwassenen aan het kijken was nadat de kinderen naar bed waren gegaan, zoals TheOdysseyOnline meldt. De show had ook een controversieel verhaal toen ze een personage ontwierpen dat leek op leiders uit het nazi-tijdperk.

4 Looney Tunes had raciale stereotypen en te veel geweld

Alle kinderen uit de jaren 90 genoten van de grote verscheidenheid aan geanimeerde comedyshows die te zien waren onder Looney Tunes. Met vermakelijke personages als Daffy Duck, Bugs Bunny, Road Runner, Yosemite Sam en Marvin the Martian was het moeilijk voor kinderen om de geprojecteerde raciale stereotypen en het gebruik van geweld in deze shows op te merken, iets waar alleen de jaren 90 mee weg konden komen.

3 Tom en Jerry hadden raciale stereotypen, aanstootgevende inhoud en geweld

Tom en Jerry volgden een haat-liefdeverhouding tussen een kat en een muis. Als Tom en Jerry echter vandaag zou worden gemaakt, zou het nooit vliegen. De show bevatte veel raciale stereotypen, aanstootgevend materiaal en een gebrek aan gezondheids- en veiligheidsregels. Een personage als Mammy Two Shoes had toen en vandaag ongelijk.

2 VR Troopers hadden een te laag budget voor acteren, kostuums… en verschrikkelijke monsters

Virtual Reality (VR) Troopers was een sciencefictionserie over superhelden die veel kinderen fascineerde. Het had veel Japanse tokusatsu-scènes gevolgd door speciale effecten, die op dat moment erg goed leken. Volgens Amazon zouden zijn low-budget acteerwerk, onwerkelijke monsters en de niet-zo-aantrekkelijke kostuums vandaag echter nooit werken.

1 Attack Of The Killer Tomatoes had enkele serieuze tegenstrijdigheden vanwege verschil in regisseurs

Deze tekenfilmserie werd uitgezonden van 1990 tot 1991. De show ging over een zekere Dr. Gangreen die de wereld wilde regeren en verschillende experimenten uitvoerde om zijn doel te bereiken, zoals Wiki meldt. Deze show kan vandaag echter nooit vliegen vanwege de tegenstrijdige veranderingen die ze tussen de seizoenen hebben aangebracht, deels door veranderende redacteuren.

Aanbevolen: