10 acteurs die vandaag Luke Skywalker zouden kunnen spelen

Inhoudsopgave:

10 acteurs die vandaag Luke Skywalker zouden kunnen spelen
10 acteurs die vandaag Luke Skywalker zouden kunnen spelen
Anonim

Mark Hamill vat de essentie van Luke Skywalker zo perfect vast dat het moeilijk is voor te stellen dat iemand anders dat personage uitbeeldt. The Mandalorian, en zijn rijke territorium van mogelijke connecties met andere Star Wars-verhalen, verhoogt de mogelijkheid dat een jonge Luke verschijnt.

Mark Hamill is doorgegaan met het inspreken van tekenfilms, regeerde sociale media en andere projecten, en hij sluit een terugkeer als een oude Luke in interviews uit. Maar wie kan een jonge Luke spelen voor een nieuwe generatie?

Er hetzelfde uitzien is niet echt het punt van de oefening. Het moet iemand zijn die dat jonge heldendom kan vastleggen terwijl het vorm krijgt.

10 Fans willen Sebastian Stan

Sebastian Stan is naar voren gekomen als de favoriet bij de fans. Het idee wint aan populariteit bij Star Wars-fans, en sommigen produceren zelfs fanart die Stan - een verrassend nauwkeurige match visueel - afbeeldt als de jonge Jedi in spe. Hamill zelf heeft zelfs commentaar geleverd op de gelijkenis en gekscherend getweet over zijn "zoon" Stan. Of Jon Favreau voor het idee is of niet, is misschien niet relevant. Stan is al bezig met de opnames van The Falcon and the Winter Soldier en de lang uitgestelde release van de Marvel TV-serie.

9 KJ Apa heeft het charisma

Met zijn kenmerkende rode haarkleur is KJ Apa de perfecte Archie, zoals hij speelt in Riverdale. Maar zou hij ook een geweldige Luke kunnen zijn? In 2019 stelden enkele fandiscussies Apa in de rol. Hij heeft zeker de glimlach en het charisma, en op Riverdale heeft hij laten zien dat hij een scala aan emoties kan uitbeelden, van eigenwijs tot wanhopig en nederig. Wat betreft het rode haar … het is sowieso niet natuurlijk. Een Nieuw-Zeelander met Maori-erfgoed, zijn natuurlijke kleur is donkerbruin.

8 Tye Sheridan zou jonge Luke een voorsprong geven

Opkomende acteur Tye Sheridan heeft de sci-fi-cred gekregen, nadat hij Wade Watts speelde in Ready Player One en Ben Goudy in Scouts Guide to the Zombie Apocalypse, samen met een jonge Scott Summers in X-Men: Apocalypse. Hij heeft ook de acteerprestaties, zoals blijkt uit zijn alom geprezen hoofdrol in The Night Clerk, zelfs toen de film zelf middelmatige recensies kreeg. Zijn versie van Luke zou een beetje scherper zijn dan die van Mark Hamill, een die misschien meer in overeenstemming is met de jaren 2020.

7 Pierson Fodé zou een cameravriendelijke Luke zijn

Pierson Fodé heeft het de afgelopen jaren zeker druk gehad met onder meer Dynasty, The Real Bros of Simi Valley, en dat komt neer op een periode van drie jaar in The Bold and the Beautiful. Hij filmt momenteel de komedie The Man from Toronto met Woody Harrelson en Kevin Hart.

Pierson is cameravriendelijk en heeft, met twee Emmy-nominaties op zak, de acteerervaring om de jongere Luke uit te werken op manieren die de originele drie films niet konden raken.

6 Ansel Elgort is stoer met een zachte kant

Ansel Elgort was boeiend in Baby Driver, en geweldig als Augustus Waters in The Fault in Our Stars. Hij werkt momenteel hard aan Tokyo Vice, een nieuwe serie over een Amerikaanse verslaggever in Japan, en zal schitteren in de aanstaande verfilming van West Side Story, maar als hij de tijd zou kunnen nemen, zou hij ook een uitstekende keuze zijn om speel Lukas. Ansel heeft een sympathieke kwaliteit - de man die hard kan zijn, maar nooit zijn zachtere kant zal verliezen.

5 Chai Hansen heeft de acteerkarbonades

Chai Hansen werd geboren in Thailand, maar groeide op in Australië. Hij was een ster op school en kreeg zijn eerste acteerpauze toen hij een hoofdrol kreeg in de Australische tv-serie Mako Mermaids. Hij is waarschijnlijk het best bekend in Noord-Amerika vanwege zijn rol als Jordan Kyle in Shadowhunters: The Mortal Instruments en als Monkey in The New Legends of Monkey van Netflix. Hij heeft het charisma op het scherm en zijn geloofwaardigheid in het fantasy- en sci-fi-genre. Aangezien hij niet gehecht is aan een andere huidige franchise met een groot budget, zou een beurt als de jonge Luke misschien goed bij hem passen.

4 Finn Wolfhard zou Luke kunnen spelen in plaats van Ben Solo

Finn Wolfhard heeft al bekend gemaakt dat hij graag een jongere versie van Ben Solo wil spelen. Maar hoe zit het met het bereiken van een andere generatie om in plaats daarvan Luke te spelen?

Finn heeft het soort gezicht en acteerpersonage dat Luke's combinatie van naïviteit en onbezonnen moed kan uitbeelden, en het er natuurlijk uit laten zien. Voor een acteur is Bens afdaling naar de Dark Side misschien een droomrol, maar Luke's ontluikende Jedi-potentieel zou een andere interessante rol zijn voor Finn.

3 Caleb McLaughlin heeft zijn acteertalent meer dan bewezen

Hij heeft op Broadway gezongen, op tv gedanst en prijzen gewonnen voor zijn rol in Stranger Things van Netflix. En dat alles gebeurde voordat hij 20 werd. Caleb McLaughlin heeft fans over de hele wereld gewonnen voor zijn vertolking van Lucas Sinclair in Stranger Things, en het heeft hem een welverdiende plek in het sciencefictiongenre gegeven. Hij heeft de energie en het acteertalent om de kwetsbare momenten van Luke te spelen, evenals zijn moedigere, de komedie en het drama. Hij zou een interessante keuze maken voor een jonge Luke.

2 Forrest Goodluck overtuigt in dramatische actierollen

Forrest Goodluck is een Indiaanse acteur die zijn eerste grote doorbraak kreeg in een ondersteunende rol tegenover Leonardo DiCaprio en Tom Hardy in The Revenant. Sindsdien is hij te gast op tv en speelde hij in de indie-horrorfilm Blood Quantum. Hij was onlangs te zien in de miniserie The Liberator van Netflix, een drama uit de Tweede Wereldoorlog. Zijn acteer-cv bewijst dat hij in staat is om zowel dramatische rollen als actiehelden uit te werken, en een waardige versie van Luke Skywalker zou maken.

1 Timothée Chalamet zou de ups en downs van het personage goed begrijpen

Hoewel hij tot nu toe vooral bekend was vanwege zijn rol in Call Me by Your Name, gaat dat veranderen voor Timothée Chalamet met de release van de langverwachte Dune-film in 2021. Met een carrière die meer dan tien jaar teruggaat, staat zijn acteercapaciteiten niet ter discussie, en zijn positie in de fantasiewereld is al verzekerd. Hij staat ook bekend om zijn gevoelige uitvoeringen in coming-of-age-verhalen. In een verhaal dat zich afspeelt vóór Episode IV, lijkt het de ideale combinatie van ervaring om een jonge en beïnvloedbare Luke te spelen.

Aanbevolen: