Dit zijn de films die Spike Lee hielpen zijn nettowaarde van $ 50 miljoen te vergaren

Inhoudsopgave:

Dit zijn de films die Spike Lee hielpen zijn nettowaarde van $ 50 miljoen te vergaren
Dit zijn de films die Spike Lee hielpen zijn nettowaarde van $ 50 miljoen te vergaren
Anonim

Spike Lee is niet alleen een filmmaker, hij is een activist. En daarom zijn veel van zijn films, zoals Say The Right Thing en Malcolm X, de geschiedenis ingegaan als enkele van de meest invloedrijke en belangrijke films in de filmgeschiedenis. Hoewel Spike heeft uiteengezet hoe hij bekroonde films maakt, moet je een speciaal talent hebben om de financiële verwachtingen van de studio te overstijgen, culturele barrières te slechten en contact te maken met publiek dat je nooit voor mogelijk had gehouden.

Natuurlijk moeten we vermelden dat Spike's enthousiasme mensen vaak op het verkeerde been heeft gezet. Je zou hem zelfs kunnen omschrijven als een semi-controversiële figuur vanwege het feit dat hij zo eigenwijs is. Dit heeft hem in conflict gebracht met andere grote filmmakers zoals Quentin Tarantino, met wie hij al jaren een vete heeft. Elke filmmaker, inclusief Quentin, moet echter respecteren hoe succesvol en invloedrijk Spike is. Evenals het feit dat hij een belachelijk vermogen van $ 50 miljoen heeft vergaard, volgens Celebrity Net Worth.

Dus laten we eens kijken hoe Spike dit niveau van financieel succes heeft bereikt, zullen we?

Zijn eerste film was een absoluut succes

Sinds 1983 heeft Spike Lee maar liefst 35 films geproduceerd via zijn productiebedrijf, 40 Acre and a Mule. Zijn allereerste speelfilm, She's Gotta Have It, was zeker een van zijn meest geprezen films. In 2017 heeft Spike het zelfs aangepast tot een Netflix-serie vanwege zijn populariteit.

In de loop van slechts twee weken maakte Spike Lee deze geliefde film voor $ 175.000 USD, volgens The Numbers. Gezien het feit dat het meer dan $ 7 miljoen opbracht aan de kassa toen het uitkwam, wordt het als een behoorlijk ongelooflijk succes beschouwd. Geen wonder dat studio's aandacht aan hem begonnen te besteden.

Voor een jonge man uit Atlanta Georgia, die het grootste deel van zijn vormende jaren in Brooklyn doorbracht, was dit soort succes een onmogelijke droom.

Toen hij opgroeide in Brooklyn, ging hij naar de John Dewey High School. Rond deze tijd kreeg hij zijn bijnaam "Spike", aangezien hij werd geboren als Shelton Jackson Lee bij zijn vader, William, een componist en jazzmuzikant, en zijn moeder, Jacqueline, een leraar in kunst en zwarte literatuur. Het is waarschijnlijk Spike's moeder die hem een basis van kennis in de zwarte geschiedenis heeft gegeven. Het is een eigenschap die Spike heeft ingebed in al zijn films, in verschillende mate.

Als jonge man zette Spike zijn interesse in de zwarte geschiedenis en zijn groeiende liefde voor filmmaken voort toen hij naar het Morehouse College in Atlanta ging. Hier maakte hij Last Hustle In Brooklyn, zijn eerste studentenfilm. Spike ging toen naar de prestigieuze Tisch School of the Arts aan de New York University. Hier maakte hij Joe's Bed-Stuy Barbershop: We Cut Heads, de allereerste studentenfilm die werd vertoond op het New Directors/New Films Festival van Lincoln Center.

Nadat ze het moet hebben, was Spike op een broodje

Het lijdt geen twijfel dat She's Gotta Have It ervoor heeft gezorgd dat Spike een leven lang succes heeft in de entertainmentindustrie. Na die film maakte hij een reeks films, waarvan de meeste zich afspelen in Brooklyn. Dit omvat zijn absoluut iconische Do The Right Thing, waarin Samuel L. Jackson, de oude medewerker van Spike, te zien was.

Do The Right Thing werd gemaakt voor $ 6 miljoen en bracht bijna $ 40 miljoen mee naar huis aan de kassa. De film leverde Spike Lee ook zijn allereerste Academy Award-nominatie (in 1990) op voor het schrijven. Afgezien van een nominatie voor een documentaire in 1998) zou het echter heel lang duren voordat hij weer werd erkend bij de Oscars… En dit was een groot twistpunt voor hem.

Zijn film uit 1992, Malcolm X, met in de hoofdrol Denzel Washington, was een van de films waarvan hij wenste dat hij erkenning zou krijgen van de Academie. Het was echter een enorme hit bij de critici en aan de kassa.

Zijn andere opmerkelijke werken omvatten Mo' Better Blues, Jungle Fever, He Got Game, Red Hook Summer en Summer of Sam.

Onlangs won BlacKkKlansman van Spike Lee hem nog een Academy Award en meer dan $ 87 miljoen wereldwijd aan de kassa. Dit was opnieuw een enorme overwinning voor Spike toen hij de film maakte voor $ 15 miljoen USD, volgens Refinery. Dit was echter niet zijn financieel meest succesvolle film in zijn prestigieuze carrière. Dat zou de Inside Man van 2006 zijn, die wereldwijd maar liefst $ 187 miljoen verdiende.

Zijn nieuwste film, Da 5 Bloods, was een van zijn duurste films om te maken en vanwege de pandemie is het onwaarschijnlijk dat hij er veel geld mee zal verdienen. Hoewel, het werd overgenomen door Netflix, dus het publiek is gewoon gigantisch.

Spike verdiende ook een stom bedrag aan reclames

Naast het maken van films en het produceren van werken via zijn productiebedrijf, heeft Spike Lee veel geld verdiend met het regisseren van commercials. Hij heeft commercials gemaakt voor Levi's, Nike, Taco Bell, Ben &Jerry's en Converse. Hij speelde ook in een beroemde Capital One-commercial samen met zijn vriend Samuel L. Jackson en Charles Barkley. De regisseur heeft in het openbaar gesproken over hoe lucratief die specifieke deal voor hem is geweest, evenals over zijn status als beroemdheid.

Bovendien betaalde de NYPD Spike $200.000 USD, volgens Celebrity Net Worth, om te overleggen over een politie-advertentiecampagne.

Al deze kansen hebben Spike in staat gesteld verschillende eigendommen te kopen in plaatsen zoals de Upper East Side en in Martha's Vineyard.

Spike is ongetwijfeld een van de meest succesvolle filmmakers van zijn generatie geworden.

Aanbevolen: