10 acteurs die we helemaal vergeten waren op Disney Channel

Inhoudsopgave:

10 acteurs die we helemaal vergeten waren op Disney Channel
10 acteurs die we helemaal vergeten waren op Disney Channel
Anonim

In de loop der jaren heeft Disney Channel de carrières gelanceerd van verschillende succesvolle acteurs en muzikanten, variërend van Justin Timberlake en Hilary Duff tot de Jonas Brothers, Miley Cyrus en zelfs Emmy Award Winnaar Zendaya.

Hoewel er bepaalde beroemdheden zijn die fans blijven herkennen van Disney Channel, zijn er ook verschillende succesvolle beroemdheden die de wortels van Disney Channel vaak vergeten. Van de hoofdrol in hun eigen originele Disney Channel-films tot gastrollen in iconische originele Disney Channel-shows, er zijn tientallen populaire beroemdheden die sinds het begin op Disney Channel verschenen.

10 Keke Palmer

Keke Palmer met de cast van de DCOM Jump In
Keke Palmer met de cast van de DCOM Jump In

Keke Palmer heeft een behoorlijke carrière voor zichzelf gemaakt in zowel films, televisie als de muziekindustrie. Als het echter om haar oorsprongsverhaal gaat, vergeten veel mensen dat Palmer op Disney Channel verscheen. Ze was zelfs een kind van Disney Channel voordat ze een van Nickelodeon's meest succesvolle alumni werd.

Palmer speelde in de Disney Channel Original Movie Jump In! uit 2007! naast Corbin Bleu die speelde in de iconische DCOM High School Musical. Ze keert ook terug naar het Disney-merk wanneer ze een personage uitspreekt in de nieuwe Disney+-serie The Proud Family: Louder and Prouder.

9 Justin Baldoni

Justin Baldoni schermt met Brenda Song en Ashley Tisdale in The Suite Life of Zack and Cody
Justin Baldoni schermt met Brenda Song en Ashley Tisdale in The Suite Life of Zack and Cody

Justin Baldoni werd een begrip door Rafael Solano te spelen in de CW-dramaserie Jane the Virgin. Sindsdien is Baldoni ook de wereld van regisseren ingegaan en regisseerde hij tienerdrama's Five Feet Apart en Clouds.

Maar voordat Baldoni Jane's hart het hof maakte, had hij een gastrol in The Suite Life of Zack and Cody, waar hij Diego speelde, de schermcoach van London Tipton. Diego gaat uiteindelijk uit met zowel Maddie als Londo voordat hij door de meisjes wordt gedwongen te kiezen wie hij het leukst vindt.

8 Kaley Cuoco

Kaley Cuoco met de cast van Ally Cats Strike
Kaley Cuoco met de cast van Ally Cats Strike

Kaley Cuoco is in de loop der jaren zeker een televisie-icoon geworden. Ze speelde niet alleen in de ABC-hitserie 8 Simple Rules, ze speelde ook de rol van Penny in de populaire CBS-sitcom The Big Bang Theory, die meer dan tien jaar liep.

Maar voordat Cuoco een sitcom-lieveling werd, speelde ze in de originele film Alley Cats Strike van Disney Channel uit 2000. Cuoco speelde Elisa Bowers, een jonge tiener in de bowlingclub van haar middelbare school.

7 Austin Butler

Austin Butler met Miley Cyrus op Hannah Montana
Austin Butler met Miley Cyrus op Hannah Montana

Hoewel Austin Butler misschien het best bekend staat om het daten van Disney Channel-alumni Vanessa Hudgens voor bijna tien jaar, weten veel fans niet dat Butler destijds ook op Disney Channel verscheen. Hij had zelfs gastrollen in verschillende Disney-shows, waaronder Hannah Montana, Wizards of Waverly Place en Jonas.

Sinds hij op Disney Channel en verschillende Nickelodeon-shows verscheen, begint Butler zichzelf te bestempelen als een volwassen acteur uit de serie. Hij verscheen voor het laatst in Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood en hij zal Elvis Presley vertolken in een biopic.

6 America Ferrera

America America Ferrera in Gotta Kick It Up
America America Ferrera in Gotta Kick It Up

America Ferrera heeft een succesvolle carrière achter de rug waardoor ze in de loop der jaren verschillende iconische rollen heeft gespeeld. Ferrera heeft geen gebrek aan werk gehad, van het worden van een begrip als Betty Suarez in ABC's Ugly Betty tot het spelen van Amy Sosa in Superstore en het uiten van Astrid in How to Train Your Dragon.

Echter, voordat Ferrera deze iconische rollen landde, kreeg ze haar start in de 2002 Disney Channel Original Movie Gotta Kick It Up! waar ze de middelbare scholier Yoli Vargas speelde.

5 Evan Peters

Evan Peters in Phil van de Toekomst (1)
Evan Peters in Phil van de Toekomst (1)

Evan Peters is vooral bekend vanwege zijn verschijning in de FX-anthologiereeks American Horror Story, waar hij verschillende personages heeft gespeeld tijdens de uitvoering van de show. Peters is ook een go-to geworden voor superheldenfilms die beginnen in de X-Men-franchise.

Ondanks het feit dat hij nu iconische donkere personages speelt, kreeg Peters zijn start in commercials en verscheen hij ook in een ondergewaardeerde originele show van Disney Channel. Peters had een terugkerend rollenspel Seth Wosmer in Phil of the Future tijdens het eerste seizoen van de show.

4 Hayden Panettiere

Hayden Panettiere in Tiger Cruise
Hayden Panettiere in Tiger Cruise

Hayden Panettiere heeft een behoorlijk succesvolle carrière achter de rug en is zelfs twee keer genomineerd voor een Golden Globe Best Supporting Actress Award. Panettiere is vooral bekend door de rollen van Claire Bennet in de populaire NBC-serie Heroes en Juliette Barnes in Nashville.

Terwijl Panettiere haar start niet kreeg op Disney Channel, ging die eer naar haar door te verschijnen op One Life to Live, ze verscheen wel op het kinderkanaal. Ze speelde Maddie Dolan in de DCOM Tiger Cruise van 2004, een film die losjes de echte gebeurtenissen van 9/11 volgde.

3 Taran Killam

Taran Killam met Danielle Panabaker en Brenda Song in Stuck in the Suburbs
Taran Killam met Danielle Panabaker en Brenda Song in Stuck in the Suburbs

Taran Killam is een beproefde komische acteur die in de loop der jaren in verschillende projecten is verschenen. Hij is het meest bekend omdat hij zes jaar lang op NBC's Saturday Night Live verscheen. De afgelopen jaren verscheen hij in de ABC-sitcom Single Parents.

Killam heeft wortels in zowel Nickelodeon als Disney Channel, maar hij is vooral bekend door zijn verschijning in de 2004 Disney Channel Original Movie Stuck in the Suburbs naast Danielle Panabaker en Brenda Song. Killam speelde Jordan Cahill, een tiener, hartverscheurende popster wiens telefoon per ongeluk wordt verwisseld met een van zijn tienerfans.

2 Victoria Justice

Victoria Justice in The Suite Life of Zack and Cody
Victoria Justice in The Suite Life of Zack and Cody

Het lijdt geen twijfel dat Victoria Justice vooral bekend staat als een van Nickelodeon's meest succesvolle sterren die verscheen in Zoey 101 en later Victorious. Sindsdien heeft Justice haar eigen zangcarrière gelanceerd en blijft ze acteren in zowel film- als televisieprojecten.

Echter, een van de eerste rollen van Justice ooit was in de tweede aflevering van The Suite Life of Zack & Cody. In de aflevering speelt Justice Rebecca, een jonge deelnemer aan een verkiezing die de aandacht trekt van Cody.

1 Aly & AJ Michalka

Aly & AJ Michalka in Cow Belles
Aly & AJ Michalka in Cow Belles

Aly en AJ Michalka zijn vooral bekend als een popduo dat hun carrière lanceerde op het platenlabel dat eigendom is van Disney: Hollywood Records. Deze twee zussen zijn niet alleen getalenteerde zangers, maar hebben ook banden met Disney Channel.

Aly Michalka speelde vooral in Phil of the Future als Keely Teslow, Phil's beste vriend en geheime verliefdheid. Hoewel AJ niet in haar eigen Disney Channel-serie verscheen, speelde ze wel samen met haar zus in de onderschatte originele Disney Channel-film Cow Belles.

Aanbevolen: