De Drag Queens die roem verwierven nadat ze bij RuPaul's Drag Race waren geweest

Inhoudsopgave:

De Drag Queens die roem verwierven nadat ze bij RuPaul's Drag Race waren geweest
De Drag Queens die roem verwierven nadat ze bij RuPaul's Drag Race waren geweest
Anonim

Drag heeft een lange weg afgelegd, van underground clubs tot een van de meest populaire en gevierde vormen van kunst. Velen willen make-uptrucs leren van dragqueens, terwijl anderen het gewoon leuk vinden om te zien hoe ze hun talent laten zien. Er zijn verschillende shows en films gemaakt met drag kings en queens, en alle vormen daartussenin, maar verreweg de meest populaire is RuPaul's Drag Race. Velen zijn rijke koninginnen geworden op RuPaul's Drag Race, en nog veel meer zullen na verloop van tijd zeker hun weg naar rijkdom en roem blijven vinden.

Niet elke dragqueen die op de show is geweest, heeft enorm succes geboekt, maar er zijn nu verschillende namen die hun carrière een enorme start hebben gegeven nadat ze in de show waren. Dit zijn entertainers die het scherm en het podium verlichten met hun grote persoonlijkheden, onberispelijke uiterlijk en charmante glimlachen. Ze hebben bewezen dat hard werken en een beetje glitter een lange weg kunnen gaan, en ze werken er hard aan om zowel hun carrière als de toekomst van de dragcultuur te verbeteren. Ze zijn voorstanders van de LGBTQIA+-gemeenschap en zijn net zo toegewijd aan hun fans als aan hun uiterlijk.

10 Aquaria

Aquaria deed vier jaar lang aan drag en maakte golven voordat ze in 2018 meedeed aan Drag Race, nadat ze in 2016 in Vogue Italia was te zien. Ze schreef showgeschiedenis door de eerste koningin in één seizoen te zijn die de eerste plaats won in zowel de bal als de "Snatch Game" in het 10e seizoen. Ze werd vervolgens de winnaar van het seizoen en het bracht haar carrière naar nog hogere hoogten. Ze werd een model, bracht een NYX-make-uppalet uit en was de eerste dragqueen die ooit over de rode loper liep.

9 Alyssa Edwards

Alyssa verscheen in het 5e seizoen en werd al snel een favoriet bij de fans, hoewel ze slechts de 6e plaats bereikte. Haar winnende charme en persoonlijkheid brachten haar echter naar een nieuw niveau in haar carrière, en in de jaren daarna bleef ze te zien in shows en in muziekvideo's. Sindsdien heeft ze een make-uppalet uitgebracht en is ze jurylid en gast geweest bij meerdere Drag Race-afleveringen. Ze heeft in de loop van haar carrière ook verschillende prijzen gewonnen en vele Miss Gay America- en andere verkiezingstitels.

8 Violet Chachki

De winnaar van seizoen 7 was Violet Chachki, die al optrad sinds ze 19 was. Ze kreeg langzaam grip in de drag-gemeenschap, maar schoot naar nieuwe hoogten na het winnen van Drag Race. Sindsdien is ze populair geworden vanwege haar burleske en luchtuitvoeringen, maar ook als de eerste voor verschillende dingen. Ze was de eerste drag queen die te zien was in een grote lingerie-advertentie en ze was ook de eerste die in India optrad als een internationale drag queen.

7 Sasha Velours

Het 9e seizoen van Drag Race werd gewonnen door Sasha Velour, een genderfluid drag queen uit New York. Ze begon al in 2013 furore te maken, maar haar carrière kwam pas echt op gang nadat ze in 2017 het 9e seizoen won. Sindsdien heeft ze haar eigen productiebedrijf opgericht, de eerste all-queer show van de New York Fashion Week gecreëerd en haar eigen show in première gebracht. -person show, Smoke & Mirrors. Ze blijft het publiek verbazen en is op showtours over de hele wereld geweest.

6 Bob de Drag Queen

Geïnspireerd om in 2009 met drag te beginnen door naar het eerste seizoen van Drag Race te kijken, veranderde Bob de Drag Queen van een stand-upcomedian met dromen van acteren tot een dragqueen. Hij veranderde zijn oorspronkelijke artiestennaam in Bob the Drag Queen in 2013 en in 2016 won hij de eerste plaats in seizoen 8. Hij is beroemd geworden en staat nu niet alleen bekend om zijn drag, maar ook om zijn komedie en acteren in een verscheidenheid aan verschillende projecten.

5 Adore Delano

Voordat Adore populair werd als dragqueen, stond ze al bekend om het bereiken van de halve finales van het 7e seizoen van American Idol. Zijn optreden trok de aandacht van grote beroemdheden, zoals Rosie O'Donnell en Ellen DeGeneres. Hij begon toen aan drag te doen en nam deel aan Drag Race in seizoen 6. Hoewel Adore niet de eerste plaats won, schoot de koningin hierdoor in populariteit omhoog en kon ze verschillende muziekalbums droppen en op andere shows verschijnen.

4 Shangela

Shangela, de drag-dochter van Alyssa Edwards, doet al aan drag sinds de middelbare school, waarmee ze officieel haar stempel drukte op haar eerste optreden in 2009. Het was echter pas toen ze meerdere keren in RuPaul's Drag Race verscheen. ze begon echt in populariteit te stijgen. Daarna verscheen ze in verschillende tv-shows zoals Bones, 2 Broke Girls en The Mentalist. Ze heeft ook verschillende nummers uitgebracht en verscheen in een paar muziekvideo's. Ze is ook een activist geworden voor aids-bewustzijn.

3 Katja

Katya's vijfde plaats in het zevende seizoen van Drag Race won haar nog steeds veel fans en verhoogde haar populariteit enorm. Ze staat bekend om haar aangeleerde Russische accent en haar grote persoonlijkheid. Sinds ze in de show was, is ze op veel shows geweest en verscheen ze op verschillende albums. Ze heeft ook verschillende webseries gemaakt en geüpload en heeft verschillende podcasts gehost. Ze schreef ook mee aan een boek in 2020, en ze heeft ook vele prijzen ontvangen, en werkt vaak samen met Trixie Mattel.

2 Bianca Del Rio

Seizoen 6 werd gewonnen door Bianca Del Rio, een dragqueen en kostuumontwerper die overal de harten van fans veroverde. Ze won haar eerste prijs op 17-jarige leeftijd voor haar Snow Queen-kostuumontwerp en heeft sindsdien alleen maar meer beloningen gekregen. Ze begon met het uitvoeren van drag in 1996 en in 2014 won ze het 6e seizoen van Drag Race. Ze was de eerste Latinx winnaar van de show. Sindsdien is ze de hoofdrolspeler in de indie-filmserie Hurricane Bianca en schrijft en toert ze haar eigen stand-upshows.

1 Trixie Mattel

Trixie Mattel's indrukwekkende vermogen van $ 10 miljoen bewijst hoe beroemd deze drag queen is geworden. Hoewel ze haar poging bij RuPaul's Drag Race niet won, won ze 3 jaar later wel het 3e seizoen van RuPaul's Drag Race All Stars. Ze is ook zangeres en zakenvrouw en ze heeft in de loop van haar carrière in verschillende shows en films gespeeld. Ze heeft ook een reeks prijzen en nominaties gewonnen die haar aan de top van de dragwereld hebben geplaatst.

Aanbevolen: