10 grote Hollywood-sterren die hun carrière begonnen in tv-shows

Inhoudsopgave:

10 grote Hollywood-sterren die hun carrière begonnen in tv-shows
10 grote Hollywood-sterren die hun carrière begonnen in tv-shows
Anonim

Als we denken aan Hollywood-sterren zoals Leonardo DiCaprio, Anne Hathaway en George Clooney, denken de meesten van ons meteen aan hen als deze grote filmsterren, maar velen zouden verbaasd zijn te weten dat ze daadwerkelijk begonnen in televisieshows wat hen zeker heeft geholpen om vooruit te komen in hun carrière en de supersuccesvolle acteurs te worden die we vandaag kennen.

Natuurlijk zijn Leo, Anne en George niet de enige verrassende Hollywood-sterren die zijn begonnen op kleine schermen, en de lijst van vandaag neemt er 10 van onder de loep. Van sitcoms zoals Friends en That 70s Show tot televisiedrama's zoals ER en Alias - blijf scrollen om te zien welke beroemdheden waar zijn begonnen!

10 Jennifer Aniston - 'Friends'

De lijst wordt afgetrapt door niemand minder dan Hollywood-ster Jennifer Aniston die - zoals velen weten - in 1994 opklom tot hetzelfde als Rachel Green in de sitcom Friends. Daarvoor was Jennifer ook een hoofdrolspeler in de tv-show Ferris Bueller die in 1990 in première ging. Tegenwoordig staat Jennifer Aniston bekend als een van de grootste Hollywood-sterren en is ze te zien in tal van succesvolle films zoals Horrible Bosses, Marley & Me en We're the Millers.

9 Will Smith - 'Fresh Prince Of Bel Air'

De volgende op de lijst is acteur Will Smith die in 1990 beroemd werd als een fictieve versie van zichzelf in de populaire sitcom The Fresh Prince of Bel-Air - en de sitcom liep uiteindelijk zes seizoenen. Sindsdien is Will Smith een vaste waarde in de filmindustrie en speelde hij in tal van beroemde blockbusters zoals de Men in Black-franchise, Ali, The Pursuit of Happyness en Suicide Squad.

8 George Clooney - 'ER'

Een andere beroemde Hollywood-ster die internationale faam verwierf in televisieshows, is George Clooney. Velen weten misschien niet dat George echt beroemd werd toen hij in 1994 Dr. Doug Ross begon te spelen in het medische drama ER.

George speelde Dr. Doug Ross tot 1999, waarna hij zo'n beetje een super beroemde acteur werd die speelde in films als Ocean's Eleven, Syriana, The Descendants en The Ides of March.

7 Halle Berry - 'Living Dolls'

Laten we verder gaan met actrice Halle Berry, de zoveelste beroemde Hollywood-ster die haar carrière begon in een televisieshow. In 1989 portretteerde Halle Berry Emily Franklin in de sitcom Living Dolls, een spin-off van Who's the Boss?. Sindsdien heeft Halle zich gevestigd als een zeer getalenteerde actrice en speelde ze in films als Introducing Dorothy Dandridge, Monster's Ball, Gothika en de X-Men-franchise.

6 Leonardo DiCaprio - 'Growing Pains'

De volgende op de lijst is acteur Leonardo DiCaprio, die een vast castlid was van de sitcom Growing Pains waar hij in 1991 lid van werd. Zoals bijna iedereen weet, werd Leonardo DiCaprio sindsdien een Hollywood-legende en speelde hij in films zoals Once Upon a Time in Hollywood, The Wolf of Wall Street, The Departed, Inception en Titanic.

5 Jennifer Garner - 'Alias'

Laten we verder gaan met actrice Jennifer Garner die echt beroemd werd als CIA-officier Sydney Bristow in de spionage-actiethrillershow Alias die in première ging in 2001. Toen de show in 2006 eindigde, speelde Jennifer Garner de hoofdrol in tal van Hollywood-kaskrakers zoals Valentijnsdag, Dallas Buyers Club, The Odd Life of Timothy Green en Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day.

4 James Franco - 'Freaks And Geeks'

Een andere beroemde Hollywood-ster die beroemd werd in een televisieshow, is James Franco. In 1999 speelde James Franco een van de hoofdpersonages Daniel Desario in de show Freaks and Geeks.

Hoewel de show geen groot succes was, werd James een zeer succesvolle acteur en speelde hij in films als James Dean, Pineapple Express, This Is the End, Spring Breakers en The Disaster Artist.

3 Anne Hathaway - 'Get Real'

Laten we verder gaan met actrice Anne Hathaway die in 1999 daadwerkelijk als Meghan Green werd gecast in de comedy-dramashow Get Real. Sindsdien slaagde Anne Hathaway erin door te breken in Hollywood met rollen in blockbusters als The Princess Diaries en The Devil Wears Prada - en vandaag is ze een van de bekendste actrices over de hele wereld. Door de jaren heen speelde Anne Hathaway in veelgeprezen films zoals Brokeback Mountain, The Dark Knight Rises en Interstellar.

2 Jared Leto - 'Mijn zogenaamde leven'

De volgende op de lijst is Jared Leto, die in 1994 veel erkenning kreeg als Jordan Catalano in de televisieshow My So-Called Life. Sindsdien heeft Jared zich zeker gevestigd als een zeer getalenteerde acteur en speelde hij in tal van succesvolle films zoals Fight Club, Girl, Interrupted, American Psycho, Dallas Buyers Club en Requiem for a Dream.

1 Mila Kunis - 'That 70s Show'

De lijst wordt afgerond met Hollywood-ster Mila Kunis, die op 14-jarige leeftijd beroemd werd toen ze in 1998 Jackie Burkhart begon te spelen in de televisieshow That '70s Show. schitterde in tal van Hollywood-kaskrakers zoals Black Swan, Ted en Bad Moms.

Aanbevolen: