Deze muzikanten begonnen hun carrière op sociale media

Inhoudsopgave:

Deze muzikanten begonnen hun carrière op sociale media
Deze muzikanten begonnen hun carrière op sociale media
Anonim

Anonieme muzikanten begonnen hun carrière met sociale media. Ze gebruikten de platforms om hun beroep om te vormen tot een succesverhaal dat een nieuwe generatie jongeren wereldwijd heeft geïnspireerd.

Sociale media zijn altijd een krachtig medium geweest om een carrière in de muziek te beginnen en deze in de goede richting te stuwen. Het heeft een grote impact op de huidige generatie die hun carrière te danken heeft aan de invloed van deze platforms. Aangezien de websites en applicaties miljarden weergaven opleveren, maken opkomende muzikanten van de gelegenheid gebruik om hun talent op deze sites te laten zien als potentieel publiek, en platenlabelmanagers staan altijd te popelen om nieuw talent aan te trekken dat in populariteit kan groeien.

Vandaag begonnen enkele van de grootste artiesten hun reis naar het sterrendom op sociale-mediaplatforms, waarbij ze muziekcovers en originelen uploadden die viraal gingen, puur op basis van hun talent dat alle dromen heeft laten uitkomen. Van Charlie Puth en The Weeknd, die beroemd werden op YouTube, tot Lil Nas X en Doja Cat, die TikTok bedanken voor hun bekendheid, laten we eens kijken naar de muzikanten die hun carrière op sociale media begonnen.

Charlie Puth

Charlie Puth heeft een muzikale achtergrond toen zijn moeder hem piano leerde spelen, en hij ging naar de Manhattan School of Music. Puth schreef jingles voor YouTubers tijdens het bijwonen van de middelbare school en kreeg erkenning nadat ze voor een korte periode getekend was door het platenlabel van Ellen DeGeneres toen ze zijn vertolking van Adele's Something Like You hoorde op zijn YouTube-kanaal Charlie's Vlogs.

Shawn Mendes

Een van de grootste succesverhalen, Shawn Mendes, leerde zichzelf gitaar spelen voordat hij omslagvideo's op zijn kanaal begon te uploaden. Hij kreeg opmerkelijke erkenning toen hij zich bij Vine aansloot en een cover van Justin Bieber's As Long As You Love Me uploadde, die meer dan 10.000 likes op een dag ontving. Hij opende in 2014 voor Taylor Swift's tour in 1989 en het jaar daarop bracht hij zijn debuutalbum Handgeschreven uit.

The Weeknd

Op een YouTube-kanaal met de naam xoxxxoooxo liet The Weeknd alleen statische afbeeldingen zien tijdens het uploaden van video's van zijn eerdere muziek, waarbij hij zijn anonimiteit op sociale media handhaafde. Puur op basis van zijn stem, verwierf hij populariteit waardoor hij een van de best verkopende muziekartiesten is.

Lil Nas X

Montero Lamar Hill, beter bekend als Lil Nas X, werd voor het eerst wereldwijd populair toen zijn hitsingle Old Town Road bovenaan de Billboard-hitlijsten stond. De zanger kreeg een start in zijn carrière via TikTok, dat aanvankelijk Musically heette. Lil Nas X zag zijn carrière vandaag omhoogschieten en ontving twee Grammy Awards.

Loren Gray

Op 13-jarige leeftijd begon Loren Gray in 2015 met het uploaden van TikTok-video's die met het verstrijken van de jaren een vaste aanhang kregen. Ze verhuisde naar Los Angeles en zette haar carrière als muzikant en influencer voort. Ze heeft meer dan vijf singles uitgebracht en meer dan 100 miljoen online streams verzameld van haar krachtige en nieuwe popmuziekgolf.

Alessia Cara

Alessia Cara, een passie voor muziek die begon op de middelbare school en veranderde in een succesvolle carrière, bracht haar vroege middelbare schooljaren door met het uploaden van akoestische versies van haar favoriete liedjes. Ze brak door toen de oprichter van EP Entertainment via zijn dochter op haar video stuitte. Sindsdien heeft ze drie studioalbums uitgebracht die meer dan 11 miljoen keer zijn verkocht.

Tori Kelly

Tori Kelly begon haar carrière met het uploaden van muziekcovers en originelen op haar YouTube-kanaal in 2006. Ze nam deel aan de reality-zangshow American Idol en bereikte pas de Top 24. Na het uitvoeren van ondersteunende acts voor Ed Sheeran en Sam Smith, ze bracht haar debuutalbum uit in 2015 getiteld Unbreakable Smile, dat de tweede plek bereikte in de Billboard 200-hitlijst.

James Bay

Hoewel James Bay een rustige artiest op de lijst is, heeft hij fans bezwijmd met zijn soulvolle teksten en onderscheidende stem. Bay is bescheiden aanwezig op sociale media en Republic Records A&R ontdekte hem voor het eerst nadat een fan een video van zijn open mic-optreden had geüpload. Hij bracht zijn eerste EP uit en een jaar later was zijn headliner-tour in het VK uitverkocht.

Alexandra Kay

Alexandra Kay wees haar studiebeurs af om zich te concentreren op haar carrière als countryzangeres. Na optreden in muziektheaters en deelname aan American Idol in 2011, begon ze met het uploaden van covers van countrynummers uit de jaren 90 op haar Facebook-pagina. Ze breidde haar bereik uit naar TikTok en Instagram en bracht in 2021 haar single How Do We Go uit, die nummer twee was in de iTunes-hitlijsten.

Doja Cat

De ongefilterde rapper en zangeres Doja Cat werd een virale TikTok-sensatie tijdens de lockdown, maar haar carrière gaat terug tot 2014 toen de 17-jarige Amalaratna Dlamini een platenlabel tekende. Doja Cat gebruikte SoundCloud als haar medium om covers van nummers en originelen uit te brengen die in de loop van de tijd populair werden. De Grammy-winnende artiest heeft wereldwijd meer dan 12,5 miljoen vergelijkbare verkopen verkocht via haar drie studioalbums.

Andere opmerkelijke muzikanten die beroemd werden op sociale media zijn Justin Bieber, 5 Seconds of Summer, Carly Rae Jepsen en Ed Sheeran. Deze zangers bewijzen dat met het juiste bereik van sociale media en puur talent, elke muzikant zijn dromen van succes kan verwezenlijken.

Aanbevolen: